De termijn van twee jaar als Stadsdichter van Lelystad zit er voor Thomas Gerla bijna op. Daarom is de gemeente Lelystad op zoek naar een nieuwe stadsdichter. De nieuwe stadsdichter, die in 2023 wordt gekozen, moet natuurlijk graag gedichten schrijven. 

Stadsdichter van Lelystad 
De Stadsdichter van Lelystad schrijft jaarlijks minimaal 6 gedichten. Deze gedichten zijn geïnspireerd op actuele gebeurtenissen of bijzondere momenten die in Lelystad plaatsvinden. Het schrijven gebeurt in opdracht van de gemeente Lelystad. 

Maar natuurlijk schrijft de Stadsdichter ook op eigen initiatief. Daarnaast heeft de Stadsdichter nog een belangrijke taak en dat is de coördinatie van andere dichters die stadsgedichten voor Lelystad schrijven.  

Inschrijven
Mensen die graag gedichten schrijven, de coördinatie op zich willen nemen en deze functie voor de komende 2 jaar willen vervullen, kunnen zich melden. Belangrijk is nog wel even de reglementen door te nemen op de site van FlevoMeer Bibliotheek. 

Om een kans te kunnen maken op de positie van Stadsdichter wordt men verzocht om 3 stadsgedichten over Lelystad in te sturen. Insturen kan tot uiterlijk woensdag 12 april middels mail naar gedichtenwedstrijd@flevomeerbibliotheek.nl. De hoofdinzending moet het thema ‘Typisch Lelystad’ hebben. 

(Bron: FlevoMeer Bibliotheek) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 20.03.2023 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights