Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Donderdag 16.03.2023  
Israëlische soldaten ontvoeren 21 Palestijnen, schieten er één neer op de West Bank 

Op woensdagochtend vielen Israëlische soldaten tientallen huizen op de bezette West Bank binnen en plunderden ze, ontvoerden eenentwintig Palestijnen en schoten er één met scherp.
In Bethlehem vielen de soldaten het dorp Harmala binnen, ten zuidoosten van de stad, doorzochten huizen en ontvoerden een voormalige politieke gevangene, Sami Atallah. Veel legerjeeps vielen ook het Al-Karkafa-gebied in de stad Bethlehem binnen en doorzochten enkele huizen.
In Hebron, in het zuidelijke deel van de West Bank, ontvoerden de soldaten Jabr Wa’el Badawi uit zijn huis in het vluchtelingenkamp Al-Arroub ten noorden van de stad, naast Rashad Jaradat, Ma’moun Al-Froukh en zijn broers Mojahed en Ahmad vanuit hun huis in de stad Sa’ir, ten noordoosten van de Hebron.

Israëlische soldaten ontvoeren dertien Palestijnen op de West Bank

Eerder dinsdag ontvoerden Israëlische soldaten minstens dertien Palestijnen uit hun huizen in verschillende delen van de bezette West Bank, waaronder de bezette hoofdstad Jeruzalem, nadat het leger tientallen huizen was binnengevallen en had geplunderd.
Nadat ze de huizen waren binnengevallen en hadden geplunderd, ontvoerden de soldaten dertien Palestijnen uit Anata en het vluchtelingenkamp Shu’fat in bezet Jeruzalem.
De ontvoerde Palestijnen zijn geïdentificeerd als Odai Ad-Dabet, Ammar Mheisin, Ezzeddin Faqeeh, Ayman Alqam, Issa Mohammad Ali, Yazan Salama, Nasser Kiswani en Ahmad Kiswani.
De soldaten vielen ook het vluchtelingenkamp ‘Aida ten noorden van Bethlehem binnen, doorzochten huizen en ontvoerden een jonge man, Anas Masa’eed.

WAFA: “Israëlisch leger ontvoert 18 Palestijnen op West Bank”

De Israëlische bezettingstroepen hebben maandagmorgen 18 Palestijnen opgepakt tijdens invallen in hun huizen in de bezette gebieden, volgens verschillende bronnen.
Negen mensen werden vastgehouden in het gouvernement Hebron in het zuiden van de West Bank, onder wie twee broers uit de stad Tarqoumia en twee andere broers uit de stad Dura. Vier kwamen uit de stad Beit Kahel en de negende uit de stad Hebron.
In Bethlehem, eveneens in het zuiden van de West Bank, arresteerden de Israëlische troepen een 16-jarig kind uit het vluchtelingenkamp Aida en een 23-jarige voormalige gevangene uit de stad Nahalin.

Leger ontvoert twee Palestijnen in de buurt van Nablus, neemt auto in beslag in de buurt van Jenin

Maandagavond hebben Israëlische soldaten twee jonge Palestijnse mannen ontvoerd in de buurt van Nablus en een auto in beslag genomen in de buurt van Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Volgens mediabronnen hebben de soldaten Islam Dabaya en Nidal Mqasqas uit het vluchtelingenkamp Jenin ontvoerd terwijl ze de Huwwara militaire wegversperring ten zuiden van Nablus overstaken.
Bovendien namen de soldaten een Palestijnse auto in beslag, eigendom van Majd Osaid Issa, uit Anin, ten westen van Jenin, nadat ze hem hadden tegengehouden bij de Barta’a militaire wegversperring ten zuidwesten van Jenin.
Majd vertelde het Palestijnse persbureau WAFA dat de soldaten geen reden gaven om zijn auto in beslag te nemen en hem gewoon meenamen.

Israëlische soldaten verwonden verschillende Palestijnen in de buurt van Hebron

Maandagavond verwondden Israëlische soldaten veel Palestijnen in de stad Beit Ummar, ten noorden van Hebron, in het zuidelijke deel van de West Bank.
Mohammad Awad, een lokale media-activist, zei dat verschillende jeeps van het leger het Beit Za’ta-gebied in Beit Ummar binnenvielen, wat leidde tot protesten.

Israëlische soldaten vallen huizen in de buurt van Jenin binnen

Op dinsdagochtend vielen Israëlische soldaten het dorp Romana binnen, ten westen van de stad Jenin in het noorden van de West Bank, voordat ze vele huizen bestormden en gewelddadig doorzochten.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten veel huizen bestormden en plunderden, mobiele telefoons in beslag namen en veel Palestijnen ondervroegen terwijl ze hun identiteitskaarten inspecteerden.
De eigenaren van enkele van de binnengevallen huizen zijn geïdentificeerd als Zoheir Al-Ahmad Mahmoud Abu Bakr en zijn broers Jamil en Mohammad, naast Sari, Faraj, Abdullah, Assem en Husam Sbeihat, Shawkat, Arafat en Mohammad Thiab Amour. 

Ter voorbereiding op hun annexatie planten Israëlische kolonisten jonge boompjes in Palestijnse gebieden nabij Bethlehem

Op maandag vielen illegale Israëlische kolonisten Palestijns land binnen ten zuiden van de stad Bethlehem op de West Bank en begonnen ze te planten met jonge olijfbomen, een zet die de kolonisten gebruiken om Palestijnse boomgaarden en landerijen te annexeren.
Ahmad Salah, een lokale geweldloze activist tegen de Israëlische kolonialistische activiteiten, zei dat de kolonisten privé Palestijns land in de Al-Khader binnenvielen en olijfboompjes begonnen te planten in het Abu Al-Hasan-gebied, in het westelijke deel van de stad.
Salah voegde eraan toe dat het land, 15 Dunams, eigendom is van een Palestijn van de lokale familie Abu Srour.

Israëlische soldaten slopen een steenfabriek in Jeruzalem

Op maandag vielen Israëlische soldaten de wijk Wadi Al-Jouz in de bezette Palestijnse hoofdstad Jeruzalem op de West Bank binnen en vernietigden een steenfabriek.
Fabriekseigenaar Fadi Salayma zei dat zijn familie de fabriek vijftig jaar geleden oprichtte en bouwde op land dat eigendom was van de Palestijnse Waqf en de Islamic Endowment Department.
Salayma voegde eraan toe dat het leger zijn bulldozers zonder voorafgaande kennisgeving of waarschuwing had meegenomen en de fabriek had gesloopt.
Voordat ze het gebied verlieten, namen de soldaten een dieselcontainer en vijf tractoren van het terrein in beslag. De fabriek bood levensonderhoud aan negen grote families.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 16.03.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights