Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Zondag 26.02.2023  
Palestijn sterft aan ernstige verwondingen nadat Israëlische soldaten hem donderdag neerschoten

Op vrijdagochtend bevestigden medische bronnen in het Al-Ahli-ziekenhuis in de stad Hebron in het zuiden van de West Bank de dood van een jonge man die donderdag door Israëlische soldaten werd neergeschoten en ernstig gewond raakte.
Volgens bronnen hebben de kolonisten de 22-jarige Mohammad Ismael Jawabra neergeschoten in het vluchtelingenkamp Al-Arroub ten noorden van Hebron.
Ze voegden eraan toe dat Mohammad een ernstige hoofdwond had opgelopen, wat een schedelbreuk, ernstige hersenbeschadiging en bloedingen veroorzaakte.
De medici brachten hem met spoed naar het Al-Ahli-ziekenhuis voordat hij met spoed naar de operatiekamer werd gebracht en bleef in kritieke toestand totdat hij bezweek aan zijn ernstige verwondingen.

Palestijn sterft aan ernstige verwondingen opgelopen in Gaza in 2018

Palestijnse bronnen hebben gemeld dat een Palestijn, die werd neergeschoten en ernstig gewond raakte door vuur van het Israëlische leger in het jaar 2018 in het noorden van Gaza, stierf aan zijn verwondingen op dinsdag 21 februari 2023.
De bronnen zeiden dat de Palestijn, Mohammad Sami Abu Al-Omarein, 24, gewond raakte ten oosten van Jabalia, in het noordelijke deel van de Gazastrook.
Israëlische soldaten verwondden de Palestijnen tijdens de Grote Terugkeer Mars die begon bij de omheining langs de oostelijke delen van de belegerde Gazastrook op 30 maart 2018, die ook de Dag van het Palestijnse Land markeert.

Palestijn uit Jenin sterft aan ernstige verwondingen van eerder deze maand 

Donderdagmorgen bevestigde het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid de dood van een jonge man die twee weken geleden in Jenin, op de noordelijke West Bank, was neergeschoten en ernstig gewond raakte door Israëlische soldaten.
Het ministerie van Volksgezondheid identificeerde de jongeman als Mohammad Nabil Fawzi Abu Sabah, 29, en voegde eraan toe dat de soldaten hem met verschillende scherpe kogels in de buik hadden geschoten.
Op woensdag doodden Israëlische soldaten elf Palestijnen, verwondden meer dan 102, zes ernstig, en veroorzaakten bij meer dan 250 Palestijnen de gevolgen van het inademen van traangas en andere kleine verwondingen.

Update 4: “Israëlische leger doodt elf Palestijnen, schiet 102, zes serieus, in Nablus”

Nadat een Palestijnse man, 66, stierf aan de ernstige gevolgen van het inademen van traangas, heeft het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid bevestigd dat de Israëlische soldaten elf Palestijnen hebben gedood en meer dan 102 gewond zijn geraakt tijdens het Israëlische offensief van woensdag op Nablus, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Het ministerie van Volksgezondheid zei dat de 66-jarige Anan Shawkat Ennab met spoed naar een ziekenhuis in Nablus werd gebracht, waar hij leed aan de ernstige gevolgen van het inademen van traangas en bezweek aan zijn verwondingen ondanks alle pogingen om hem te reanimeren.
De gedode Palestijnen, zoals officieel bevestigd door het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid, zijn:

* Anan Shawkat Ennab, 66
* Adnan Sabe’ Ba’ara, 72
* Mohammad Khaled Anbousi, 25
* Tamer Nimir Ahmad Minawi, 33
* Mos’ab Monir Mohammad Oweiss, 26
* Husam Bassam Isleem, 24
* Mohammad Abu Kabr Al-Juneidi, 23
* Walid Riyad Hussein Dakheel, 23
* Abdul-Hadi Abdul-Aziz Ashqar, 61
* Mohammad Farid Sha’ban, 16
* Jasser Jamil Abdul-Wahab Qaneer, 23

Israëlische soldaten schieten twee Palestijnen neer in Kufur Qaddoum

Op vrijdag schoten Israëlische soldaten twee Palestijnen neer met met rubber beklede stalen kogels en veroorzaakten bij velen de gevolgen van het inademen van traangas tijdens de wekelijkse processie in Kufur Qaddoum, ten oosten van de stad Qalqilya in het noorden van de West Bank.
De Palestijnen marcheerden met Palestijnse vlaggen en scandeerden voor voortdurende strijd tot bevrijding in onafhankelijkheid.

Soldaten verwonden verschillende Palestijnen, één ernstig, in Hebron 

Op vrijdag verwondden Israëlische soldaten verschillende Palestijnen, waarvan één ernstig, tijdens een geweldloze processie georganiseerd door Dismantle The Ghetto Campaign, in het Bab Az-Zawiya-gebied in Hebron in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten de demonstranten aanvielen met scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en schokgranaten.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten Osama Al-Qawasmi, een lid van de beweging Revolutionaire Raad van Fatah en haar woordvoerder, met een hersenschudding granaat in het gezicht schoten.

Soldaten ontvoeren een man, zijn vrouw en zoon in Hebron

Op zaterdag vielen Israëlische soldaten Palestijnse landbouwgronden binnen in het Samra-gebied in Masafer Yatta, ten zuiden van Hebron in het zuidelijke deel van de West Bank, en ontvoerden een Palestijnse man, zijn vrouw en hun zoon.
Rateb Jabour, de coördinator van de National and Popular Committees against the Annexation Wall and Colonies, zei dat de Palestijnen aan het werk waren op hun landbouwgrond in de buurt van de illegale Mitzpe Yair en Yacoub Dalia illegale kolonies, gebouwd op gestolen Palestijns land in Masafer Yatta.
Jabour identificeerde de ontvoerde vader als Sa’id Awad en voegde eraan toe dat de aanval deel uitmaakt van frequente schendingen, vooral omdat de illegale kolonisten herhaaldelijk Palestijns land binnenvallen, eigendommen beschadigen en bomen en gewassen ontwortelen.

Leger ontvoert acht Palestijnen in Ramallah, Jenin, Jericho en Jeruzalem

Op vrijdagavond hebben Israëlische soldaten acht Palestijnen ontvoerd op de bezette West Bank, onder wie drie kinderen, in Ramallah, Jenin, Jericho en Jeruzalem.
De soldaten vielen de stad Silwad binnen, ten oosten van de stad Ramallah in het centrum van de West Bank, wat leidde tot protesten, en ontvoerden drie tienerjongens nadat ze een van hen hadden neergeschoten.
In Jenin, op de noordelijke West Bank, ontvoerden de soldaten twee jonge mannen, Mohammad Allam Souqiyya en Mer’ery Ahmad Mer’ey, nadat ze hen hadden tegengehouden bij een militaire wegversperring ten zuidwesten van de stad.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 26.02.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights