Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Donderdag 30.03.2023 
Palestijn sterft aan ernstige verwondingen opgelopen in februari in Nablus

Dinsdagmorgen bevestigde het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid de dood van een jonge man die in februari door Israëlische soldaten werd neergeschoten en ernstig gewond raakte in Nablus, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Het ministerie van Volksgezondheid zei dat de jongeman Amir Mohammad Lolah, 23, uit het dorp Zawata, ten westen van Nablus, op 22 februari 2023 is bezweken aan ernstige verwondingen.
De soldaten schoten de jonge man met verschillende scherpe kogels neer, waarbij hij levensbedreigende verwondingen toebracht, toen veel legervoertuigen Nablus binnenvielen, elf Palestijnen doodden en meer dan 102 gewonden raakten, waaronder zes in kritieke toestand, tijdens de invasie van woensdag in Nablus.Een van de gedode Palestijnen, Abdul-Hadi Al-Ashqar, 61, werd naar de Najah National University gestuurd, waar zijn zoon Elias, die als verpleger op de Spoedeisende Hulp werkt, geschokt was zijn vader daar te zien, en ondanks alle inspanningen, stierf de vader in zijn armen.

Israëlische soldaten ontvoeren tien Palestijnen op de West Bank

Op woensdagochtend hebben Israëlische soldaten ten minste tien Palestijnen ontvoerd, onder wie broers en voormalige politieke gevangenen, en twee neergeschoten tijdens massale invasies en gewelddadige huiszoekingen in verschillende delen van de bezette West Bank.
In Ramallah, op de centrale West Bank, vielen de soldaten de stad Beit Rima binnen, ten noordwesten van de stad, bestormden en plunderden huizen en ontvoerden twee voormalige politieke gevangenen, Wahbi Ihsan Rimawi, 33, en Ali Rimawi, 33.
Veel Palestijnen protesteerden tegen de invasie voordat de soldaten verschillende scherpe kogels, schokgranaten en gasbommen afvuurden.

Israëlische soldaten ontvoeren dertien Palestijnen op de West Bank

Op dinsdagmorgen hebben Israëlische soldaten minstens dertien Palestijnen ontvoerd uit hun huizen in verschillende delen van de bezette West Bank.
De soldaten vielen binnen en doorzochten met geweld tientallen huizen en winkels op de bezette West Bank, waarbij ze schade aanrichtten.
In Jenin, op de noordelijke West Bank, vielen de soldaten de stad Al-Yamoun binnen, ten westen van de stad, en ontvoerden Ali Eyad Sommar, Merhef Abdul-Hamid Houshiyya, Rafat Eyad Houshiyya en Bassel Faraj Khamaisa.
In Bethlehem ontvoerden de soldaten Eyad Fuad Hamamra, 21, Abdul-Mon’em Khaled Shousha, 21, en Saber Yasser Shousha, uit het dorp Husan, ten westen van de stad, en Ayman Allan Al-Wahsh, 50, uit de stad Za’tara, ten oosten van Bethlehem.

Israëlische soldaten schieten twee Palestijnen neer, ontvoeren drie, in Nablus

Op woensdagochtend vielen Israëlische soldaten Nablus binnen, het vluchtelingenkamp Askar, ten oosten van de stad, en het dorp Talfit, ten zuiden van Nablus, in het noordelijke deel van de bezette West Bank, schoten twee jonge Palestijnse mannen neer en ontvoerden er drie.
Mediabronnen zeiden dat verschillende legervoertuigen het vluchtelingenkamp en het gebied rond de oostelijke wijk van de stad Nablus zijn binnengevallen, huizen hebben bestormd en geplunderd en Abdullah Abu Safi hebben ontvoerd.
De soldaten vielen ook het huis van Anan Soudani binnen en plunderden het pand op zoek naar zijn zoon, maar ontvoerden in plaats daarvan de vader toen ze hem niet konden vinden.
De soldaten ontvoerden ook Eyad Yahia Qassem uit zijn huis in het oostelijke deel van de stad Nablus.

Leger verwondt veel Palestijnen in de buurt van Bethlehem

Dinsdagavond verwondden Israëlische soldaten veel Palestijnen in de stad Al-Khader ten zuiden van Bethlehem op de bezette West Bank. Het leger viel ook Jabal Al-Mukaber in bezet Jeruzalem binnen.
De lokale geweldloze activist Ahmad Salah zei dat verschillende legervoertuigen het Um Rokba-gebied in het zuidelijke deel van de stad binnenvielen, wat leidde tot protesten.
Salah voegde eraan toe dat de soldaten met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en schokgranaten afvuurden op de demonstranten en omliggende huizen, waardoor veel Palestijnen de gevolgen ondervonden van het inademen van traangas.

Israëlische kolonisten vallen een Palestijns gezin aan en verwonden een kind in Ramallah

Op dinsdagavond vielen illegale Israëlische kolonisten een Palestijnse bedoeïenen familie aan in de buurt van het dorp Taybeh, ten oosten van Ramallah, op de centrale West Bank, waarbij ze een kind verwondden.
Mediabronnen zeiden dat meer dan twaalf kolonisten de tinnen woonschuur van Nayef Ka’abna aanvielen terwijl het gezin sliep.
Ze voegden eraan toe dat de kolonisten het kind van Nayef aanvielen en hem met pepperspray besmeurden, waardoor hij stikte.

Israëlische kolonisten vallen ziekenhuis voertuig aan nabij Nablus

Op maandagavond vielen paramilitaire illegale Israëlische kolonisten een medisch voertuig aan van het regeringsziekenhuis van Tulkarem dat medicijnen en laboratoriummonsters vervoerde in de buurt van de stad Beita, ten zuiden van Nablus in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
In een verklaring zei het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid dat het voertuig dringende voorraden medicijnen en laboratoriummonsters aan het vervoeren was toen de kolonisten er stenen naar gooiden, waardoor de voorruit en de ramen verbrijzelden.

Israël sloopt een Moskee in de buurt van Hebron

Eerder op dinsdag vielen Israëlische soldaten het bedoeïenen gebied in Yatta, ten zuiden van Hebron in het zuidelijke deel van de bezette West Bank, binnen en gaven opdracht tot de sloop van een plaatselijke Moskee.
Rateb Jabour, de coördinator van de National and Popular Committees against the Annexation Wall and Colonies, zei dat het leger de Khashm Ad-Daraj-gemeenschap binnenviel en het bevel gaf om de plaatselijke Bilal Bin Rabah Moskee te slopen.

Israëlische kolonisten installeren een buitenpost op Palestijnse gronden in Northern Plains

Illegale paramilitaire Israëlische kolonisten begonnen slechts een paar dagen eerder met de oprichting van een nieuwe kolonialistische buitenpost op gestolen Palestijns land in de Al-Boqei’a  Meadow in the Northern Plains van de Jordan Valley op de bezette West Bank.
Mo’taz Bisharat, een Palestijnse functionaris die verantwoordelijk is voor het dossier van de Israëlische illegale koloniën bij de Palestijnse Autoriteit in Tubas, zei dat de kolonisten een week eerder Palestijns land binnenvielen in het oostelijke deel van Al-Boqei’a, een kleine schuur installeerden voor koeien en begonnen met infrastructuurwerken.
Bisharat voegde eraan toe dat de kolonisten maandag drie schuren hebben geïnstalleerd en een kolonialistische buitenpost hebben gevestigd op het gestolen Palestijnse land.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 30.03.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights