HARDERWIJK – Dinsdag 7 maart was te lezen op de Instagram van burgemeester Harm-Jan van Schaik dat het College en het bestuurssecretariaat bezig zijn geweest bij de Voedselbank Harderwijk. Het college van Burgemeester en Wethouders en het secretariaat hebben de handen uit de mouwen gestoken. 

NLDoet
In het kader van NLDoet – wat weer wordt georganiseerd in het komende weekend – heeft de burgemeester met zijn wethouders en het bestuurssecretariaat meegeholpen bij de Voedselbank. De Voedselbank heeft zo’n 87 vrijwilligers die zich keihard inzetten bij de werkzaamheden van de Voedselbank. 
NLDoet organiseert elk jaar acties om de aandacht te vestigen op het werk van de vrijwilligers. Met deze dagen wordt aandacht gevraagd voor het belang van het vrijwilligerswerk. Tevens worden acties uitgevoerd en is het hét moment om te proberen nieuwe vrijwilligers aan te trekken. Burgemeester Harm-Jan van Schaik gaf aan dat vrijwilligerswerk onmisbaar is en alle waardering verdient.  

Voedselbank 
Op de site van de gemeente Harderwijk is ook een artikel te vinden over deze actie. Men geeft aan dat de Voedselbank dé redding is voor veel inwoners bij de wekelijkse boodschappen. De problemen zijn ontstaan door inflatie- en de energiecrisis. Hierdoor is het aantal klanten van de Voedselbank (zeker) in het afgelopen jaar toegenomen. De kosten voor met name van de energie en levensmiddelen zijn flink hoger geworden. 
De burgemeester, wethouders en de medewerkers van het bestuurssecretariaat hebben door hun actie de Voedselbank willen steunen. Dit ging onder meer door het plakken van tenminste-houdbaar-tot-stickers en het in voorraad zetten van producten. 

Komend weekend 
Komend weekend is het weer NLdoet met bijna 7.000 activiteiten in heel Nederland. Het kloppend hart van vele sociale initiatieven zijn de vrijwilligers. NLdoet is dé kans voor organisaties om nieuwe vrijwilligers aan te trekken. Personen die mee willen doen, kunnen zich voor vrijdag aanmelden via NLdoet.nl.  

De officiële dagen voor NLDoet zijn vrijdag 10 maart en zaterdag 11 maart, alhoewel ook acties op zondag 12 maart worden georganiseerd. Maar voor de Voedselbank waren deze dagen niet mogelijk. Zaterdag is de Voedselbank gesloten en op vrijdag werken de vaste medewerkers in verband met de privacy van de klanten. 

(Bronnen: Burgemeester (Instagram), Gemeente Harderwijk, Harderwijker Courant, lelystad.nieuws.nl) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 08.03.2023

Ook te lezen op ONS Wolderwijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights