Armoede

Het plan dat gemeente Lelystad gemaakt heeft voor de aanpak van armoede en voor compensatie van hoge lasten die zijn ontstaan door de inflatie en hoge energieprijzen, is goedgekeurd door de raad. Het plan moet ervoor zorgen dat inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties die dat nodig hebben, een financieel steuntje in de rug krijgen. Hiervoor stelde de raad einde vorig jaar een miljoen euro beschikbaar.

Bedrag
Het geld is bedoeld voor inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers in Lelystad. Voor inwoners die vaak niet in aanmerking komen voor bestaande regelingen, komt 450.000 euro beschikbaar. Ook wordt er 400.000 euro vrijgemaakt voor de kleinere gesubsidieerde instellingen en (sport)verenigingen die bijvoorbeeld moeite hebben de energierekening te betalen.

Stichting Leergeld en Sport & Cultuurfonds krijgen ieder een bedrag van 50.000 euro. Verder komt er 50.000 euro beschikbaar voor voorlichting over financiële en aanverwante regelingen en voor energie adviezen aan ondernemers.

Wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra: “Ik ben blij dat de raad ons plan heeft goedgekeurd. We gaan nu zo snel mogelijk aan de slag om ervoor te zorgen dat het geld ook daadwerkelijk dit jaar besteed wordt en terechtkomt bij de inwoners en organisaties voor wie het bedoeld is. In april zullen we daarover communiceren.”

(Persbericht Gemeente Lelystad) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 27.02.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights