Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Zaterdag 18.03.2023 
Undercover Israëlische soldaten doden vier Palestijnen in Jenin

Op donderdag hebben Israëlische soldaten, waaronder undercovertroepen, vier Palestijnen gedood, onder wie een kind en een jonge man die werd geëxecuteerd nadat ze waren neergeschoten en ernstig gewond raakten, en verwondden meer dan 21 Palestijnen, waarvan vijf ernstig.
In een verklaring zei het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid dat de soldaten de 29-jarige Yousef Saleh Barakat Shreim, de 28-jarige Nidal Amin Zidan Khazem, de 14-jarige Omar Mohammad Awadin en de 37-jarige Luay Khalil Zghayyar hebben vermoord.
Defence For Children International – Palestine Branch, zei op zijn Twitter-account: “Israëlische speciale troepen schoten de 14-jarige Omar Mohammad Omar Awadin met scherpe munitie in de rug terwijl hij rond 15.00 uur buiten de winkel van zijn ouders fietste, in Jenin. Hij werd bij aankomst in het Jenin Government Hospital dood verklaard.

Israëlische soldaten vallen kind aan, ontvoeren twee kinderen, jonge man, in Jeruzalem

Donderdag hebben Israëlische soldaten een Palestijns kind aangevallen en Palestijnse kinderen en een jonge man ontvoerd in bezet Jeruzalem, op de West Bank.
Volgens mediabronnen hebben de soldaten de 15-jarige Yaman Hajjaj ontvoerd vanuit zijn huis in de stad Silwan, ten zuiden van de Al-Aqsa Moskee in Jeruzalem.
De soldaten ontvoerden ook de 17-jarige Wael Shahin uit Silwan minuten nadat hij uit een detentiecentrum was vrijgelaten nadat hij een gevangenisstraf van zeven maanden had uitgezeten.
Bovendien vielen de soldaten een kind aan in het Bab Al-Amoud-gebied in Jeruzalem voordat de lokale bevolking tussenbeide kwam en hem bij de soldaten weghaalde.

Leger ontvoert vijf Palestijnen in Jenin, één nabij Bethlehem

Donderdagmorgen hebben Israëlische soldaten vijf Palestijnen ontvoerd, onder wie vier broers, uit de stad Jenin en één nabij Bethlehem op de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten vele huizen bestormden en plunderden in verschillende delen van de stad Jenin in het noorden van de West Bank en vijf jonge mannen ontvoerden, onder wie broers.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten Aws en zijn broer Mohammad Rabea Abu Al-Wafa, Motea’ Abu Al-Wafa en Daoud en zijn broer Suleiman Mohammad Nassar hadden ontvoerd.

Israëlische soldaten ontvoeren een kind in Jericho

Israëlische soldaten hebben woensdag een kind ontvoerd in Jericho, in het noordoostelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende jeeps van het leger het vluchtelingenkamp binnenvielen voordat de soldaten de huizen bestormden en doorzochten.
Eid Barahma, het hoofd van het Jericho-kantoor van de Palestinian Prisoners’ Society (PPS), zei dat de soldaten Mo’taz Fayez Abu Mershed uit het huis van zijn ouders hadden ontvoerd en hem naar een onbekende bestemming hadden gebracht.

Leger ontvoert een universiteitsstudent in Hebron

Woensdagavond hebben Israëlische soldaten een Palestijnse universiteitsstudent ontvoerd uit zijn huis in de stad Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten de 21-jarige Yassin Jawad Al-Halman hadden ontvoerd nadat ze zijn huis in het Qorn Ath-Thour-gebied in de stad Hebron hadden bestormd.
Ze voegden eraan toe dat de ontvoerde jongeman studeert aan de Al-Quds Universiteit in Abu Dis, ten oosten van het bezette Oost-Jeruzalem.

Soldaten vallen een journalist aan en verwonden hem in de buurt van Jeruzalem

Op woensdag hebben Israëlische soldaten een Palestijnse journalist aangevallen en verwond die werkt op de Media-afdeling van de Polytechnische Universiteit in Hebron nadat ze haar hadden tegengehouden bij de Container Roadblock, ten zuidoosten van het bezette Jeruzalem, op de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten de vrouw, Sondos Al-Talbishi, aanvielen toen ze haar mobiele telefoon gebruikte om hun belemmering van het Palestijnse verkeer te filmen en te documenteren en de bewoners te ondervragen terwijl ze probeerden de wegversperring over te steken.
De soldaten dwongen de vrouw uit een auto en vielen haar aan, waarbij ze verschillende snijwonden en blauwe plekken opliep, hoewel ze een persvest droeg.

Israëlische soldaten schieten een Palestijn neer in de buurt van Bethlehem

Woensdagavond schoten Israëlische soldaten met scherp op een Palestijn in het dorp Husan, ten westen van de stad Bethlehem op de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende jeeps van het leger het oostelijke deel van het dorp binnenvielen, wat leidde tot protesten en soldaten die scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels, schokgranaten en gasbommen afvuurden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten een jongeman van 22 met een kogel in zijn dij hadden neergeschoten, voordat de plaatselijke medici hem met spoed naar een ziekenhuis in Bethlehem brachten.

Israëlische kolonisten verwonden twee Palestijnse jongeren in de buurt van Salfit

Op woensdag vielen illegale paramilitaire Israëlische kolonisten twee Palestijnse jongeren aan en verwondden ze in Qarawat Bani Hassan, ten westen van Salfit op de centrale West Bank.
Medische bronnen zeiden dat de kolonisten de twee Palestijnse jongeren achtervolgden en aanvielen, waarbij ze verschillende verwondingen veroorzaakten.
Ze voegden eraan toe dat Palestijnse medici zich naar het gebied haastten en de twee behandelden voordat ze naar een ziekenhuis in Salfit werden overgebracht.
Ook op woensdag hebben Israëlische kolonisten meer dan 170 olijfbomen gekapt en ontworteld in Palestijnse boomgaarden in Yasuf en As-Sawiya, ten oosten van Salfit.

Israëlische soldaten verwonden tientallen Palestijnen in Nablus

Woensdagavond laat hebben Israëlische soldaten tientallen Palestijnen verwond, onder wie drie met scherp vuur, in Nablus, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat veel legervoertuigen het oostelijke deel van de stad binnenvielen om tientallen kolonisten naar het Joseph Tomb-gebied te begeleiden, wat leidde tot protesten.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten drie Palestijnen met scherpe kogels neerschoten, waarbij ze matige verwondingen veroorzaakten, twee met gasbommen en één die granaatscherven in het gezicht opliep.Het leger zorgde er ook voor dat ten minste 52 Palestijnen de gevolgen ondervonden van het inademen van traangas en verhinderde dat Palestijnse ambulances het vluchtelingenkamp Balata en het nabijgelegen Dahia-gebied binnenkwamen terwijl ze probeerden gewonde Palestijnen te bereiken.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 18.03.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights