BREDA – Volgens de site van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd is Avian Thuiszorg onder verscherpt toezicht geplaatst, begin februari. Avian Thuiszorg heeft in het pakket thuiszorg voor cliënten in de omgeving van Breda en Tilburg. Volgens de inspectie moet Avian Thuiszorg binnen 3 maanden de risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg wegnemen. 

Bezoek Inspectie 
De lokale media valt dan meteen op met een artikel, dat meteen valt over de spelling / schrijffouten van de site van Avian Thuiszorg. De lokale media heeft dan niets gezegd over de schrijffouten op de site van de Inspectie. 

Volgens de Inspectie is ze op 11 oktober 2022 bij Avian Thuiszorg op bezoek geweest. Overigens was dit bezoek een vervolgbezoek op eerdere inspectiebezoeken in 2021. De Inspectie geeft op haar site aan dat ze zich zorgen maakt over de kwaliteit en de veiligheid van de zorg. 
Daarna volgen – volgens de Inspectie – de ‘gebreken’, zoals dat de ingediende gegevens niet overeen komen met andere documenten, de bestuurder zou geen overzicht hebben over alle cliënteninformatie, er is geen interne toezichthouder, het lijkt er op dat er informatie werd achtergehouden. 

De lokale media gaat dan verder met gegevens te noemen over de voormalig directeur en wist te melden dat hij al eerder in opspraak is geweest. Tevens werd aangegeven dat de man al eerder in het nieuws was gekomen door misstanden bij een van zijn andere kantoren in Amsterdam. 
Daarnaast is de lokale media van mening dat de Inspectie het zorgwekkend vond, dat de zorgonderneming sinds 2019 al 3 nieuwe bestuurders heeft gehad.   

Avian Thuiszorg 
De site van Turkse en Marokkaanse Ouderen spreekt over Avian Thuiszorg en geeft aan dat ze staat voor professionele zorg- en dienstverlening in eigen taal en cultuur. Hulde hiervoor. Avian Thuiszorg is voor Turkse en Marokkaanse ouderen. De organisatie verstrekt zorg en hulp aan iedereen die dit nodig heeft. De organisatie staat voor advies, veilige zorg, (voor) iedereen, aandacht en nabijheid. 
Op de site staat een hele lijst van zorg die aangeboden wordt. Tevens staat er een link naar een site van Avian Zorg. Niet helemaal duidelijk is of deze van dezelfde zorgorganisatie is.

De Inspectie heeft aangegeven dat Avian Thuiszorg op zijn laatst 25 februari een compleet overzicht van cliënten moest overdragen die in en uit zorg zijn gegaan. Daarnaast moet de zorgorganisatie uiterlijk 25 april  voldoen aan de normen voor goede zorg en op dezelfde datum moet een onafhankelijke Raad van Commissarissen van minimaal 3 personen benoemd zijn. Zoals verwacht zal de Inspectie het proces tijdens het verscherpte toezicht volgen. En als het nodig is, zou de Inspectie verdere maatregelen kunnen nemen. 

Echter, ondertussen is op 22 februari 2023 Avian Thuiszorg B.V. failliet verklaard door de Rechtbank in Zeeland-West-Brabant. Volgens de site FaillissementsDossier zouden er (nog) geen documenten zijn en was de (hoofd)activiteit ‘gezondheidszorg’. Daarnaast is een mededeling van de Rechtbank Breda, middels de site Faillisementen, die aangeeft dat Avian Thuiszorg B.V., handelend onder de naam Hayat Thuiszorg op 22 februari 2023 failliet is verklaard. De hoofdactiviteit was ‘Praktijken van fysiotherapeuten’.  

(Bronnen: Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, Omroep Brabant, Avian Zorg, Thuiszorg Turkse en Marokkaanse Ouderen, FaillissementsDossier, Faillissementen) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 27.02.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights