Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Zaterdag 11.02.2023 
Israëlische soldaten doden een Palestijn in Hebron

Donderdag hebben Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man gedood bij de ingang van het vluchtelingenkamp Al-Fawwar, ten zuiden van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank .
Het Israëlische leger beweerde dat de jongeman probeerde een soldaat neer te steken voordat andere soldaten bij een nabijgelegen wegversperring het vuur openden en de Palestijn doodden.
Het leger voegde eraan toe dat het incident niet tot verwondingen onder de soldaten heeft geleid en beschreef het als een verijdelde “poging tot aanval op de soldaten“.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zei dat de jongeman werd geïdentificeerd als Sharif Hasan Rabba’, 22, uit de stad Ath-Thaheriyya, ten zuiden van Hebron, en voegde eraan toe dat de soldaten hem dodelijk hadden neergeschoten nadat ze zijn auto hadden gestopt in het Al-Dalba-gebied nabij de hoofdingang van het vluchtelingenkamp.

Palestijnse chauffeur, Israëlisch kind en jonge man gedood, vijf gewond, in Jeruzalem

Israëlische bronnen hebben vrijdag gemeld dat een kind en een jonge man werden gedood en vijf Israëli’s gewond raakten bij wat werd beschreven als een auto-ramaanval nadat een Palestijnse chauffeur een bushalte in de buurt van Shu’fat, ten noordwesten van bezet Jeruzalem, had geraakt.
De bronnen zeiden dat het incident plaatsvond in Ramot en voegde eraan toe dat een kind, 6, en een jongeman, 20, werden gedood voordat de Palestijnse chauffeur, Hussein Qaraqe’, 31, uit de stad Al-Isawiya in Jeruzalem, werd doodgeschoten bij de tafereel.
De Israëlische krant Jerusalem Post zei dat een politieagent buiten dienst die ter plaatse snelde de Palestijnse chauffeur neerschoot.

Palestijnse gedetineerde sterft door medische verwaarlozing

De Palestinian Prisoners’ Society (PPS) heeft gemeld dat een gedetineerde uit Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank, stierf in een Israëlisch medisch centrum nadat hem essentiële medische behandeling was ontzegd en pas naar het Soroka medisch centrum werd overgebracht toen hij dichterbij de dood kwam.
Het OM zei dat de gedetineerde Ahmad Abu Ali, 48, uit de stad Yatta ten zuiden van Hebron, twee jaar verwijderd was van het beëindigen van zijn gevangenisstraf van twaalf jaar.
Het voegde eraan toe dat de getrouwde vader van negen kinderen verschillende chronische gezondheidsproblemen had, waaronder hartaandoeningen en diabetes, maar niet de benodigde professionele medische behandeling en gezondheidscontroles kreeg, een probleem dat verdere complicaties veroorzaakte.

Drie gewonde Palestijnen blijven in het ziekenhuis, een in ernstige toestand

Op woensdag meldde het Palestinian Detainees’ Committee dat drie Palestijnen, die op 6 februari in Jericho  door Israëlische soldaten werden neergeschoten toen het leger ook vijf Palestijnen doodde, nog steeds in het ziekenhuis worden opgenomen en effectief worden vastgehouden in het Israëlische medische centrum van Hadassah in Jeruzalem, waaronder een in kritieke toestand. 
De commissie zei dat de 21-jarige Qussai Farah uit Jericho in de linkerkant van zijn buik is geschoten en momenteel in stabiele toestand op de afdeling Chirurgie ligt, maar intensieve medische zorg nodig heeft.
Het voegde eraan toe dat de tweede gedetineerde, Hassan Oweidat, 20, op de Intensive Care Unit, meerdere schotwonden opliep in de schouder en het been en verschillende operaties onderging, waaronder implantaten in zijn been, en nog steeds meer operaties nodig heeft.

Israëlische soldaten schieten een Palestijn neer, ontvoeren een ander, nabij Jenin

Op vrijdagmorgen vielen verschillende Israëlische leger voertuigen de stad Jenin in het noorden van de West Bank binnen, bestormden en plunderden huizen, wat leidde tot protesten voordat ze een jonge man neerschoten en een andere ontvoerden.
Mediabronnen zeiden dat veel jeeps van het leger de oostelijke en Al-Almaniyya-buurten in Jenin binnenvielen, wat leidde tot protesten voordat de soldaten veel scherp schoten, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurden.

Legerjeeps rammen Palestijnse motorfiets, bestuurder raakt gewond

Donderdag raakte een jonge Palestijnse man gewond nadat een Israëlische militaire jeep zijn motorfiets ramde nabij de militaire wegversperring van Al-Jalama ten noordoosten van Jenin in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Ooggetuigen zeiden dat de jeeps van het leger de Palestijnse motorfiets achtervolgden en erop ramden, waardoor deze crashte en de bestuurder gewond raakte.
Ze voegden eraan toe dat het onduidelijk bleef waarom de militaire jeeps de bestuurder achtervolgden, vooral omdat de soldaten niet probeerden hem te ontvoeren nadat ze zijn motorfiets hadden laten crashen.

Leger ontvoert een Palestijn in de buurt van Ramallah

Op vrijdagmorgen vielen Israëlische soldaten de stad Beit Rima binnen, ten noordwesten van de centrale West Bank van Ramallah, en ontvoerden een jonge Palestijnse man.
Mediabronnen zeiden dat verschillende jeeps van het leger de stad binnenvielen voordat de soldaten bestormden, huizen plunderden en de 21-jarige Ahmad Salem Rimawi ontvoerden.
Ze voegden eraan toe dat veel Palestijnen tegen de invasie protesteerden voordat de soldaten een paar scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurden.
Ook vrijdagmorgen schoten de soldaten een jonge Palestijnse man neer en ontvoerden een andere in Jenin, op de noordelijke West Bank.

Israëlische soldaten ontvoeren tien Palestijnen op de West Bank 

Op donderdagmorgen hebben Israëlische soldaten minstens tien Palestijnen ontvoerd uit hun huizen in verschillende delen van de bezette West Bank.
In Jericho, op de noordoostelijke West Bank, vielen de soldaten het vluchtelingenkamp Aqabat Kaber binnen en ontvoerden Sa’ed Fakhr Al-Awadat uit zijn huis, vielen hem aan terwijl ze het pand plunderden en vielen het huis binnen van een van zijn familieleden in het dorp Dyouk , ten noorden van de stad.
In Bethlehem vielen veel legervoertuigen de stad binnen, vooral Saff Street in het centrum, voordat de soldaten bestormden, vele huizen plunderden en Mohammad Al-Kamel ontvoerden.
Ook in Bethlehem vielen de soldaten de Nawawra-berg en Qasr Al-Hawa-gebieden binnen, bestormden en doorzochten huizen voordat ze Hasan Nawawra en Ammar Khaled Ayyad opriepen voor ondervraging.

Israëlische marine valt Palestijnse vissersboten aan en ontvoert twee vissers in Gaza

Donderdag vielen Israëlische marineschepen Palestijnse vissersboten aan, ontvoerden twee vissers en namen vistuig in beslag in het noordelijke deel van de belegerde Gazastrook.
Mediabronnen zeiden dat de marineschepen scherpe kogels en gasbommen afvuurden op Palestijnse vissersboten in de gebieden Al-Waha en As-Sudaniyya en in de buurt van Beit Lahia, in het noordelijke deel van de Gazastrook.
Ze voegden eraan toe dat de aanval leidde tot materiële schade, maar niet tot verwondingen onder de Palestijnse vissers.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 11.02.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights