Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Dinsdag 14.02.2023  
Israëlische soldaten doden een jonge man, verwonden zeven, in Nablus

Op maandagochtend hebben Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man gedood en minstens zeven gewond nadat het leger de stad Nablus binnenviel, in het noordelijke deel van de bezette West Bank, wat leidde tot protesten en vuurgevechten met Palestijnse verzetsstrijders.
De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) zei dat de soldaten de 22-jarige Amir Ala’ Bastami dodelijk hadden neergeschoten met scherp in de buik, naast vijf met scherpe kogels en twee met met rubber beklede stalen kogels.
PRCS-medici brachten de jonge man met spoed naar het Rafidia-ziekenhuis in Nablus, maar hij bezweek aan zijn ernstige verwondingen ondanks alle pogingen om hem te reanimeren.

Israëlische soldaten doden een Palestijns kind en verwonden drie jonge mannen in Jenin

Zondagavond bevestigde het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid de dood van een Palestijns kind dat ’s middags door Israëlische soldaten was neergeschoten in Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank, en voegde eraan toe dat de soldaten ook twee Palestijnen verwondden.
Het ministerie van Volksgezondheid zei dat de soldaten de 14-jarige Qussai Radwan Waked met scherp in de buik hadden geschoten, waardoor orgaanschade en ernstige inwendige bloedingen waren ontstaan die tot zijn dood hebben geleid.
Het voegde eraan toe dat de soldaten ook twee Palestijnen met scherp beschoten en ervoor zorgden dat velen snijwonden en blauwe plekken opliepen en de gevolgen van het inademen van traangas.

Palestijnse vader van 3 kinderen gedood door Israëlische paramilitaire kolonisten

Mithqal Suleiman Abdul-Halim Rayan, 27, werd zaterdagavond doodgeschoten door Israëlische paramilitaire indringers in de stad Qarawat Bani Hassan, ten westen van Salfit.
De burgemeester van Qarawat Bani Hassan, Ibrahim Asi, vertelde het Palestijnse Ma’an News Agency: “De jonge man werd gedood door een scherpe kogel afgevuurd door een gewapende en boze kolonist op een groep jonge mannen in het dorp.”
Hij bevestigde dat de Israëlische bezettingstroepen de gewapende, paramilitaire koloniale kolonisten bewaakten terwijl ze de Palestijnse burgers aanvielen en Mithqal doodden.

Leger schiet vijf Palestijnen neer, één serieus, in Nablus

Vroeg in de ochtend van maandag vielen Israëlische soldaten de stad Nablus binnen, in het noordelijke deel van de bezette West Bank, en omsingelden een gebouw in het Sufian Street-gebied, wat leidde tot protesten voordat ze vijf Palestijnen neerschoten, waaronder een die levensbedreigende verwondingen opliep.
Ahmad Jibril, het hoofd van de afdeling spoedeisende hulp van het Nablus-kantoor van de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS), zei dat de medici vijf Palestijnen behandelden die met scherp waren neergeschoten.
Jibril voegde eraan toe dat de medici de gewonde jonge mannen, inclusief degene die zeer ernstige verwondingen in de buik opliep, met spoed naar ziekenhuizen in Nablus brachten.

Leger verwondt tientallen Palestijnen nabij Jeruzalem

Zondagavond verwondden Israëlische soldaten tientallen Palestijnen in de stad Abu Dis, ten oosten van de bezette hoofdstad Jeruzalem, op de West Bank.
Verschillende legerjeeps vielen de stad binnen, wat leidde tot protesten voordat de soldaten vele scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en hersenschudding granaten afvuurden.
De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) zei dat haar medici vier Palestijnen behandelden die werden neergeschoten met met rubber beklede stalen kogels, 59 die leden onder de gevolgen van het inademen van traangas en acht die brandwonden opliepen.

Israëlische soldaten verwonden twee Palestijnen in Bethlehem

Zondagavond verwondden Israëlische soldaten twee Palestijnen in het vluchtelingenkamp ‘Aida, ten noorden van Bethlehem, op de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende legerjeeps het vluchtelingenkamp binnenvielen voordat de soldaten het huis van Mohammad Saleh Abu Aker bestormden en het pand plunderden voordat ze de daken gebruikten als vuurpost en uitkijktoren.

Israëlische soldaten ontvoeren negen Palestijnen op de West Bank 

Zondagochtend hebben Israëlische soldaten minstens negen Palestijnen ontvoerd uit verschillende delen van de bezette West Bank.
In Bethlehem vielen de soldaten de stad Beit Fajjar binnen, ten zuiden van de stad, doorzochten vele huizen en ontvoerden een kind, Ali Eyad Deeriyya, 15, en Ayed Mohammad Taqatqa, 25.
In Tulkarem, op de noordelijke West Bank, vielen de soldaten verschillende huizen binnen en ontvoerden ze drie Palestijnen, Abdul-Rahman Abu Shehab, 21, Ahmad Bassel Abu Shehab, 27, en Omar Mahmoud Yassin, 25.

Leger ontvoert drie Palestijnen nabij Jenin

Zaterdagavond laat hebben Israëlische soldaten drie Palestijnen ontvoerd uit Jenin bij een militaire wegversperring nabij Nablus, in het noordelijke deel van de bezette West Bank. 
Volgens mediabronnen hebben de soldaten de drie jonge mannen ontvoerd, allemaal uit Jaba’, ten zuidwesten van Jenin, terwijl ze een militaire wegversperring bij Nablus overstaken.
Ze identificeerden de ontvoerde Palestijnen als Majd Khaldoun Jarrar, Qussai Rawhi Kanaan en Bara’ Jawad Masalha.

Israëlische soldaten vallen school binnen, poging leerling te ontvoeren, nabij Bethlehem

Zondag vielen Israëlische soldaten een Palestijnse school in de stad Al-Khader, ten zuiden van Bethlehem, binnen en probeerden een leerling te arresteren.
Bassam Jaber, het hoofd van het directoraat Onderwijs in Bethlehem, zei dat het schoolpersoneel erin slaagde te voorkomen dat de soldaten het kind ontvoerden en hen dwong te vertrekken.
Jaber voegde eraan toe dat verschillende kinderen angstaanvallen kregen nadat de soldaten de school bestormden en dreigden studenten en stafleden neer te schieten.

Het Israëlische leger vuurt veel raketten en granaten af op verschillende gebieden in Gaza

Maandagochtend vuurde het Israëlische leger veel raketten en granaten af, gericht op verschillende gebieden in de noordelijke en zuidelijke delen van de Gazastrook, en beweerde dat het “vergeldingsmaatregelen nam op een granaat afgevuurd vanuit Gaza”.
Mediabronnen zeiden dat het leger raketten afvuurde op verschillende gebieden in Gaza-stad, vooral ten zuidoosten van Gaza.
Ze voegden eraan toe dat de raketten schade veroorzaakten aan verschillende huizen en gebouwen en angstaanvallen veroorzaakten bij de kinderen.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 14.02.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights