Men kan kleding kopen én iets goeds doen voor de medemens en het milieu bij de ReShare Store. Een ReShare Store is een tweedehands- en vintage kledingwinkel van Leger des Heils ReShare. De organisatie vindt opnieuw delen van groot belang. Als een persoon wat over heeft aan kleding, kan dit weer gebruikt worden door een andere persoon. 

ReShare Stores 
De ReShare Stores zijn fris en modern ingericht. Hier kan men zaken kopen óf men nu te weinig te besteden heeft óf men op zoek is naar iets unieks óf graag iets tweedehands koopt uit duurzaamheidsoverwegingen. 

In de Stores kan men mooie kleding vinden tegen een eerlijke prijs, een luisterend oor of een leuke baan als vrijwilligers. De ReShare Store is er voor iedereen. Op dit moment zijn er winkels in Alkmaar, Arnhem, Breda, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Eindhoven, Groningen, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Schiedam, Tilburg

Circulaire textielketen
Met de opbrengst uit de textielinzameling- en hergebruik kan het Leger des Heils het werk doen wat ze moet doen en de visie waar maken. Dit betekent bijdragen leveren aan een circulaire textielketen.

Daarnaast helpt het Leger des Heils de mensen die in nood verkeren. Tevens het aanbieden van mooie en betaalbare kleding voor elke portemonnee. Tenslotte wil men werkgelegenheid creëren voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. 

(Bronnen: Nieuwsbrief Leger des Heils, ReShare Store) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 13.02.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights