Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Dinsdag 21.02.2023   
Israëlische soldaten ontvoeren veertien Palestijnen op de West Bank

Op maandagmorgen hebben Israëlische soldaten ten minste veertien Palestijnen ontvoerd uit hun huizen in verschillende delen van de bezette West Bank nadat het leger vele gebouwen had bestormd en geplunderd.
Update: op maandagmiddag ontvoerden de soldaten de 23-jarige Hasan Mohammad Abu Moshin uit de stad Tubas op de noordoostelijke West Bank, terwijl hij de militaire wegversperring Al-Hamra in de Northern Plains overstak.
In Ramallah, op de centrale West Bank, ontvoerden de soldaten Wajdi Khatib en Hamza Khatib uit de stad Ni’lin, ten westen van de stad, en voormalig politiek gevangene Omar Hamed uit de stad Silwad, ten oosten van de stad.
In bezet Jeruzalem ontvoerden de soldaten Ahmad Sa’ad Mustafa en Rashid Darwish uit de stad Al-Isawiya, ten oosten van de stad, en Wisam Al-Hittawi uit de stad Al-Ram en Iyad Abdul-Qader Sbeih, 17, uit de stad Hizma, ten noorden van Jeruzalem.

Leger ontvoert negen Palestijnen op de West Bank, één in Gaza

Zondag hebben Israëlische soldaten negen Palestijnen ontvoerd uit verschillende delen van de bezette West Bank en één uit de belegerde Gazastrook.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten Fares Sarhan ontvoerden uit de stad Silwan, ten zuiden van de Al-Aqsa Moskee in bezet Jeruzalem, terwijl hij voor een Israëlisch ondervragingscentrum stond, in afwachting van de vrijlating van zijn broer Sultan.
De soldaten ontvoerden ook een jonge man, een politieke gevangene geïdentificeerd als Abdul-Rahman Eyad Al-Hadra, toen hij werd vrijgelaten uit de Ramon-gevangenis na een gevangenisstraf van 21 maanden.

Israëlische leger ontvoert zestien Palestijnen, onder wie kinderen, in Jeruzalem

Op zaterdag ontvoerden Israëlische soldaten verschillende Palestijnen, onder wie kinderen en broers, in bezet Jeruzalem op de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten, gestationeerd op de Qalandia Terminal, ten noorden van Jeruzalem, een kind, Husam Sammoun’i, 15, en een jonge man ontvoerden voordat ze hem naar een onbekende bestemming brachten.
De bronnen voegden eraan toe dat de soldaten ook Yahia Awad Al-Basity, Aboud Aziz Al-Haddad, Ishaq Aziz Al-Haddad, Mohammad Aziz Al-Haddad en Mohammed Nidal Abu Hamed uit de oude stad van Jeruzalem hebben ontvoerd.
Verder ontvoerden de soldaten negen Palestijnen, onder wie kinderen, uit het Bab Al-Amoud-gebied in Jeruzalem.

Soldaten verwonden een Palestijn, ontvoeren een ander, in Bethlehem

Op maandagmiddag verwondden Israëlische soldaten een Palestijn, veroorzaakten verschillende verwondingen, opgelopen door het inademen van traangas en ontvoerden ze een jonge man in de stad Doha, ten zuidwesten van Bethlehem.
Mediabronnen zeiden dat verschillende jeeps van het leger de stad binnenvielen, wat leidde tot protesten, en soldaten die veel met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten een Palestijn met een gasbom in het hoofd schoten, waarbij ze lichte tot matige verwondingen veroorzaakten, en dat veel Palestijnen, waaronder schoolkinderen, de gevolgen ondervonden van het inademen van traangas.

Israëlische leger verwondt meerdere Palestijnen in Gaza

Op vrijdagavond verwondden Israëlische soldaten verschillende Palestijnen, waaronder drie met scherp vuur, in de oostelijke delen van de Gazastrook.
Mediabronnen zeiden dat tientallen Palestijnen protesteerden in hun land nabij de omheining in de oostelijke delen van de Gazastrook, waarbij ze de ernstige Israëlische militaire escalatie op de bezette West Bank en de politieke gevangenen in Israëlische gevangenissen aan de kaak stelden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten veel scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen met hoge snelheid afvuurden op de Palestijnen in het Malaka-gebied ten oosten van de stad Gaza en Al-Boreij in het centrum van Gaza.

Israëlische kolonisten vallen een Palestijn aan ten westen van Bethlehem

Op zaterdag vielen illegale Israëlische kolonisten een Palestijn aan terwijl hij aan het werk was op zijn land in het dorp Husan, ten westen van Bethlehem, op de bezette West Bank.
Mohammad Sabateen, het hoofd van de Husan Village Council, zei dat de kolonisten zijn broer, Awad Sabateen, aanvielen terwijl hij aan het werk was op zijn land in het Shu’ab Kharban-gebied.
Hij voegde eraan toe dat zijn broer, die niet gewond raakte, erin slaagde de aanval af te weren en de kolonisten dwong te vertrekken.

Israëlische kolonisten verwonden een kind en beschadigen auto’s in Hebron

Op zaterdag verwondden illegale Israëlische kolonisten een Palestijns kind, veroorzaakten schade aan auto’s en bezetten daken van huizen in verschillende delen van de stad Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Volgens mediabronnen hebben de kolonisten een kind, Omran Hammouda Jaber, aangevallen en verwond in de Shuhadastraat in Hebron.
De bronnen voegden eraan toe dat de kolonisten ook Palestijnse huizen en auto’s aanvielen en daken bezetten in Shuhada Street, Al-Omyan Alley en de oude Shallala Street in de oude stad van Hebron.

Illegale kolonisten veroorzaken schade aan moskeeën, landbouwkamers, in Hebron en Ramallah

Op zondag hebben illegale Israëlische kolonisten schade toegebracht aan een moskee in Hebron, landbouwkamers vernield en stroomgeneratoren gestolen in de buurt van Ramallah, in de zuidelijke en centrale delen van de bezette West Bank.
Mediabronnen in Hebron, op de zuidelijke West Bank zeiden dat de kolonisten de Sonniyya Moskee in de stad Hebron hadden geïnfiltreerd en er schade aan hadden toegebracht.
De bronnen zeiden dat de kolonisten schade aanrichtten aan het interieur en de tapijten van de heilige plaats voordat ze het gebied ontvluchtten.

Israëlische soldaten nemen een bulldozer en een tractor in beslag en ontvoeren chauffeurs in de buurt van Jenin

Zondag vielen Israëlische soldaten het dorp Jalboun binnen, ten noordoosten van de stad Jenin in het noorden van de West Bank, namen een Palestijnse bulldozer en een landbouwtractor in beslag en ontvoerden de chauffeurs.
Ibrahim Kabaha, het hoofd van de dorpsraad van Jalboun, zei dat de soldaten het dorp binnenvielen, de twee voertuigen in beslag namen terwijl ze landbouwgrond rehabiliteerden en de chauffeurs, Hammoudi Farhan Abu Ar-Rob en Mohammad Tawfiq Abu Ar-Rob, ontvoerden.
Kabaha voegde eraan toe dat de soldaten ook het huis van Noureddin Aby Ar-Rob binnenvielen en het dak als een controlepost gebruikten.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 21.02.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights