Het is nog ver, maar op de site van Corneel staat echt te lezen, dat Wishbone Ash naar Lelystad komt en wel op zondag 17 december. De voorverkoop is gestart, maar wees wel er snel bij, want op = op. 

Wishbone Ash 
Andy Powell en Martin Turner richtten Wishbone Ash op in 1970 en dus bestond de band in 2020 50 jaar. Door de Coronapandemie kon men het toeren wel zo’n beetje vergeten. Maar het album ‘Coat of Arms’ was daarentegen wel een jubileumalbum. 

De wereldwijde doorbraak kwam in 1972 met het album ‘Argus’. Veel rockliefhebbers genieten hier nog steeds van. In het 50-jarig bestaan heeft de groep zich bewezen als dé pionier in het gebruik van twinlead gitaren of wel twee lead-gitaristen.   

Invloed 
Met het gebruik van twee lead-gitaristen had Wishbone Ash nogal wat invloed op andere bands, zoals Thin Lizzy, Iron Maiden en Opeth. Martin Turner verliet de band definitief waardoor Andy Powell het heft in eigen handen nam met nieuwe muzikanten, nieuwe albums en veel live concerten. 

Het optreden in Corneel in december zal in het teken staan van het 50e levensjaar van het album ‘Live Dates’. Misschien even vooraf opwarmen met nummers als ‘Blowin’ Free’, ‘Time was’, ‘Warrior’ en ‘The King will come’. Nummers van het album ‘Argus’. Maar vooral het nummer ‘The King will come’ in de versie Live at Rockpalast 1976 is een juweeltje. 

(Bronnen: Live Pul, YouTube, Corneel (+ Nieuwsbrief))

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 17.02.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights