Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Dinsdag 28.02.2023  
Palestijn neergeschoten en gedood door Israëlische troepen

In het dorp Za’tara, ten zuiden van Nablus, hebben Israëlische troepen op zondagavond Sameh Hamdallah Mahmoud Aqtash (37 jaar oud) doodgeschoten.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid bevestigde dat Sameh door Israëlische troepen in de buik was geschoten tijdens een invasie van het dorp Za’tara, in het noorden van de West Bank.
Volgens lokale bronnen vielen Israëlische troepen Sameh aan en schoten hem neer terwijl hij in zijn huis was.

Update: Israëlische kolonisten steken honderden Palestijnse huizen en auto’s in Huwwara in brand

Israëlische paramilitaire kolonistenmilities vielen zondagavond het Palestijnse dorp Huwwara binnen, staken honderden Palestijnse huizen en auto’s in brand en staken het grootste deel van het dorp in brand.
Israëlische soldaten waren aanwezig tijdens de aanval, maar weigerden tussenbeide te komen om de paramilitaire aanval op Palestijnse burgers te stoppen. Palestijnse burgers, die voor hun leven uit hun brandende huizen renden, smeekten de Israëlische soldaten om de Israëlische kolonisten tegen te houden, maar ze weigerden.
In plaats van de ongebreidelde brandstichting te stoppen, besloot het Israëlische leger om hun eigen invasie van het hele district Nablus te lanceren.

Israëlische soldaten verwonden een Palestijn in Noord-Gaza

Zondagnacht hebben Israëlische soldaten een Palestijn neergeschoten ten oosten van het vluchtelingenkamp Jabalia in het noordelijke deel van de Gazastrook.
Mediabronnen zeiden dat tientallen Palestijnen protesteerden op hun land nabij het omheiningshek uit solidariteit met de Palestijnen op de West Bank, vooral in Huwwara, ten zuiden van Nablus, onderworpen aan ernstige Israëlische misdaad en schendingen door de soldaten en de paramilitaire kolonisten.
Volgens medische bronnen schoten de soldaten een jonge man met scherp in zijn been voordat de medici hem met spoed naar een ziekenhuis brachten.

Israëlische kolonisten verwonden de mens en zijn zonen, beschadigen eigendommen en steken auto’s in brand

Op zaterdag verwondden illegale Israëlische kolonisten vier Palestijnen, onder wie een man en zijn zonen, vielen herders aan en verbrandden auto’s in Jericho, Nablus en Ramallah.
Mediabronnen zeiden dat de paramilitaire kolonisten Fayez Abdul-Dayem en zijn zoon ten westen van Salfit op de centrale West Bank aanvielen, waarbij ze snijwonden en blauwe plekken veroorzaakten en hun auto beschadigden.
De aanval is niet de eerste tegen de familie, vooral omdat hun land regelmatig wordt binnengevallen door paramilitaire kolonisten die de illegale kolonialistische buitenpost willen uitbreiden die ze hebben opgezet op gestolen Palestijns land in het Ar-Ras-gebied.

Israëlische soldaten schieten twee tienerjongens neer, ontvoeren er één in de buurt van Ramallah

Op vrijdagavond schoten Israëlische soldaten twee tienerjongens neer en ontvoerden er één in de buurt van Ramallah, op de centrale West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten het vuur openden op de twee jongens in de buurt van Beit Sira, waarbij ze de 17-jarige Mohammad Yasser Hamdan in de onderste ledematen verwondden, voordat ze de twee ontvoerden.
De soldaten sloten straten in het gebied af, stopten en doorzochten auto’s en ondervroegen veel Palestijnen terwijl ze hun identiteitskaarten inspecteerden.

Israëlische soldaten ontvoeren acht Palestijnen nabij Hebron

Op zaterdag ontvoerden Israëlische soldaten elf Palestijnen, onder wie broers, in de stad As-Samu’, ten zuiden van Hebron, in het zuidelijke deel van de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten Palestijnse landbouwgronden in de stad binnenvielen en verschillende families aanvielen terwijl ze op hun land werkten en het voorbereidden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten Anan Hussein Abu Mazen, Mohammad Hamad Abu Mazen en zijn broer Hussein, en Nassar Mahmoud Za’areer hadden ontvoerd terwijl ze aan het werk waren op hun land in het Al-Hamam-gebied, ten zuidwesten van de stad.

Israëlische soldaten vallen een school binnen, verwijderen Palestijnse vlag, nabij Nablus

Zondag vielen veel Israëlische soldaten een meisjesschool in de buurt van Nablus, in het noordelijke deel van de bezette West Bank, binnen en verwijderden een Palestijnse vlag.
Aesha Nubani, de schooldirecteur, zei dat de soldaten de school binnenvielen terwijl de meisjes in de rij stonden om zich voor te bereiden op hun klaslokalen.
Nubani voegde eraan toe dat de soldaten de Palestijnse vlag van de paal in de school verwijderden voordat de leraren en bestuurders hen dwongen te vertrekken.

Israëlische rechtbank wijst beroep tegen sloop school af

Maandag wees een Israëlische rechtbank een beroep af tegen de sloop van een Palestijnse school in het dorp Beit Ta’mar, ten oosten van Bethlehem, op de bezette West Bank.
Het Palestijnse persbureau WAFA zei dat het beroep was ingediend door de Wall & Colonization Resistance Commission en The Society of St. Yves – Catholic Centre for Human Rights, met het verzoek om een sloopbevel van de Tahadi 5 Basic School in het dorp in te trekken.
De Israëlische bezettingsautoriteiten vaardigden in 2017 een sloopbevel uit en sindsdien is het beroep ingediend om de vernietiging te stoppen, maar de rechtbank weigerde de hernieuwing van het beroepschrift toe te staan en bevestigde de sloop tijdens een hoorzitting vorige week.

Israëlische leger valt Palestijnse gebieden in Noord-Gaza binnen

Op zondag vielen verschillende Israëlische militaire voertuigen, waaronder bulldozers, Palestijnse gebieden ten noorden van de belegerde Gazastrook binnen en walsten het plat met een bulldozer.
Mediabronnen zeiden dat veel gepantserde voertuigen, waaronder bulldozers, de Palestijnse landbouwgronden ten noordoosten van Beit Hanoun, in het noordelijke deel van het kustgebied, binnenvielen.
Ze voegden eraan toe dat het leger grote delen van het Palestijnse land platgewalst heeft, vooral bij de omheining, en zandheuvels heeft aangelegd.In de nacht van zaterdag op zaterdag hebben Israëlische soldaten vier Palestijnen ontvoerd in het noordoostelijke deel van de Gazastrook.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 28.02.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights