Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Zondag 05.03.2023 
Israëlische soldaten doden een kind, verwonden twee Palestijnen, één serieus, in Qalqilya

Op donderdagavond doodden Israëlische soldaten een kind en verwondden twee Palestijnen, waaronder een kind dat ernstige wonden opliep, in de stad Azzoun, ten oosten van Qalqilya, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende legerjeeps de stad binnenvielen, wat leidde tot protesten en soldaten die met scherp schoten, en rubber gecoate stalen kogels, gasbommen en hersenschudding granaten afvuurden.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid heeft bevestigd dat de soldaten Mohammad Nidal Salim, 15, hebben gedood nadat ze hem met scherp in de rug hadden neergeschoten.

Update: Israëlische soldaten doden een Palestijn, verwonden twee, ontvoerde zes, in Jericho

Tientallen Israëlische soldaten vielen woensdag het Aqabat Jaber Refugee Camp in Jericho binnen, op de noordoostelijke West Bank, wisselden vuur uit met Palestijnse strijders in een omringd huis, doden er een en ontvoeren minstens zes Palestijnen.
De soldaten brachten aanvankelijk de Palestijn, die ernstig gewond raakte, naar een Israëlisch ziekenhuis en informeerden later de Palestijnse algemene autoriteit voor civiele zaken dat de jongeman, Mahmoud Jamal Hasan Hamdan, 22, is bezweken aan zijn verwondingen.

Israëlische soldaten ontvoeren drie Palestijnen in Jeruzalem en Ramallah

Op vrijdagavond ontvoerden Israëlische soldaten drie Palestijnen in de bezette hoofdstad, Jeruzalem en Ramallah, op de West Bank.
In de stad Betunia, ten westen van de centrale West Bank stad Ramallah, ontvoerden de soldaten een jonge man, Abdullah Abu Hmeid, nadat verschillende legerjeeps de stad binnenvielen, wat leidde tot protesten.
In bezet Jeruzalem ontvoerden de soldaten geweldloze activist Mohammad Abu al-Hummus uit de wijk Sheik Jarrah.

Israëlische soldaten ontvoerden acht Palestijnen op de West Bank

Op vrijdagochtend hebben Israëlische soldaten acht Palestijnen ontvoerd en vier auto’s in beslag genomen in verschillende delen van de bezette West Bank.
Het Qalandia Media Center zei dat undercover-soldaten die in een civiele auto reden, een jonge man, Mahmoud al Shu’ani, uit het vluchtelingenkamp van Qalandia ten noorden van Jeruzalem van zijn werk in een tankstation hebben gekidnapt.
De undercover-soldaten wachtten tot de jongeman hun auto benaderde om hun gastank te vullen en sprongen onmiddellijk naar hem, ontvoerden hem nadat ze hem in hun voertuig hadden gedwongen en wegreden.

Israëlische soldaten ontvoerden vijftien Palestijnen op de West Bank

Op donderdagochtend ontvoerden Israëlische soldaten vijftien Palestijnen tijdens invasies en gewelddadige huiszoekingen op de bezette West Bank.
In het zuidelijke deel van de West Bank,  in Hebron, vielen de soldaten het Um Safa-gebied in Masafer Yatta binnen, ten zuiden van de stad, doorzochten huizen en ontvoerden Nader Ibrahim Awad.
In Bethlehem, ten zuiden van bezet Jeruzalem, vielen de soldaten de Al-Khader en Beit Fajjar-wijken, ten zuiden van de stad, binnen en doorzochten huizen voordat ze de voormalige politieke gevangene Hamdallah Khaled Sabah, 27 en Malek Akram Taqatqa ontvoerden.

Israëlische soldaten vallen geweldloze demonstranten aan in Sheikh Jarrah, ontvoerden tien

Op vrijdag vielen Israëlische soldaten de wekelijkse geweldloze processie aan tegen voortdurende overtredingen en illegale kolonialistische activiteiten in de wijk Sheikh Jarrah in bezette Jeruzalem en ontvoerden tien demonstranten.
Het protest, de afgelopen veertien jaar elke vrijdag gehouden, werd bijgewoond door Palestijnen, Israëlische en internationale vredesactivisten.
De demonstranten droegen Palestijnse vlaggen en posters die de illegale Israëlische kolonialistische activiteiten en de verplaatsing van de Palestijnen uit hun huizen en landen aan de kaak stellen.
Toen ze eenmaal het land van de lokale Salem-familie in het westelijke gebied van Sheikh Jarrah bereikten, begonnen de soldaten aan te vallen en ze weg te dwingen.

Derde keer in 24 uur, soldaten vallen Rommana in de buurt van Jenin, Plunderen woningen

Op vrijdag, bij het ochtendgloren, vielen tientallen Israëlische soldaten de stad Rommana binnen, ten westen van de noordelijke stad Jenin op de West Bank, voor de derde keer in 24 uur, bestormden en plunderden veel huizen na het laten ontploffen van hun deuren en ondervroegen veel Palestijnen.
Mediabronnen zeiden dat verschillende militaire jeeps de stad binnenvielen, terwijl legerdrones boven het hoofd vlogen voordat de soldaten de stad bestormden en veel huizen plunderden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten ook daken bezetten, scherpschutters ingezet en verschillende buurten geïsoleerd hadden. 

Israëlische soldaten slopen een Palestijns huis in de buurt van Hebron

Op donderdag hebben Israëlische soldaten een Palestijns huis gesloopt in de stad Ethna, ten westen van Hebron, in het zuidelijke deel van de West Bank.
Mohammad Hasan Awwad zei dat de soldaten de stad binnenvielen en zijn huis van 120 vierkante meter in het Jouret Salem-gebied hebben gesloopt.
Awwad voegde eraan toe dat hij in zijn huis woonde met zijn gezin van acht en verklaarde dat hij het sloopbevel twee maanden geleden ontving.

Voorlopig wetsvoorstel voor doodstraf voor Palestijnen passeert de eerste lezing

Terwijl landen over de hele wereld zijn opgeschoven naar de wet aanpassen om de doodstraf niet meer toe te passen en te beschouwen als wreed, ineffectief en kostbaar, heeft de gekozen rechtse regering van Israël woensdag een stap gezet in de tegenovergestelde richting en een wetsvoorstel ingediend om de doodstraf op te leggen – maar alleen aan mensen van Palestijnse etniciteit.
73% van de landen wereldwijd heeft volledig of in de praktijk de doodstraf afgeschaft, en geen enkel land heeft een doodstraf wet dat alleen van toepassing is op mensen van één etniciteit.
Maar in Israël op woensdag, keurde de Knesset het door de rechtse Yisrael Beitenu (Israel Our Homeland) partij ingediende wetsvoorstel tot aanpassing in eerste lezing van de wet goed met een stemming van 55-9.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 05.03.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights