Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Donderdag 02.03.2023 
Israëlische kolonisten verwonden man en vrouw in Huwwara

Dinsdagavond gingen illegale Israëlische paramilitaire kolonisten door met hun ernstige schendingen van de stad Huwwara, ten zuiden van de noordelijke stad Nablus op de West Bank, en verwondden een Palestijnse man en zijn vrouw.
Ghassan Daghlas, een Palestijnse functionaris die toezicht houdt op de illegale kolonialistische activiteiten van Israël op de noordelijke West Bank, zei dat de kolonisten verschillende Palestijnen in de stad hebben aangevallen.
Daghlas voegde eraan toe dat de kolonisten de man en zijn vrouw hebben aangevallen en geslagen voordat Palestijnse medici het paar met spoed naar een plaatselijke kliniek brachten.

WAFA: “Burgemeester Huwwara: Israëlische kolonisten hebben schade toegebracht ter waarde van ILS 18 miljoen”

De Israëlische kolonistenbendes die door de bezette stad Huwwara op de West Bank raasden, hebben volgens een gemeentelijke bron 18 miljoen ILS schade toegebracht.
De burgemeester van de stad, Mu’in Damidi, zei dat de schade die is aangericht door de honderden kolonisten die zondag de stad ten zuiden van Nablus aanvielen, waarbij ze minstens 35 huizen afbrandden en gedeeltelijk 40 andere gedeeltelijk beschadigden en meer dan 100 auto’s in brand staken of vernietigden,  ILS 18 miljoen (ongeveer USD $ 5 miljoen) groot was.
Minstens één Palestijn werd gedood en bijna 400 gewond tijdens de urenlange razernij in de stad en bij de andere aanvallen op steden en dorpen op de West Bank, ten zuiden van Nablus. 

Israëlische kolonisten vallen ambulance aan, verwonden een vrouw, bij Nablus

Kort na middernacht vielen Israëlische kolonisten een Palestijnse ambulance aan nabij de stad Nablus in het noorden van de West Bank, waarbij een vrouw gewond raakte die haar kind vergezelde naar een ziekenhuis in Jenin.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zei dat de kolonisten een ambulance van het regeringsziekenhuis van Jenin aanvielen terwijl ze door de stad Za’tara, ten zuiden van Nablus, reden.
Het ministerie van Volksgezondheid voegde eraan toe dat de ambulance de 12-jarige dochter van de vrouw vervoerde naar de Intensive Care van het H-Clinic Specialty Hospital in Ramallah.

Israëlische kolonisten vallen Palestijnse herders aan in de buurt van Bethlehem

Op woensdag vielen illegale Israëlische kolonisten verschillende Palestijnse herders aan en verwondden er één in het dorp Kisan, ten oosten van Bethlehem, op de bezette West Bank.
Mousa Obeyyat, de burgemeester van Kisan, zei dat de kolonisten verschillende herders hebben aangevallen in het Wad Al-Ghar-gebied, dicht bij de illegale Abie Hanahal-kolonie, gebouwd op gestolen Palestijns land, en stenen naar hen hebben geslingerd.
Hij voegde eraan toe dat de kolonisten een herder, Musallam Hussein Obeyyat, 30, verwondden en gasbommen en schokgranaten naar de herders en hun schapen slingerden, waardoor verschillende schapen een miskraam kregen.

Een serieus, Israëlische soldaten verwonden drie Palestijnen, ontvoeren zes, in Jericho

Tientallen Israëlische soldaten vielen woensdag het vluchtelingenkamp Aqabat Jaber in Jericho, op de noordoostelijke West Bank binnen, wisselden vuur uit met Palestijnse strijders in een omsingeld huis en ontvoerden ten minste zes Palestijnen, en schoten er drie neer, waaronder één in kritieke toestand.
Het Israëlische leger zei dat het het vluchtelingenkamp was binnengevallen om Palestijnen te ontvoeren die vermoedelijk achter de schietpartij van maandag zaten die leidde tot de dood van Elan Ganeles en voegde eraan toe dat een van hen ernstige verwondingen opliep toen hij probeerde zich terug te trekken uit het gebied.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten het huis van Maher Shalloon omsingelden, waar Palestijnse strijders zich schuilhielden, en vuur met hen uitwisselden alvorens er een raket op af te vuren.
De Palestijnse Prisoners Society (PPS) zei dat de soldaten Abdul-Nasser Mousa Shalloon, 55, Maher Shalloon, 44, Amer Shalloon, 39, Mohammad Shalloon, 47, en zijn zoon Saleh, 24, hebben ontvoerd, naast de ernstig gewonde Palestijn, Mahmoud Jamal Hamdan. Het zijn allemaal voormalige politieke gevangenen.

Israëlische soldaten ontvoeren zes Palestijnen op de West Bank

Op woensdag hebben Israëlische soldaten zes Palestijnen ontvoerd uit verschillende delen van de bezette West Bank, waaronder het bezette Jeruzalem.
In Qalqilya, op de noordwestelijke West Bank, ontvoerden de soldaten Mohammad Shafi, 21, nadat ze zijn huis in de stad hadden bestormd en geplunderd.
In Nablus, op de noordelijke West Bank, ontvoerden de soldaten een jonge man, Yousef Rami Hasan, uit zijn huis in het dorp Qusra, ten zuiden van de stad. De soldaten stalen ook 9700 Shekels en een mobiel eigendom voordat ze vertrokken.
Tijdens de Qusra-invasie namen de soldaten bewakingsopnamen en uitrusting van verschillende huizen en gebouwen in beslag.

Leger ontvoert twee Palestijnen in Jericho

Dinsdagavond hebben Israëlische soldaten twee Palestijnen ontvoerd in een dorp ten noorden van Jericho in het noordoostelijke deel van de bezette West Bank.
De Palestijnse Prisoners’ Society (PPS) zei dat de soldaten het dorp Marah Ghazal binnenvielen voordat ze stopten en verschillende auto’s doorzochten.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten twee jonge mannen uit hun auto dwongen en ontvoerden voordat ze naar een onbekende bestemming werden overgebracht.

Israëlische soldaten ontvoeren zeven Palestijnen in Hebron en Jenin

Dinsdag hebben Israëlische soldaten zeven Palestijnen ontvoerd uit Hebron en Jenin in de zuidelijke en noordelijke delen van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende legerjeeps het vluchtelingenkamp Al-Arroub ten noorden van Hebron binnenvielen, huizen doorzochten en Obeida Atef Adawi, 18, en Mohammad Yousef Hajajra, 18, ontvoerden.
De bronnen voegden eraan toe dat de soldaten ook de stad Ethna, ten westen van Hebron, binnenvielen en de 47-jarige Tareq Ibrahim Awad uit zijn huis ontvoerden.

Israëlische soldaten vallen Palestijnse gebieden binnen in Khan Younis

Op woensdag vielen Israëlische militaire voertuigen Palestijnse landbouwgronden ten oosten van Khan Younis, in het zuidelijke deel van de belegerde Gazastrook, binnen en walste de grond plat.
Mediabronnen zeiden dat de voertuigen, waaronder bulldozers, het land ten oosten van de stad Khuza’a ten oosten van Khan Younis binnentrokken, ze platwalsten en landbouwstructuren vernielden.
De soldaten vuurden rookbommen af en schoten met scherp om de Palestijnse boeren te dwingen hun land te verlaten.
In de afgelopen twee dagen is het Israëlische leger met bulldozers herhaaldelijk Palestijnse gebieden ten noordoosten van Jabalia en Beit Lahia in het noorden van Gaza binnengevallen en heeft de gronden platgewalst.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 02.03.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights