Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Donderdag 23.03.2023 
Undercover soldaten doden een Palestijn in Tulkarem

Donderdagochtend hebben undercover Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man gedood in het Izbat Shoufa-gebied in Tulkarem, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat undercoversoldaten het Shoufa-gebied infiltreerden en een huis omsingelden voordat ze de 25-jarige Amir Emad Abu Khadija vermoordden.
Het Israëlische leger beweerde dat Amir vuur uitwisselde met de undercoveragenten die hem probeerden te ontvoeren voordat ze hem doodschoten.

Met inbegrip van patiënten verwondt het leger veel Palestijnen in het ziekenhuis van Ramallah

Op woensdagochtend verwondden Israëlische soldaten veel Palestijnen, waaronder patiënten, in een ziekenhuis in de stad Ramallah, in het centrale deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten het gebied rond het Palestine Medical Complex in Ramallah binnenvielen, wat leidde tot protesten en willekeurig een spervuur van gasbommen en schokgranaten afvuurde.
De bronnen voegden eraan toe dat veel gasbommen het medisch centrum troffen, waardoor veel Palestijnen, waaronder patiënten, last hadden van de gevolgen van het inademen van traangas en angst.

Israëlische soldaten verwonden verschillende Palestijnen in de buurt van Jenin

Dinsdagavond verwondden Israëlische soldaten verschillende Palestijnen in het dorp Romana, ten westen van Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende legervoertuigen het dorp binnenvielen vanuit de richting van de militaire basis van Salem, gebouwd op gestolen Palestijns land, wat leidde tot protesten.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten veel hersenschudding granaten en gasbommen afvuurden op de demonstranten, de omliggende huizen en een kliniek, waardoor veel Palestijnen, waaronder patiënten, de gevolgen ondervonden van het inademen van traangas.

Leger ontvoert een gewonde tiener in Ramallah

Donderdag hebben Israëlische soldaten een gewonde tiener ontvoerd uit zijn huis in de stad Beit Sira, ten westen van Ramallah, in het centrale deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende jeeps van het leger de stad binnenvielen voordat de soldaten het ouderlijk huis van Mohammad Yousef Abu Safiyya omsingelden en bestormden en hem ontvoerden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten het binnengevallen pand doorzochten en plunderden voordat ze de gewonde tiener ontvoerden.

Soldaten ontvoeren een patiënt bij Beit Hanoun Crossing

Dinsdagavond hebben Israëlische soldaten een Palestijnse patiënt ontvoerd in de terminal van Beit Hanoun (Erez) in het noordelijke deel van de Gazastrook.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten Ahmad Abu Awwad hadden ontvoerd toen hij terugkeerde naar Gaza na behandeling in het Augusta Victoria Hospital in bezet Jeruzalem.
Ze voegden eraan toe dat Ahmad erin slaagde een vergunning van de Israëlische autoriteiten te krijgen om Gaza te verlaten en naar Jeruzalem te gaan voor behandeling; om onbekende redenen werd hij echter op weg naar huis gevangen genomen.

WAFA: “Israëlische troepen openen het vuur, verwonden man op zijn motor in de buurt van de stad Qalqilya”

Israëlische troepen schoten een Palestijn van in de dertig met scherpe munitie neer toen hij langs de oostelijke ingang van de stad Qalqilya, op de noordelijke West Bank, passeerde, volgens lokale bronnen.
Bronnen vertelden WAFA dat Israëlische troepen scherp vuur openden op Ahmad Naji Abu Amer terwijl hij op zijn motor reed bij de oostelijke ingang van de stad Qalqilya, hem neerschoot en verwondde.

Israëlische leger ontvoert 28 Palestijnen op de West Bank

Op woensdagmorgen hebben Israëlische soldaten achtentwintig Palestijnen, onder wie broers, ontvoerd uit verschillende delen van de bezette West Bank.
De soldaten vielen tientallen huizen op de West Bank binnen en plunderden ze en ondervroegen veel Palestijnen terwijl ze hun identiteitskaarten inspecteerden.
Vijfentwintig van de ontvoerde Palestijnen werden uit hun huizen gehaald en drie werden gevangen genomen in de buurt van Bethlehem nadat de soldaten hun auto hadden gestopt en hen naar een onbekende bestemming hadden gebracht; hun namen bleven onbekend ten tijde van dit rapport.

Israëlische soldaten ontvoeren zes Palestijnen, verwonden velen, in Hebron

Op woensdagochtend verwondden Israëlische soldaten veel Palestijnen en ontvoerden ze zes uit verschillende delen van het gouvernement van Hebron in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Media-activist Mohammad Awad zei dat verschillende jeeps van het leger verschillende wijken in de stad Beit Ummar, ten noorden van Hebron, binnenvielen, huizen bestormden en plunderden, en Mohammad Ibrahim Sabarna, 30, Osama Mahmoud Sabarna, 22, Mohammad Mahmoud Sabarna, 21, en Mohammad Khalil Al-Allami, 21 ontvoerden.
Hij voegde eraan toe dat veel Palestijnen protesteerden tegen de invasie, vooral in het Mothallath Al-Ein-gebied in de stad, voordat de soldaten een spervuur van gasbommen en schokgranaten afvuurden, waarbij veel gewonden vielen.

Israëlische soldaten ontvoeren vier Palestijnen in de buurt van Jenin

Op woensdagmorgen vielen Israëlische soldaten de stad Ya’bad binnen, ten zuidwesten van Jenin in het noordelijke deel van de bezette West Bank, en ontvoerden vier jonge mannen.
Volgens mediabronnen hebben de soldaten Ahmad Mahmoud Abu Bakr, Yanal Kamel Abu Shamla, Osama Maher Qabaha en Saifuddin Adnan Al-Kilani ontvoerd nadat ze hun huizen hadden bestormd en geplunderd.
Veel Palestijnen protesteerden tegen de invasie voordat de soldaten verschillende scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurden.

Leger ontvoert vijf Palestijnen in Bethlehem

Op woensdagmorgen hebben Israëlische soldaten vijf Palestijnen ontvoerd uit het gouvernement van Bethlehem, ten zuiden van het bezette Jeruzalem, op de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende jeeps van het leger de stad Doha, ten westen van Bethlehem, binnenvielen, huizen doorzochten en de 27-jarige Mazen Mohammad Zawahra ontvoerden.Ze voegden eraan toe dat de soldaten het dorp Al-Walaja ten noordwesten van Bethlehem binnenvielen, huizen doorzochten en Mousa Sheikh ontvoerden.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 23.03.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights