Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Donderdag 09.03.2023 
Israëlische strijdkrachten doden zes Palestijnen, verwonden 26, in Jenin

Israëlische troepen lanceerden dinsdag opnieuw een massale invasie van de Palestijnse stad Jenin in het noorden van de West Bank, evenals het vluchtelingenkamp Jenin aan de rand van de stad.
De soldaten doodden zes Palestijnse mannen, variërend in leeftijd van 22 tot 49 jaar oud. Degenen die zijn gedood door de binnenvallende Israëlische strijdkrachten werden geïdentificeerd als Mohammad Wael Ghazzawi (26 jaar) uit het kamp van Jenin, Tariq Ziyad Mustafa Natour (27 jaar) uit Jenin, Ziyad Amin Al-Zar’ini (29 jaar) uit Jenin en Abdel-Fattah Hussein Kharousha (49 jaar) uit het Askar-kamp in Nablus, Mutasem Nasser Sabbagh (22 jaar) uit het Jenin-kamp en Muhammad Ahmed Salim Khallouf (22 jaar) uit de stad Burqin in het Jenin-gouvernement.
Bovendien raakten 26 Palestijnse burgers gewond door Israëlische troepen, die met scherp schoten naar menigten demonstranten die stenen gooiden naar de binnenvallende soldaten. Drie van de gewonden hadden verwondingen die als kritiek werden omschreven.

Israëlische undercover troepen doden drie in de buurt van Jenin

Voortzetting van hun snelle escalatie in de stad en regio Jenin, doodden Israëlische troepen donderdagochtend drie mannen bij een gerichte moord terwijl de drie mannen in een auto reden in de stad Jaba, ten zuiden van Jenin.
De aanval volgt op een massale invasie van Jenin en het vluchtelingenkamp van Jenin de vorige dag, waarbij Israëlische troepen zes Palestijnse mannen doodden en 26 Palestijnse burgers verwondden door scherpschutters op daken en luchtbombardementen. Geen Israëli’s raakten gewond.
Een zevende Palestijn stierf donderdag aan zijn verwondingen nadat hij gewond was geraakt tijdens de invasie van woensdag.
Israëlische geheime speciale troepen executeerden donderdagochtend de drie jonge mannen en schoten ze neer in hun voertuig bij een buitengerechtelijke moord, bij de ingang van de stad Jaba, ten zuiden van Jenin.
De doden werden geïdentificeerd als Sufian Adnan Ismail Fakhouri, 26 jaar oud, Nayef Ahmad Yusef Malaysha, 25 jaar oud, en Ahmad Mohammad Dheeb Fashafsha, 22 jaar oud.

Palestijns kind sterft aan ernstige verwondingen opgelopen dinsdag in Jenin

Donderdagochtend bevestigde het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid de dood van een kind dat twee dagen geleden ernstig gewond raakte door vuur van het Israëlische leger, toen de soldaten zes Palestijnen doodden in Jenin, op de noordelijke West Bank.
Het ministerie van Volksgezondheid identificeerde het kind als Walid Sa’ad Daoud Nassar, 14, en zei dat de soldaten hem met scherp in de buik hadden geschoten, waarbij hij ernstige verwondingen had opgelopen.
Palestijnse medici probeerden het gewonde kind te bereiken, maar de soldaten stonden hen niet toe hem te bereiken en brachten hem later naar het Israëlische medische centrum Hadassah in Jeruzalem.
Het kind werd neergeschoten nadat de soldaten Jenin en het vluchtelingenkamp van Jenin binnenvielen, zes jonge mannen doodden en minstens zesentwintig gewond raakten, waaronder drie die kritieke verwondingen opliepen.

Israëlische artillerie beschietingen verwonden twee Palestijnen in Khan Younis

Twee Palestijnen raakten woensdag gewond toen Israëlische troepen artilleriegranaten afvuurden vanuit tanks die aan de grens van de Gazastrook waren gestationeerd. De twee raakten gewond in een gebied ten oosten van Khan Younis, in de zuidelijke Gazastrook.
Correspondenten met het Wafa-persbureau meldden dat de Israëlische bezettingstanks, gestationeerd bij het scheidingshek ten oosten van de stad, verschillende granaten afvuurden op een locatie en de omliggende landbouwgrond, waarbij twee burgers gewond raakten.
De twee gewonden werden naar het Nasser-ziekenhuis in Khan Younis gebracht.
Naast de artilleriebeschietingen cirkelden Israëlische gevechtsvliegtuigen door het luchtruim van de Gazastrook, terwijl verkenningsvliegtuigen sinds de vorige avond door het luchtruim bleven zoemen.

Israëlische soldaten verwonden veel Palestijnen in Hebron

Dinsdagavond schoten Israëlische soldaten twee Palestijnen neer en veroorzaakten bij tientallen de gevolgen van het inademen van traangas in Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Verschillende legervoertuigen vielen de gebieden Aseeda en Beit Za’ta in de stad Beit Ummar, ten noorden van Hebron, binnen, wat leidde tot protesten voordat de soldaten vele scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en schokgranaten afvuurden.
Volgens medische bronnen schoten de soldaten twee Palestijnen neer met met rubber beklede stalen kogels en veroorzaakten bij tientallen de gevolgen van het inademen van traangas.
De soldaten vielen ook het vluchtelingenkamp Al-Arroub binnen, ten noorden van Hebron, het dorp Kharsa, ten westen van de stad, wat leidde tot protesten, en vielen de demonstranten aan met gasbommen en schokgranaten, waardoor veel Palestijnen de gevolgen ondervonden van het inademen van traangas.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 09.03.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights