Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Zaterdag 18.02.2023  
Update van 6 februari: ‘Israëlische soldaten doden vier Palestijnen in Jericho’ 

Nadat de jonge Tha’er Khaled Awadat was gemeld onder de vijf Palestijnen die op maandag 6 februari door de soldaten waren gedood voordat de soldaten hen weghaalden, kregen de Palestijnen op donderdagochtend 16 februari te horen dat hij nog steeds leeft maar in kritieke toestand is.
De  Palestinian Commission of Detainees’ Affairs zei dat Tha’er Awadat nog in leven is, maar in een zeer ernstige toestand verkeert en bewusteloos blijft, gekoppeld aan levensondersteunende machines in een Israëlisch Medisch Centrum in Jeruzalem.

Israëlische soldaten schieten een Palestijn neer in de buurt van Hebron

Vrijdag schoten Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man met scherp neer in de stad Beit Ummar, ten noorden van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Lokale media-activist Mohammad Awad zei dat tientallen Palestijnen een geweldloze processie hielden en de vrijlating eisten van de lichamen van verschillende Palestijnen die bij veel Israëlische aanvallen zijn omgekomen.
Awad voegde eraan toe dat de soldaten een jonge man met scherp in de rechterdij schoten voordat de medici hem met spoed naar een ziekenhuis in Hebron brachten.

Israëlische soldaten verwonden verschillende Palestijnen in Nablus

Op vrijdag verwondden Israëlische soldaten verschillende Palestijnen tijdens de wekelijkse processie tegen de illegale kolonies in Beit Dajan, ten oosten van de noordelijke stad Nablus op de West Bank.
Volgens de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) en de Palestijnse Medische Hulp Maatschappij (PMRC) schoten de soldaten een jonge man neer met een gasbom in de arm.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten er ook voor zorgden dat veel Palestijnen de gevolgen ondervonden van het inademen van traangas.

Leger verwondt een Palestijn in Centraal Gaza

Vrijdag verwondden Israëlische soldaten een Palestijnse man nadat het leger boeren en bewoners had aangevallen op hun land nabij het hek ten oosten van het vluchtelingenkamp Al-Boreij in centraal Gaza.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten, gestationeerd aan de overkant van de omheining, veel met rubber beklede stalen kogels en gasbommen op de Palestijnen afvuurden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten een jonge man met met rubber beklede stalen kogels in beide benen schoten voordat de medici hem de nodige behandeling gaven.

Israëlische leger verwondt twee Palestijnen, internationale activist, in Kufur Qaddoum

Op vrijdag verwondden Israëlische soldaten twee jonge Palestijnse mannen en een internationale solidariteit activist tijdens de wekelijkse processie in Kufur Qaddoum, ten oosten van de stad Qalqilya in het noorden van de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de Palestijnen en internationale vredesactivisten vanuit het centrum van het dorp marcheerden en scandeerden tegen de aanhoudende Israëlische bezetting, toenemende schendingen en illegale kolonialistische activiteiten.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten de demonstranten aanvielen met met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en schokgranaten.

Israëlische kolonisten verwonden een jonge man in de buurt van Nablus

Op vrijdag verwondden illegale Israëlische kolonisten een jonge man in de buurt van het dorp Burin, ten zuiden van Nablus, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat een verkeersongeval tussen een Palestijnse auto en een Israëlische auto plaatsvond bij de ingang van de illegale Yitzhar-kolonie voordat de kolonisten uit hun auto stapten en de jongeman herhaaldelijk sloegen.
Ahmad Jubril, het hoofd van de Nablus-afdeling van de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS), zei dat de Palestijn, Mohammad Ghareeb, verschillende snijwonden en blauwe plekken opliep voordat hij met spoed naar een ziekenhuis in Nablus werd gebracht.

Leger ontvoert tien Palestijnen, verwondt velen, in Hebron

Vrijdag hebben Israëlische soldaten tien Palestijnen ontvoerd en vele anderen verwond in het Bab Az-Zawiya-gebied in het centrum van de stad Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank. 
Mediabronnen zeiden dat de soldaten een processie in het gebied aanvielen en veel met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurden, waardoor veel Palestijnen de gevolgen ondervonden van het inademen van traangas.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten tien jonge mannen achtervolgden en ontvoerden voordat ze naar de permanente militaire wegversperring bij de ingang van Shuhada Street werden overgebracht.
De soldaten vielen ook winkels in Bab Az-Zawiya aan en dwongen ze te sluiten.

Israëlische soldaten ontvoeren vier Palestijnen in Jeruzalem en Hebron

Donderdagmorgen hebben Israëlische soldaten vier Palestijnen ontvoerd uit hun huizen in Jeruzalem en Hebron op de bezette West Bank.
In het bezette Jeruzalem ontvoerden de soldaten Mo’tasem Maswada uit zijn huis in Wadi Hilweh in de stad Silwan, ten zuiden van de Al-Aqsa Moskee, nadat ze hem herhaaldelijk hadden aangevallen en verschillende verwondingen hadden veroorzaakt.
In gerelateerd nieuws, een Israëlische rechtbank vaardigt een huisarrest van vijf dagen uit tegen een jonge man, Mohammad Zeitoun, uit de stad Silwan, twee dagen nadat de soldaten hem hadden ontvoerd.

Israëlische soldaten ontvoeren vier Palestijnen in de buurt van Jenin en Nablus

Op donderdagavond hebben de soldaten vier jonge mannen ontvoerd en twee anderen een paar uur vastgehouden, nadat ze hen hadden tegengehouden bij een militaire wegversperring die het leger had geïnstalleerd op de Jenin-Nablus Road, in het noorden van de West Bank.
Volgens mediabronnen plaatsten de soldaten de wegversperring, stopten en doorzochten tientallen auto’s, en ondervroegen veel Palestijnen terwijl ze hun identiteitskaarten inspecteerden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten Qussai Mohammad Tawalba, Khalil Jamal Tawalba en Mahdi Adnan Tawalba hadden ontvoerd, naar een nabijgelegen militaire basis hadden gebracht en twee anderen een paar uur hadden vastgehouden.

Israëlische soldaten verwonden schoolkinderen in de buurt van Nablus 

Op donderdag vielen illegale Israëlische kolonisten de stad Burqa binnen, ten noordwesten van de stad Nablus in het noorden van de West Bank, wat leidde tot protesten rond het scholengebied voordat Israëlische soldaten de stad binnenvielen en ervoor zorgden dat veel schoolkinderen de gevolgen ondervonden van het inademen van traangas.
Ghassan Daghlas, een Palestijnse functionaris die toezicht houdt op de illegale kolonialistische activiteiten van Israël, zei dat de kolonisten het gebied van de scholen infiltreerden voordat de lokale bevolking hen onderschepte en hen probeerde te dwingen te vertrekken.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 18.02.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights