Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Dinsdag 28.03.2023 
Israëlische politie doodt een Palestijn in Kafr Yasif

Op zondagochtend hebben Israëlische politieagenten een Palestijnse burger van Israël vermoord in Kafr Yasif, in Galilea in het noorden van het land.
Mediabronnen zeiden dat een politieagent buiten dienst verschillende kogels afvuurde op een auto met meerdere passagiers, waarbij de 22-jarige Omar Ghaleb Sawa’ed ernstig gewond raakte en later aan zijn verwondingen bezweek.
Ooggetuigen zeiden dat de officier hoog op de auto mikte op een manier die bedoeld leek om verwondingen aan het bovenlichaam toe te brengen.
Op een video is te zien hoe de auto met hoge snelheid een ziekenhuis bereikt, en daarbij valt de ernstig gewonde jongeman uit de auto voordat de passagiers naar hem toe renden. Op dat moment arriveerde er een ambulance die hem naar het ziekenhuis bracht.

Update: leger schiet zes Palestijnen neer, onder wie een kind, ontvoert jonge man in Jericho

Maandag vielen Israëlische soldaten het vluchtelingenkamp Aqabat Jaber ten zuiden van Jericho op de noordoostelijke West Bank binnen, schoten zes Palestijnen neer, onder wie een kind, en ontvoerden een jonge man.
Mediabronnen zeiden dat verschillende jeeps van het leger het vluchtelingenkamp binnenvielen en het huis van Wael Awadat Al-Mqaiti omsingelden, voordat ze het pand bestormden en hem ontvoerden.
Het is vermeldenswaard dat Wael de vader is van Rafat en Ibrahim, die Israëlische soldaten in februari hebben gedood.

Israëlische soldaten verwonden veel Palestijnen in Nablus

Op zaterdagavond verwondden Israëlische soldaten veel Palestijnen in verschillende delen van het gouvernement Nablus in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) zei dat haar medici een Palestijn uit de stad Deir Sharaf, ten noordwesten van Nablus, met spoed naar een ziekenhuis hebben gebracht nadat de soldaten hem hadden aangevallen en met pepperspray hadden bestookt.
Het voegde eraan toe dat de soldaten ook veel gasbommen en schokgranaten afvuurden, waardoor verschillende Palestijnen de gevolgen ondervonden van het inademen van traangas.

Israëlische soldaten verwonden verschillende Palestijnen in de buurt van Jericho

Op zaterdagavond vielen Israëlische soldaten het dorp Fasayel binnen, ten noorden van Jericho op de noordoostelijke West Bank en verwondden veel Palestijnen.
Mediabronnen zeiden dat verschillende jeeps van het leger het dorp binnenvielen, wat leidde tot protesten voordat de soldaten veel met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en schokgranaten afvuurden.

Het Israëlische leger ontvoert acht Palestijnen op de West Bank

Bij het ochtendgloren van maandag vielen Israëlische soldaten vele huizen binnen in verschillende delen van de bezette West Bank, doorzochten ze en ontvoerden ze minstens acht Palestijnen.
In Nablus, op de noordelijke West Bank, vielen de soldaten het oostelijke deel van de stad binnen en doorzochten veel huizen.
De soldaten vielen ook het Askar-vluchtelingenkamp ten oosten van Nablus binnen, doorzochten huizen, ontvoerden twee jonge mannen, Laith Sharay’a en Anas Saqer, en wisselden kort vuur uit met Palestijnse strijders.
In het bezette Jeruzalem vielen de soldaten de stad Ar-Ram, ten noorden van de stad, binnen en ontvoerden Mershed Shawamra. Een paar dagen geleden ontvoerden undercover soldaten zijn broer in de stad.

Israëlische soldaten ontvoeren verschillende Palestijnen op de West Bank

Zondag ontvoerden Israëlische soldaten verschillende Palestijnen op de bezette West Bank en vielen ze gelovigen aan in Al-Aqsa in bezet Jeruzalem.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten de Al-Qibli Moskee in de Al-Aqsa-compound binnenvielen en vele gelovigen aanvielen voordat ze hen dwongen te vertrekken om Hassanein Rommana en Ali Morad Sandouqa te ontvoeren.
In de stad At-Tour in Jeruzalem vielen de soldaten huizen binnen, doorzochten ze en ontvoerden een tienerjongen Fuad Tareq Ahmad, 16.
Ook in Jeruzalem ontvoerden de soldaten Mohammad Hashem Salayma van Bab Al-Amoud, Saleh Fakhouri en Mohammad Abu Farha van Bab Al-Asbat.

Leger ontvoert drie Palestijnen, verwondt een vader, in Tulkarem

Op zondagochtend vielen undercover Israëlische soldaten het vluchtelingenkamp Nur Shams ten oosten van de stad Tulkarem in het noorden van de West Bank binnen, ontvoerden drie Palestijnen, onder wie twee broers, en vielen de vader van de twee broers aan en verwondden hem.
Mediabronnen zeiden dat verschillende legervoertuigen het vluchtelingenkamp binnenvielen voordat undercover soldaten huizen bestormden en plunderden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten Baha’ Mohammad Fayyad, 27, Wisam Hifthi Abu Libda, 19, en zijn broer Wisam, 24, hadden ontvoerd.
De soldaten vielen ook herhaaldelijk Mohammad aan, de vader van de ontvoerde broers, Mohammad Fayyad, 56, waarbij verschillende snijwonden en kneuzingen op verschillende delen van zijn lichaam werden veroorzaakt voor dat de medici hem met lichte verwondingen naar een ziekenhuis brachten.

Israëlische kolonisten steken Huwwara Home in brand; Familie ontsnapt ternauwernood aan de dood

Op zondagmorgen infiltreerden illegale paramilitaire Israëlische kolonisten de stad Sinjil, ten noorden van de centrale stad Ramallah op de West Bank, en staken een huis in brand terwijl het gezin sliep voordat de vader zijn vier kinderen en zijn vrouw in veiligheid bracht.
Mediabronnen zeiden dat het huis aan de rand van Huwwara ligt, een probleem dat het gemakkelijk toegankelijk maakte voor de kolonisten die het huis bombardeerden terwijl het gezin sliep.
Ahmad Maher Awashra zei dat hij wakker werd van gekraak in de keuken, onmiddellijk zijn kinderen uit hun bed haalde en met zijn vrouw het pand verliet voordat het vuur zich verspreidde.

Israëlische kolonisten steken landbouwgrond in Huwwara in brand

Zondagavond hebben illegale Israëlische kolonisten Palestijnse landbouwgrond in brand gestoken in de stad Huwwara, ten zuiden van Nablus, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Ghassan Daghlas, een Palestijnse functionaris die toezicht houdt op de illegale kolonialistische activiteiten van Israël op de noordelijke West Bank, zei dat de kolonisten afkomstig waren uit de illegale kolonie Yitzhar, gebouwd op gestolen Palestijns land, ten zuiden van Nablus.Hij voegde eraan toe dat de kolonisten Palestijns land in het noordelijke deel van Huwwara in brand staken en naar hun illegale kolonie vluchtten.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 28.03.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights