Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Dinsdag 14.03.2023  
Israëlische troepen doden drie Palestijnen die in de buurt van Nablus rijden

Zondag openden Israëlische troepen het vuur op een Palestijns voertuig nabij de militaire wegversperring van Surra in het Nablus-gebied, in het noordelijke deel van de bezette West Bank, waarbij drie Palestijnen om het leven kwamen.
Een vierde persoon die in de auto zat, werd door Israëlische troepen in hechtenis genomen; twee arbeiders die in de buurt waren, raakten gewond.
De drie mannen die werden gedood werden geïdentificeerd als Jihad Muhammad Wasfi Al-Shami (24 jaar), Odai Othman Rafiq Al-Shami (22 jaar) en Mohammad Raed Naji Al-Dabeek (18 jaar).
Alle drie werden ter plaatse dood verklaard nadat de Israëlische bezettingstroepen vele rondes scherpe munitie hadden afgevuurd op het voertuig waarin ze reden. Een vierde jongeman, Ibrahim Awartani, werd ontvoerd.

Inclusief broers  en een kind,  Israëlische soldaten ontvoeren veertien Palestijnen op de West Bank 

Bij het ochtendgloren van maandag vielen Israëlische soldaten veel huizen op de bezette West Bank binnen en plunderden ze en ontvoerden ze minstens veertien Palestijnen, onder wie twee broers en een kind.
Mediabronnen in Bethlehem zeiden dat verschillende legerjeeps het vluchtelingenkamp ‘Aida, ten noorden van de stad, en de stad Nahhalin, ten westen van Bethlehem, binnenvielen voordat ze Abbas Thaher Sadouq, 16, en Mohammad Mahmoud Sakrana, 23, uit hun huizen ontvoerden.
In de stad Hebron, in het zuidelijke deel van de West Bank, ontvoerden de soldaten Mousa Jihad Qawasmi en Ahmad Mohammad Al-Hroub.
Bovendien ontvoerden de soldaten voormalige politieke gevangenen Mo’in Zohour en Mohammad Asafra, naast Osaid Sabri Zohour en Emad Zohour, vanuit hun huizen in Beit Kahil ten westen van de stad Hebron.

Israëlische soldaten ontvoeren negen Palestijnen op de West Bank

Zondag ontvoerden Israëlische soldaten negen Palestijnen, bestormden en plunderden tientallen huizen en vielen boeren aan in verschillende delen van de bezette West Bank.
De soldaten ontvoerden Omar Mohammad Sawafta, 19, uit Tubas, op de noordoostelijke West Bank, terwijl hij de Huwwara militaire wegversperring overstak ten zuiden van de stad Nablus in het noorden van de West Bank.
In Hebron, in het zuidelijke deel van de West Bank, ontvoerden de soldaten de 19-jarige Abdullah Mashhour Rajabi en Odai Rajabi.
In Bethlehem ontvoerden de soldaten Suheib Mousa Sha’er, 17, uit zijn huis in de stad Tuqu, ten zuidoosten van de stad.
In bezet Jeruzalem vielen de soldaten verschillende huizen binnen en doorzochten ze en ontvoerden Abdul-Nasser Abu Sneina en Ahmad Najeeb uit de Oude Stad.

Israëlische soldaten verwonden verschillende Palestijnen, waar onder een journalist, in de buurt van Ramallah

Op zondagavond vielen Israëlische soldaten de stad Ni’lin binnen, ten westen van de centrale stad Ramallah op de West Bank, en verwondden verschillende Palestijnen, waaronder een journalist, tijdens de daaropvolgende protesten.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten de hoofdingang van de stad binnenvielen, wat leidde tot protesten, en werd er veel scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en hersenschudding granaten afgevuurd.
De bronnen voegden eraan toe dat de soldaten een journalist, Mo’tasem Saqf Al-Heit, neerschoten met een hogesnelheids gasbom in het hoofd.
Bovendien vielen de soldaten verschillende journalisten aan terwijl ze probeerden te voorkomen dat ze de invasie zouden documenteren.
De soldaten zorgden er ook voor dat veel Palestijnen leden onder de gevolgen van het inademen van traangas, snijwonden en blauwe plekken.

Israëlische kolonisten verwonden een Amerikaanse burger in de buurt van Hebron

Afgelopen dinsdag vielen fanatieke illegale Israëlische kolonisten een 64-jarige Amerikaanse vrouw aan nabij Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank, waardoor ze het bewustzijn verloor door een schedelbreuk en inwendige bloedingen.
Yuval Abraham, een journalist bij 972 Magazine, een onafhankelijk online tijdschrift zonder winstoogmerk dat wordt beheerd door Palestijnse en Israëlische journalisten, zei: “De gemaskerde kolonisten kwamen uit de Havat Ma’on”, een illegale kolonialistische buitenpost die was geïnstalleerd op gestolen Palestijns land nabij Hebron.
Abraham zei dat de kolonisten Cassandra Auren, een 64-jarige Amerikaanse burger en moeder van twee kinderen uit Wisconsin, met een knuppel op haar achterhoofd sloegen toen ze met een andere vredesactiviste uit Italië op Palestijns land stond dat de kolonisten probeerden illegaal te bezetten.

Hongerstaker Khader Adnan overgebracht naar ziekenhuis terwijl gevangenen solidariteit maatregelen voortzetten

Palestijnse gevangenen in de Israëlische bezettingsgevangenissen gingen voor de 27e dag door met hun stappen van verenigde ongehoorzaamheid aan de regels van de Israëlische gevangenis autoriteiten, als een geweldloze protest methode om hun omstandigheden en het Israëlische beleid van de rechtsextremistische minister van Nationale Veiligheid, Itamar Ben Gvir.
Ook zondag markeerde gevangene Khader Adnan zijn 36e dag van hongerstaking, nadat hij donderdag was overgebracht naar de gevangeniskliniek van Ramle toen zijn gezondheidstoestand verslechterde.
De Palestinian Prisoner Society zei in een verklaring dat de gevangene Adnan zijn staking aankondigde vanaf het moment van zijn arrestatie op 5 februari, en gedurende deze periode werd hij vastgehouden in de cellen van het detentiecentrum “Al-Jalama”, en hij werd onderworpen aan systematische mishandeling, zware detentieomstandigheden en hij stond ook onder grote druk,  door de Israëlische bezetter.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 14.03.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights