Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Dinsdag 21.03.2023 
Israëlische soldaten doden een Palestijn in de buurt van Ramallah

Op vrijdagavond hebben Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man gedood bij de militaire wegversperring van Beit El, bij de noordelijke ingang van Ramallah, in het gouvernement Ramallah en Al-Biereh, op de centrale West Bank.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zei dat de Palestijnse Algemene Autoriteit voor Burgerzaken had meegedeeld dat de soldaten de 23-jarige Yazan Omar Khasib hebben vermoord bij de westelijke ingang van het dorp Beitin.
Het voegde eraan toe dat het leger weigerde Palestijnse medici toe te staan de jonge man te benaderen alvorens zijn lichaam weg te halen.

WAFA: “Kind gewond door Israëlisch geweervuur nabij Jenin”

Een Palestijns kind is zaterdag gewond geraakt door Israëlisch geweervuur in het dorp Faqqu’a, ten noordoosten van Jenin op de bezette West Bank, volgens Palestijnse veiligheidsdiensten en lokale bronnen.
Qusai Murad Shehadeh, 15, werd neergeschoten en gewond aan zijn been door Israëlische bezettingssoldaten toen hij de Israëlische segregatiebarrière naast het dorp naderde.

Israëlische soldaten verwonden vijf Palestijnen nabij Ramallah

Op zaterdag verwondden Israëlische soldaten vijf Palestijnen tijdens de begrafenisstoet van een gedode jongeman in de buurt van Ramallah, in het centrale deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten de stad Ni’lin, ten westen van Ramallah, binnenvielen en de begrafenisstoet aanvielen van een gedode jonge man, Sofian Khawaja, 29, die door Israëlische soldaten werd neergeschoten en gedood bij de ingang van Ni’lin, op 20 maart 2020. Het leger stond de overdracht van zijn lichaam aan zijn familie pas vrijdag toe.

Israëlische kolonisten verwonden een Palestijns stel in de buurt van Jericho

Op zondagavond gooiden illegale Israëlische kolonisten stenen naar Palestijnse auto’s, waarbij ze schade aanrichtten en een Palestijnse man en zijn vrouw verwondden, in de buurt van Jericho, op de noordoostelijke West Bank.Mediabronnen zeiden dat de kolonisten zich verzamelden in de Al-Mo’arrajat-straat bij Jericho en stenen naar Palestijnse auto’s gooiden.
Ze voegden eraan toe dat de aanval verschillende auto’s heeft beschadigd en een Palestijnse man, Monir Ahmad Abdullah Morr, 63, en zijn vrouw verwondde.

Israëlische leger valt jonge mannen aan en ontvoert drie mannen in Jeruzalem

Op zaterdagavond vielen Israëlische soldaten verschillende jonge Palestijnse mannen aan en ontvoerden er drie in bezet Jeruzalem, op de West Bank.
In de oude stad vielen en verwonden de soldaten een jonge man, Ibrahim Abu Sneina, die verschillende blauwe plekken en snijwonden opliep aan zijn lichaam, vooral zijn gezicht en hoofd.
De soldaten vielen ook Jabal Al-Mokkabar binnen, ten zuidoosten van Jeruzalem, en vielen verschillende Palestijnen aan met wapenstokken en geweren, waarbij ze verschillende verwondingen veroorzaakten.
Bovendien ontvoerden de soldaten Ali en Amir Salayma uit de oude stad van Jeruzalem.

Leger ontvoert vier Palestijnen in Jeruzalem en Hebron

Op zaterdagavond hebben Israëlische soldaten drie jonge mannen ontvoerd en een in bezet Jeruzalem en een in de buurt van Hebron op de bezette West Bank aangevallen.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten Mahmoud Wisam Oweisat in de stad Jabal Al-Mokabber in Jeruzalem hebben aangevallen en verwond voordat ze hem ontvoerden.
De soldaten ontvoerden ook Rami Walid As’ad en Mohammad Raed Abdo en vielen verschillende jonge mannen aan in Jabal Al-Mokkabar.
In Hebron, in het zuidelijke deel van de West Bank, vielen de soldaten het Khirbat Qalqas-gebied binnen, ten zuiden van de stad, en ontvoerden een jonge man, Hassan Ali Abu Sneina.

Israëlische soldaten ontvoeren twee tienerjongens in Silwan en vallen een ander aan

Zondagavond hebben Israëlische soldaten twee Palestijnse tienerjongens ontvoerd in de stad Silwan, ten zuiden van de Al-Aqsa Moskee in bezet Jeruzalem, op de West Bank. Veel soldaten vielen een dag eerder een andere Palestijnse tiener aan, waardoor hij het bewustzijn verloor en verschillende snijwonden opliep.
Volgens mediabronnen vielen de soldaten de stad binnen en plaatsten ze wegversperringen voordat ze veel Palestijnen stopten en ondervroegen.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten twee tienerjongens, Adam Zeitoun en Omar Abu Mayyala, hadden ontvoerd en naar een nabijgelegen politiebureau hadden gebracht.

Leger ontvoert negen Palestijnen op de West Bank 

Op maandagmorgen hebben Israëlische soldaten negen Palestijnen ontvoerd nadat ze vele huizen in verschillende delen van de bezette West Bank hadden bestormd en geplunderd.
In Bethlehem vielen de soldaten de stad Doha binnen, ten zuidwesten van de stad, en ontvoerden een jonge man, Bassem Kittana.
In Hebron, op de zuidelijke West Bank, ontvoerden de soldaten Bara’ Mohammad Hroub, Yousef Younes Al-Hroub en Eyad Sharaf Awawda.
In Tulkarem, op de noordwestelijke West Bank, ontvoerden de soldaten twee broers, Abdul-Basset Ibrahim Abu Al-Ezz en zijn broer Mohammad, vanuit hun huis in de stad Zeita.

Israëlische troepen vallen West Bank binnen: 1 gewond, 11 Palestijnen ontvoerd 

Zondag zetten de Israëlische bezettingssoldaten hun dagelijkse agressie tegen het Palestijnse volk en hun eigendommen voort.
Tijdens een invasie van Huwwara, ten zuiden van Nablus, verwondden de Israëlische bezettingstroepen een jonge man met scherpe kogels voordat ze hem ontvoerden.
Een correspondent van het Palestijnse Wafa News Agency verklaarde dat de bezettingssoldaten verhinderden dat een ambulance van de Palestijnse Rode Halve Maan de gewonde bereikte en hem vervolgens ontvoerden.
De troepen dwongen ook de eigenaren van de winkels in de stad om ze te sluiten.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 21.03.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights