Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Zondag 26.03.2023 
Israëlische soldaten schieten een kind neer in de buurt van Jeruzalem 

Donderdag schoten Israëlische soldaten een Palestijns kind neer in de stad Ar-Ram, ten noorden van de bezette hoofdstad Jeruzalem, op de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende jeeps van het leger de stad binnenvielen, wat leidde tot protesten, scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen werden afgevuurd.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten een kind neerschoten met een met rubber beklede stalen kogel terwijl ze in de buurt van zijn school in de stad liepen.

Israëlische soldaten verwonden een Palestijn in Bethlehem, ontvoeren een in Jeruzalem

Vrijdag verwondden Israëlische soldaten een Palestijn tijdens protesten in de buurt van Bethlehem en ontvoerden ze een jonge man in Jeruzalem, op de bezette West Bank.
Verschillende legerjeeps vielen de stad Al-Khader, ten zuiden van Bethlehem, binnen, wat leidde tot protesten bij de oostelijke ingang, en vuurden veel scherpe patronen, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen af.
Volgens medische bronnen schoten de soldaten een jongere met een met rubber beklede stalen kogel in het been voordat medici hem behandelden.
Ze voegden eraan toe dat de medici ook veel Palestijnen behandelden voor de gevolgen van het inademen van traangas, snijwonden en kneuzingen.

Leger verwondt veel Palestijnen in de buurt van Nablus

Op vrijdag verwondden Israëlische soldaten veel Palestijnen tijdens de wekelijkse processies tegen de illegale Israëlische kolonialistische activiteiten op hun land, in Nablus, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat honderden Palestijnen marcheerden naar hun land in Beit Dajan en Beita, ten oosten en ten zuiden van Nablus, voordat de soldaten hen aanvielen met scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en schokgranaten.
De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) in Nablus zei dat vijf Palestijnen in Beit Dajan en vijf anderen in Beita de gevolgen van het inademen van traangas leden voordat ze de benodigde behandeling kregen.

Israëlische leger verwondt vijf Palestijnen, één internationale, in Kufur Qaddoum

Op vrijdag vielen Israëlische soldaten de wekelijkse processie aan in Kufur Qaddoum, ten oosten van de stad Qalqilya in het noorden van de West Bank, waarbij vijf Palestijnse en één internationale vredesactivist gewond raakten en tientallen de gevolgen leden van het inademen van traangas.
Tientallen Palestijnen, vergezeld van vredesactivisten, marcheerden in Kufur Qaddoum terwijl ze scandeerden tegen de illegale Israëlische bezetting en de escalerende schendingen ervan en riepen op tot aanhoudend verzet tot aan de bevrijding en onafhankelijkheid.
De soldaten vielen de protestanten aan met met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en schokgranaten en probeerden sommigen van hen in een hinderlaag te lokken en te ontvoeren.
Volgens medische bronnen schoten de soldaten vijf Palestijnen en een internationale vredesactivist neer met met rubber beklede stalen kogels en veroorzaakten bij tientallen de gevolgen van het inademen van traangas.

Israëlische soldaten ontvoeren drie Palestijnen in Nablus

Donderdagochtend hebben Israëlische soldaten drie Palestijnen ontvoerd uit hun huizen in het gouvernement Nablus op de centrale West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende jeeps van het leger de stad Beita, ten zuiden van Nablus, binnenvielen, verschillende huizen doorzochten en plunderden, en Mousa Mohammad Ma’ali, 30, en Nader Hamdan Hamayel, 36, ontvoerden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten ook huizen bestormden en doorzochten in de stad Beit Furik, ten oosten van Nablus, en Hamdi Ali Khatatba ontvoerden.
Bovendien viel het leger de stad Qarawat Bani Hassan binnen, ten westen van de stad Salfit op de centrale West Bank plaatste het wegversperringen en nam het een vrachtwagen met sanitaire voorzieningen in beslag. 

Leger ontvoert vijf Palestijnen, inclusief broers, in Jeruzalem en Hebron

Op donderdag hebben Israëlische soldaten vijf Palestijnen ontvoerd, onder wie twee broers, een vader en zijn zoon, nadat ze hun huizen in Jeruzalem en Hebron, op de bezette West Bank, hadden bestormd en geplunderd.
Mediabronnen in Jeruzalem zeiden dat de soldaten de stad Al-Ram ten noorden van de stad binnenvielen, huizen doorzochten en twee broers, Ahmad en Fadi Abu Gharbiyya, ontvoerden.
De bronnen zeiden dat de soldaten eerst het huis van de twee broers omsingelden voordat ze hen bestormden en plunderden.
In het zuidelijke deel van de West Bank in Hebron ontvoerden de soldaten Nasri Al-Jo’ba en zijn zoon Malek uit hun huizen in het Sinjer-gebied, ten zuiden van de stad, naast Ahmad Dandees uit zijn huis in het Asa-gebied in Hebron, in het westelijk deel van de stad.

Peace Now: “Tenders werden gepubliceerd voor 1.029 wooneenheden: 940 op de Westelijke Jordaanoever en 89 in Oost-Jeruzalem”

In tegenstelling tot haar toezegging op de Sharm El-Sheikh-top, publiceert de Israëlische regering aanbestedingen voor 940 nieuwe wooneenheden in de nederzettingen van Efrat en Beitar Illit, en 89 in Oost-Jeruzalem, onthulde de nederzettingen bewakingsgroep Peace Now in een nieuwe verklaring.
“Dit is het zoveelste schadelijke en onnodige bouwinitiatief, als onderdeel van de messiaanse staatsgreep die zich ontvouwt naast de staatsgreep van het regime.
De meest extreemrechtse regering in de geschiedenis van het land vertrapt niet alleen de democratie met de voeten, maar ook de mogelijkheid van een toekomstig politiek akkoord, en onze betrekkingen met de VS en bevriende landen.
Leugens en schendingen van deze toezeggingen zijn een zekere manier om van Israël een geïsoleerd land te maken’, aldus de organisatie.

Israël vervoert lichamen van twee gedode Palestijnen

Op vrijdag hebben de Israëlische bezettingsautoriteiten de lichamen overgebracht van twee gedode Palestijnen uit Ramallah en Nablus, die Israëlische soldaten en paramilitaire kolonialistische kolonisten in januari 2023 hebben vermoord.
De Palestijnse Algemene Autoriteit voor Burgerzaken zei dat de lichamen van Tareq Yousef Ma’ali, 42, een getrouwde vader van drie kinderen uit het dorp Kafr Ni’ma, ten westen van de stad Ramallah op de centrale West Bank, en de 18-jarige Karam Ali Salman uit de stad Qusin, ten westen van Nablus, in het noorden van de West Bank, werden overgebracht naar het Palestine Medical Complex in Ramallah, voordat ze naar hun families werden overgebracht voor de juiste begrafenisceremonies.Ondanks Israëlische afwijzingen en strafmaatregelen, voegde de Algemene Autoriteit eraan toe dat haar inspanningen om ervoor te zorgen dat de lichamen van alle gedode Palestijnen naar hun families worden overgebracht, aan de gang zijn.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 26.03.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights