Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Zondag 12.03.2023 
Israëlische kolonist doodt een Palestijn na een vermeende steekpartij nabij Qalqilya

Vrijdag schoot en doodde een paramilitaire Israëlische kolonist een Palestijn in een illegale kolonie nadat hij hem naar verluidt had aangevallen met een mes, nabij Qalqilya, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Israëlische bronnen zeiden dat de Palestijn naar verluidt een kolonist benaderde op de Dorit Farm nabij de kolonie Ma’ale Shomron, tussen Qalqilia en Salfit, en probeerde hem neer te steken voordat de Israëlische man hem dodelijk neerschoot.
De bronnen beweerden dat de Palestijn “meerdere messen en geïmproviseerde explosieven” droeg en voegde eraan toe dat er Israëlische slachtoffers waren.
Volgens het Israëlische Kan News droeg de Palestijn verschillende messen en naderde hij de kolonisator terwijl hij Allahoe Akbar riep voordat hij hem dodelijk neerschoot.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zei dat het Israëlische leger de Palestijnse Algemene Autoriteit voor Burgerzaken heeft geïnformeerd dat de Palestijn is geïdentificeerd als Abdul-Karim Badea’ Sheikh, 21, en zijn dood heeft bevestigd.

Israëlische soldaten doden een Palestijns kind in Qalqilya

Vrijdag bevestigde het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid de dood van een Palestijns kind dat eerder door Israëlische soldaten was neergeschoten en ernstig gewond was geraakt in Qalqilya, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Het ministerie van Volksgezondheid heeft het kind officieel geïdentificeerd als Amir Mamoun Odah, 16, en voegde eraan toe dat het kind tijdens protesten in de borst werd geschoten bij de Israëlische militaire wegversperring bij de noordelijke ingang van Qalqilya.
Het ministerie van Volksgezondheid voegde eraan toe dat de medici het kind met spoed naar het overheidsziekenhuis van Qalqilya brachten in een zeer ernstige toestand voordat hij bezweek aan zijn verwondingen.

Israëlische soldaten verwonden veel Palestijnen in Beit Ummar

Op vrijdag verwondden Israëlische soldaten veel Palestijnen in de stad Beit Ummar, ten noorden van Hebron, in het zuidelijke deel van de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten het Beit Za’ta-gebied, in het oostelijke deel van de stad, binnenvielen, wat leidde tot protesten, en veel scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten een Palestijn neerschoten met een uitzettende kogel in het been, waardoor hij ernstige botbreuken veroorzaakte voordat hij met spoed naar een ziekenhuis werd gebracht.

Israëlische troepen vallen Palestijnse kinderen aan in Hebron

Volgens lokale bronnen hebben Israëlische troepen donderdag twee Palestijnse kinderen van 6 en 8 jaar oud aangevallen in de bezette stad Hebron op de West Bank.
Het Palestijnse persbureau Wafa meldde dat de gewapende soldaten twee broers van 6 en 8 jaar oud, beide leden van de al-Rajabi-familie, sloegen terwijl de kinderen op weg waren naar een winkel in het centrum van Hebron.
Nadat ze de kinderen hadden aangevallen, hielden de Israëlische soldaten ze vast bij de controlepost van het leger ten zuiden van de Ibrahimi Moskee, zonder hun ouders of familieleden hiervan op de hoogte te stellen.
De oom van de twee kinderen, Kifah Rajabi, vertelde de nieuwsverslaggevers dat de soldaten hem verhinderden de controlepost te naderen om de toestand van zijn neefjes te controleren, die door de soldaten waren geslagen.

Paramilitaire Israëlische kolonisten vallen Palestijnse herders aan

Op zaterdag viel een groep paramilitaire Israëlische koloniale kolonisten Palestijnse herders aan ten oosten van Yatta, ten zuiden van Hebron, op de zuidelijke West Bank.
Ratib al-Jabour, de coördinator van het Popular Committee to Resist the Wall and Settlements voor de regio ten zuiden van Hebron, vertelde het Palestijnse Wafa News Agency dat de gewapende paramilitaire kolonisten de herders aanvielen en probeerden hun schapen te stelen, voordat ze hen dwongen te vertrekken de weidegebieden in het al-Jawaya-gebied, ten oosten van Yatta.
Een van de herders was Mamdouh Abu Tabikh, die verslaggevers vertelde dat de gewapende Israëlische paramilitaire troepen probeerden zijn schapen te stelen.

Israëlische troepen vallen 2 aan, ontvoeren 12 Palestijnen, schieten op boeren

De Israëlische bezettingssoldaten en paramilitaire kolonisten gingen op zaterdag door met hun dagelijkse aanvallen op het Palestijnse volk – het ontvoeren van 12 Palestijnen, het aanvallen van een Palestijn in de buurt van Bethlehem en het in beslag nemen van een bulldozer. Bovendien vielen Israëlische paramilitaire kolonisten herders aan ten oosten van Yatta.
In Battir, op de zuidelijke West Bank, sloegen de Israëlische bezettingstroepen Khaled Atta Muammar, een man van in de vijftig, tijdens een verbale ruzie met een van de bezettingssoldaten. Khaled probeerde ruzie te maken met de soldaten omdat ze weigerden een ziek kind (de dochter van zijn buurman) het dorp te laten verlaten met haar vader om naar het ziekenhuis te gaan. In plaats van het kind naar het ziekenhuis te laten gaan voor de nodige medische behandeling, sloegen de troepen haar oudere buurman omdat hij het had gevraagd.

Onder wie een kind, soldaten  ontvoeren twee Palestijnen in Jeruzalem en Hebron

Op vrijdagavond hebben Israëlische soldaten twee Palestijnen, waaronder een kind, ontvoerd in Jeruzalem en Hebron, in het zuidelijke deel van de West Bank.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten een kind, Yaman Hajjaj, in de wijk Al-Ein in Silwan hadden ontvoerd en naar een ondervragingscentrum hadden gebracht.
In het zuidelijke deel van de West Bank in Hebron vielen de soldaten het dorp Sikka binnen, ten zuiden van de stad, en ontvoerden twee herders, Daoud Sa’id Harbiyyat, 35, en Mohammad Sarhan Harbiyyat.

Israël dient wetsvoorstel in om vier koloniale nederzettingen opnieuw te bezetten

Wafa News Agency meldde donderdag dat de commissie Buitenlandse Zaken en Veiligheid in de Israëlische Knesset (parlement) een wetsvoorstel heeft goedgekeurd om het plan te annuleren om zich terug te trekken uit vier nederzettingen op de West Bank die in 2005 waren ‘ontkoppeld’.
De vier buitenposten van de koloniale nederzettingen, gebouwd op illegaal in beslag genomen Palestijns land op de West Bank, werden oorspronkelijk ‘ontkoppeld’ als onderdeel van het eenzijdige ’terugtrekking’-plan uit Gaza dat in 2005 werd uitgevoerd door de Israëlische bezettingsregering.Sinds die tijd zijn de koloniën hersteld en zijn er tientallen meer gesticht op de West Bank, met tienduizenden Israëlische paramilitaire kolonisten die illegaal op gestolen Palestijns land verblijven.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 12.03.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights