Op woensdag 8 februari hebben de locaties ‘Ons Winkeltje’ en (de nieuwe locatie) ‘Ons Plekje’ van de Stichting M.I.L.A. dubbele beglazing gekregen. De beglazing was een donatie van schilder- en onderhoudsbedrijf Lansink B.V. De installatie van de dubbele beglazing werd gedaan door Lansink, de Kluswinkel en het Buurtteam. 

Dubbele beglazing 
Met deze dubbele beglazing wordt de energie-efficiëntie verbeterd en tevens zullen de energiekosten naar beneden gaan. De Stichting kan dit zelf ook goed gebruiken. De Stichting zet zich in voor buurtbewoners en ondersteunt onder meer bij energiearmoede.  

Het nieuwe ontmoetingscentrum ‘Ons Plekje’ is het afgelopen jaar reeds geopend, maar gezien de hoge energiekosten kon de nieuwe locatie nog niet optimaal gebruikt worden. Lansink B.V. heeft bijgedragen aan het dekken van de energiekosten. 

Verduurzamen
Door de donatie van de dubbele beglazing draagt Lansink bij het verduurzamen van het ontmoetingscentrum. De Stichting is zeer dankbaar voor de donatie. Hierdoor komen er lagere energiekosten en kan het centrum op meerdere dagen open. 

Zo kunnen er ook meerdere activiteiten worden georganiseerd, zonder bang te zijn voor de hoge energierekening. Naast de aangelegde dubbele beglazing, is de Stichting op zoek naar een sponsor voor de installatie van een luchtventilatiesysteem. Dan kunnen er nog meer mensen aanwezig zijn bij de activiteiten. 

(Bronnen: Met Inzet Lukt Alles, FlevoPost) 

Henny A.J. Kreeft
|Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 12.02.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights