Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Donderdag 16.02.2023  
Israëlische soldaten doden een tiener in de buurt van Tubas

Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid heeft de dood bevestigd van een tienerjongen als gevolg van ernstige verwondingen die hij opliep bij het aanbreken van de dag toen Israëlische soldaten hem neerschoten en ernstig verwondden in het vluchtelingenkamp Al-Far’a ten zuiden van Tubas, op de noordoostelijke West Bank.
Het ministerie van Volksgezondheid zei dat de 17-jarige Mahmoud Majed Al-Ayedi ernstig gewond raakte toen de soldaten hem met scherp in het hoofd schoten en aan zijn verwondingen bezweken in het Tubas Turkish Governmental Hospital.
Zijn dood brengt het aantal Palestijnen dat dit jaar door Israëlisch vuur is omgekomen op 47, waaronder vier die door illegale paramilitaire kolonisten zijn gedood; onder de gedode Palestijnen zijn elf kinderen en een vrouw.

Palestijn sterft aan ernstige verwondingen die hij twee jaar geleden opliep in Hebron

Medische bronnen in het Yatta Governmental Hospital, in de stad Yatta ten zuiden van de stad Hebron in het zuiden van de West Bank, zeiden dat een jonge man stierf aan ernstige verwondingen die hij twee jaar eerder had opgelopen nadat een Israëlische soldaat hem in zijn nek had geschoten.
De bronnen zeiden dat de jonge man, Haroun Rasmi Yousef Abu Arram, 27, op 1 januari 2021 werd neergeschoten in het Tiwani-gebied, ten zuiden van Hebron.
Ziad Abu Zahra, de directeur van het Yatta-ziekenhuis, zei dat een Israëlische soldaat Abu Arram met scherp in de nek heeft geschoten, waarbij hij zeer ernstige verwondingen veroorzaakte die resulteerden in quadriplegie.

Israëlische leger verwondt veel Palestijnen in de buurt van Hebron

Dinsdagavond verwondden Israëlische soldaten veel Palestijnen in de stad Beit Ummar, ten noorden van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat veel legervoertuigen het Ath-Thaher-gebied in de stad binnenvielen en straten sloten, wat leidde tot protesten, vooral in de buurt van de illegale Karmie Tzur-kolonie, gebouwd op gestolen Palestijns land ten zuiden van Beit Ummar.
De bronnen voegden eraan toe dat de soldaten veel scherpe kogels, gasbommen, schokgranaten en met rubber beklede stalen kogels afvuurden.

Leger ontvoert een herder in de buurt van Salfit

Op woensdag hebben Israëlische soldaten een Palestijnse herder ontvoerd in de stad Qarawat Bani Hassan, ten westen van Salfit, in het centrale deel van de bezette West Bank.
De burgemeester van Qarawat Bani Hassan, Ibrahim Aasi, zei dat de soldaten het oostelijke deel van de stad waren binnengevallen en een herder, Ali Fawzat Rayyan, hadden ontvoerd.
Aasi voegde eraan toe dat het leger beweerde dat de herder zijn schapen aan het hoeden was in de buurt van de illegale kolonie Kiryat Netavim, gebouwd op gestolen Palestijns land.

Israëlische soldaten ontvoeren twee Palestijnen en vallen velen aan in Jeruzalem

Woensdag ontvoerden Israëlische soldaten twee jonge Palestijnse mannen in de stad Silwan en vielen verschillende Palestijnen aan in het vluchtelingenkamp Shu’fat in bezet Jeruzalem.
Mediabronnen zeiden dat verschillende jeeps van het leger de wijk Ath-Thoury in Silwan, ten zuiden van de Al-Aqsa Moskee, binnenvielen voordat ze inbraken en huizen doorzochten.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten een jonge man, Abdullah Mohammed Awad, uit zijn huis hadden ontvoerd en naar een onbekende bestemming hadden gebracht.

Israëlische soldaten ontvoeren twintig Palestijnen op de West Bank

Op woensdagmorgen vielen Israëlische soldaten tientallen huizen op de bezette West Bank  binnen en doorzochten ze en ontvoerden ze minstens twintig Palestijnen, onder wie broers en een kind.
In Tulkarem, op de noordelijke West Bank, ontvoerden de soldaten twee broers, een voormalige politieke gevangene Ahmad Mohammad Sa’ada, 33, en zijn broer Eyad, nadat ze hun huis in het westelijke deel van de stad hadden bestormd.
In Nablus, ook op de noordelijke West Bank, ontvoerden de soldaten Sami Al-Ka’bi uit zijn huis in de stad, naast Obeida Emad Abu Yamin, 22, en Omar Emad Reehan, 27, uit hun huizen in het dorp Tal, zuidwesten van de stad.

Leger ontvoert een Palestijn in Jeruzalem

Dinsdagavond hebben Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man ontvoerd in Jeruzalem, op de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten het Dahiat As-Salam-gebied in de stad Anata, ten noordoosten van Jeruzalem, binnenvielen en huizen doorzochten.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten een jonge man, Saif ‘Mohammad Sheikh, uit zijn huis hadden ontvoerd en hem naar een ondervragingscentrum in de stad hadden gebracht.

Israëlische soldaten ontvoeren achttien Palestijnen op de West Bank

Op dinsdagmorgen hebben Israëlische soldaten achttien Palestijnen, onder wie broers en kinderen, ontvoerd uit hun huizen in verschillende delen van de bezette West Bank. Bovendien schreven Israëlische kolonisten graffiti op muren en veroorzaakten ze schade aan auto’s in Hebron.
In Jericho, op de noordoostelijke West Bank vielen de soldaten het dorp Al-‘Awja ten noorden van de stad binnen, doorzochten huizen en ontvoerden twee kinderen, Tayyem Mohammad Asheyyat, 16, en Saif Mahmoud Maghasla, 16.
In Nablus, op de noordelijke West Bank, ontvoerden de soldaten twee studenten van de Najah Universiteit, Hasan Tuffaha uit zijn huis in het Ad-Dahiya-gebied, Emad Al-Buth, uit zijn huis in Asira Street, en voormalig politiek gevangene Basel Al-Hamami, vanuit zijn huis in de wijk Al-Makhfiyya.

WAFA: “Israëlische troepen houden 17 Palestijnen vast bij invasies West Bank”

Volgens lokale en veiligheidsbronnen hebben Israëlische troepen maandag 17 Palestijnen vastgehouden, de meeste tijdens invallen vóór zonsopgang op de bezette West Bank.
Ze zeiden dat Israëlische troepen een moeder en haar zoon hadden opgepakt en hun ouderlijk huis in de stad Silwad, ten oosten van de stad Ramallah, hadden geplunderd.
De gewapende soldaten kwamen opdagen bij een huis in het dorp Al-Mazra’a Al-Gharbiya ten noordwesten van de stad, braken binnen, voerden een grondige huiszoeking uit en hielden uiteindelijk een ander vast.

Israël keurt 10.000 nieuwe kolonialistische eenheden op de bezette West Bank goed

De Israëlische minister van Financiën en religieus-zionistische leider Bezalel Smotrich zei dat de regering groen licht zal geven voor het goedkeuren van 10.000 wooneenheden in koloniën op de West Bank en verklaarde dat dit nog maar het begin is van meer bouwvergunningen.
Smotrich zei: ‘Dit is nog maar het begin. We moeten alle beperkingen op constructies op de West Bank opheffen, die moeten worden beschouwd als elk ander deel van de staat Israël”.Het Israëlische Ynet News zei dat naast de 10.000 eenheden die groen licht zullen krijgen, waaronder 2000 die al in aanbouw zijn, de regering in mei de bouw van nog eens 4.300 eenheden zal goedkeuren.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 16.02.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights