Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Dinsdag 07.03.2023 
Leger ontvoert vijf Palestijnen in Jeruzalem, Qalqilya en Tulkarem

Op maandag ontvoerden Israëlische soldaten vijf Palestijnen op de bezette West Bank in Jeruzalem, Qalqilya en Tulkarem.
In Qalqilya, op de noordoostelijke West Bank, vielen de soldaten de stad Anabta binnen, doorzochten huizen en ontvoerden een voormalige politieke gevangene, Amro Khaled Fuqaha’.
De soldaten ontvoerden ook Hamza Ayman Barham en Naji Mahmoud Ata uit Qalqilya tijdens het oversteken van de militaire wegversperring van Huwwara ten zuiden van Nablus op de noordelijke West Bank.
In de stad Silwan, ten zuiden van de Al-Aqsa Moskee in bezet Jeruzalem, ontvoerden de soldaten een jonge man, Khaled Zeer, vanuit zijn huis.

Israëlische soldaten ontvoerden vier Palestijnen, waaronder een kind, in Hebron

Op maandag ontvoerden Israëlische soldaten vier Palestijnen, waaronder één kind, in het Hebron-gouvernement, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende legerjeeps de stad Sa’ir, ten noordoosten van Hebron, binnenvielen, huizen doorzochten en Ahmad Hasan al-Froukh, 19, en Ubai Bajes al-Mitwer, 15 hebben ontvoerd.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten de stad Beit Ummar, ten noorden van Hebron, binnenvielen en Wahid Hamdi Abu Mariya, 55, en Mohammad Jamal ‘Aadi, 18, uit hun huizen ontvoerden.

Israëlische soldaten ontvoerden een Palestijn, bulldozeren gebieden in het noorden en Zuid-Gaza

Op maandag ontvoerden Israëlische soldaten een Palestijnse man bij de Erez grens terminal in het noorden van Gaza en walsten landbouwgronden plat in het zuidelijke deel van de kustregio.
Voormalig politieke gevangene en het hoofd van de the Studies and Documentation Department at the Palestinian Detainees’ Committee, Abdul-Nasser Ferwana, zei dat de soldaten Na’im Abdul-Salam Sharif, 62, bij de Erez (Beit Hanoun) terminal hebben ontvoerd in het noorden van Gaza.

Israëlische troepen ontvoeren zeven Palestijnen tijdens dageraad invallen

Israëlische troepen vielen maandag verschillende delen van de West Bank binnen en ontvoerden vijf Palestijnen. De soldaten gebruikten extreme kracht en brachten ze naar onbekende militaire locaties.
In Nablus bestormden Israëlische troepen de centrale stad, vielen een café binnen en ontvoerden drie Palestijnen: Raed Shbeita, Waddah Hujeir en Mahmoud al-Shami, terwijl anderen werden vastgehouden en later vrijgelaten.
Lokale bronnen voegden eraan toe dat de Israëlische bezettingskrachten de stad Al-Bathan, ten noordoosten van Nablus, bestormden en de huizen van het hoofd van de dorpsraad hebben overvallen, Fares Al-Fares, en zijn broer Ibrahim, en doorzochten de huizen en vernielden persoonlijke bezittingen

Vier Palestijnen gewond door Israëlische geweerschoten in Jericho

Op maandag raakten 4 jonge Palestijnse mannen gewond door schoten met scherp, en een andere werd ontvoerd toen de Israëlische bezettingsmacht het Aqabat Jaber-kamp, ten zuiden van Jericho, bestormde.
Lokale bronnen vertelden het Palestijnse WAFA-persbureau dat de Israëlische bezettingsmacht het kamp bestormde, wat leidde tot botsingen, wat resulteerde in de verwonding van vier jonge mannen door schoten met scherp. Ze werden overgebracht naar het Jericho Governmental Hospital, waar hun toestand werd beschreven als stabiel.

Op zondag verwonden Israëlische troepen één, ontvoeren 9 Palestijnen, grijpen voertuig, vernietigen gebouwen

Israëlische bezettingssoldaten en kolonisten vervolgden hun dagelijkse agressie tegen het Palestijnse volk en eigendommen, waarbij ze een jonge Palestijn verwondden met een met rubber gecoate stalen kogel in de buik, en tientallen die lijden aan traangas inhalatie in de stad Tuqu’, zuidoost Bethlehem, en ontvoerden negen Palestijnen van de West Bank.
Een burger raakte gewond door een met rubber gecoate metalen kogel in de buik en twee anderen leden onder de gevolgen van traangas inademing tijdens botsingen met de bezettingskrachten in de stad Tuqu, ten zuidoosten van Bethlehem.

Israëlische troepen verwonden een kind, ontvoeren 3 Palestijnen

Op zaterdag hielden Israëlische bezettingskrachten zich bezig met hun dagelijkse invasie van Palestijnse land op de hele West Bank, verwondden een kind en ontvoerden verschillende Palestijnen na het plunderen van hun huizen.
Deze invasies zijn een dagelijkse gebeurtenis op de West Bank, een van de twee bezette Palestijnse gebieden die worden geregeerd door het Israëlische leger. Alle Palestijnse inwoners van de West Bank (inclusief Jeruzalem) leven onder de Israëlische staat van beleg en hebben geen wettelijke rechten.
Tijdens een invasie van Al-Arroub vluchtelingenkamp, ten noorden van Hebron, beschoten Israëlische troepen een 12-jarige jongen met scherp. Het kind, Amir Mohammad al-Bass (12 jaar oud), werd getroffen met twee kogels in zijn onderste ledematen. Hij lag op de grond, niet bewegend, totdat de Israëlische troepen hem ontvoerden.

Israëlische bezettingsautoriteiten leggen sluiting op in West Bank en Gaza 

De militaire autoriteiten die de Palestijnse gebieden (West Bank en Gaza) regeren onder de staat van beleg, bevolen een sluiting van alle delen van de West Bank en Gazastrook vanaf de avond van 6 maart tot woensdag 8 maart, terwijl Joodse Israëliërs het religieuze feest van Purim vieren.
Hoewel de meeste Palestijnen (afgezien van de Samaritanen die op de Noord-West Bank wonen) Purim niet vieren, is hun leven ernstig verstoord tijdens deze en elke Joodse feestdag, wanneer de Israëlische militaire autoriteiten, die elk aspect van de levens van Palestijnen beheersen, de levens van de Palestijnen controleren, de levens van Palestijnen, Palestijnse gebieden en handhaven strikte beveiligingsprotocollen.

PCHR: “Smotrich’s verklaring ontmaskert systematische etnische zuivering en apartheid tegen Palestijnen”

Het Palestinian Center For Human Rights (PCHR): Op 1 maart 2023 verklaarde Bezalel Smotrich, de minister van Financiën van Israël en mede-oprichter van Regavim, een kolonistenorganisatie tijdens een conferentie dat “het dorp Huwwara moet worden weggevaagd” en dat “de staat Israël het zou moeten doen”.
De verklaring werd afgelegd op een dag nadat honderden illegale Israëlische kolonisten het dorp Huwwara gewelddadig bestormden, ten noorden op de bezette West Bank op 26 februari onder de bescherming van de Israëlische bezettingskrachten en steun van de Israëlische regering, staken tientallen huizen, faciliteiten en voertuigen in vuur en vlam en doden een Palestijn met scherp en verwonden tientallen, in een aanval die bijna 8 uur duurde.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek


© Khamakar News Agency / 07.03.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights