In januari heeft het Team Humanity_Gaza opgeroepen om te doneren voor het Winterproject. Hierbij ging het over dekens en kleding die nodig waren voor Palestijnen en met name ging het project voor de Palestijnen in Gaza. Gaza dat al jaren zowat compleet van de wereld is afgesloten. 

Team Humanity_Gaza, Palestine 
Team Humanity_Gaza, Palestine is een organisatie die zich bezig houdt met de hulp aan de armen en behoeftigen in Gaza. Het Team is en blijft bezig met projecten om hulppakketten te verstrekken aan diegenen die getroffen zijn door de oorlog en onbeschofte aanvallen op Gaza. En hoe meer donaties er binnenkomen, hoe meer pakketten samengesteld kunnen worden en uitgedeeld kunnen worden.

Sadaqa
In de Islam staat het begrip Sadaqa voor liefdadigheid en berust op het vrijwillig delen met anderen om Allah (swt) tevreden te stellen. Men kan deze Sadaqa geven door wat aan de mens is gegeven, dit kan van een glimlach tot fysieke hulp zijn. 
Sadaqa kan men vertalen met ‘geven’, maar in de huidige maatschappij is het meer en meer ‘vrijwillige liefdadigheid’ gaan worden. Sadaqa stamt af van het woord ‘Sidq’ en dit laatste woord betekent oprechtheid. Als men dit doortrekt, kan men Sadaqa zien als een rechtschapen gedrag en dat het de oprechtheid van geloof toont. 

De profeet Mohammed (vzmh) was een van de meest vrijgevige onder de mensen en was nog meer vrijgeviger in de maand Ramadan. Hij gaf aan dat de beste Sadaqa is die wordt gegeven tijdens de Ramadan. Een moslim weet dat door het geven van de Sadaqa in Ramadan hogere beloningen kan worden verkregen.  

Hulp nodig 
De mensen in Gaza hebben elke dag hulp nodig en ook in de maand van Ramadan is dit hetzelfde. Daarom is het Team Humanity_Gaza, Palestine met haar actie ‘Ramadan Campagne voor Gaza 2023’ bezig. Het Team heeft op deze site aangegeven dat als men de mogelijkheid oppakt om mensen in nood te helpen, te dienen en te ondersteunen, men ja zegt tegen het zijn van een instrument van de liefde, mededogen, vrijgevigheid en overvloed van Allah (swt).  
Als individu hebben we niet of nauwelijks de mogelijkheid om de wereld te veranderen en Palestina en Gaza te verlossen van zijn bezetters, maar hebben we wel de mogelijkheid om Palestijnen en dan met name in Gaza te helpen, hulp te bieden, al is het maar één persoon, één gezin. Allah (swt) zegt in de Qur’an: “Wie één leven redt, het is alsof hij de hele mensheid heeft gered”. 

De campagne van Team Humanity_Gaza, Palestine heeft in het kader van de Ramadan tot doel de inwoners van Gaza te voorzien van benodigde voedselpakketten, warme maaltijden voor Iftar en vouchers om voorraden te kopen die nodig zijn voor de komende Ramadan. Daarom wordt men verzocht om de Palestijnen met name in Gaza te helpen, te ondersteunen. Daarom wordt u uitgenodigd om een donatie te doen middels de site en voor de moslims uw Sadaqa te doen voor de Palestijnen. 
Help de armen die niet in staat zijn om de minimale levensbehoeften aan te schaffen. Laten we samenwerken om de Palestijnen te helpen en te steunen, zodat het lijden van de Palestijnen in de maand Ramadan – al is het misschien tijdelijk – verlicht kan worden. 

(Bronnen: Islamic Relief, Risallah, PayPal, Khamakar News Agency) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 08.03.2023 

2 gedachte over “<strong>Nog 15 dagen tot Ramadan, help het Team Humanity_Gaza, Palestine</strong>”
  1. […] Het Team Humanity_Gaza, Palestine is bezig met haar Ramadan Campagne. Het Team kan nog steeds donaties gebruiken. Voor mensen, broeders en zusters die Sadaqah willen schenken aan Palestijnen in Gaza, kunnen terecht bij het team. Ondertussen zijn er al donaties gedaan, maar er is nog veel nodig. Meer informatie over het project is te vinden middels de site.  […]

  2. […] Het Team Humanity_Gaza, Palestine is bezig met haar Ramadan Campagne. Het Team kan nog steeds donaties gebruiken. Voor mensen, broeders en zusters die Sadaqah willen schenken aan Palestijnen in Gaza, kunnen terecht bij het team. Ondertussen zijn er al donaties gedaan, maar er is nog veel nodig. Meer informatie over het project is te vinden middels de site.  […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights