In september 2021 tijdens de Algemene Beschouwingen kwam de fractievoorzitter in de Tweede Kamer van de BoerBurgerBeweging (BBB), Caroline van der Plas, plots met een ‘lumineus plan’. Tijdens de bijdrage van de fractievoorzitter van de BBB werd gemeld dat de Oostvaardersplassen ‘een grote ellende’ is. 

BoerBurgerBeweging
 
‘Eén grote ellende’ werd er gezegd over een heel groot natuurgebied in Flevoland. En volgens de fractie in de Tweede Kamer moet daar verandering in aangebracht worden. Voor de fractie was 1 plus 1 dus 2. En dus moet in een deel van het gebied gebouwd worden.  

Tijdens de bijdrage gaf de fractie aan dat er 300.000 woningen gerealiseerd moeten gaan worden in de Oostvaardersplassen. De fractievoorzitter van de BBB heeft toen een motie ingediend om te onderzoeken of woningbouw mogelijk is. De motie heeft het niet gehaald. 

Provinciale Statenverkiezingen 
In maart zijn er de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de partij BBB gaat meedoen in Flevoland. En in het verkiezingsprogramma van de partij voor de verkiezingen van Provinciale Staten komt hoofdstuk 3 voor met  de titel ‘Gezond Wonen’.  

En in het programma is wederom sprake van de Oostvaardersplassen. Volgens de fractie is dit een ‘wensnatuurgebied’ van 5.600 hectare. BBB is van mening dat het een jong gebied is, wat eigendom is van de Nederlandse overheid. 

Partij 
Daarom moet het gebied direct beschikbaar komen om minimaal 100.000 ecologische woningen te bouwen. Hierdoor kunnen burgers – volgens de BBB – in de natuur wonen met goede verbindingen naar omliggende steden. Op deze manier wordt de ‘wensnatuur’ ingezet voor duurzaam en groen wonen.  

De fractie BoerBurgerBeweging zal voor de eerste maal meedoen aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 15 maart. In Flevoland zal Anja Keuter de lijsttrekker van de partij zijn. Hiervóór is ze 12 jaar raadslid en ook fractievoorzitter voor een lokale partij op Urk, Gemeentebelangen, geweest.

(Bronnen: Omroep Flevoland, BoerBurgerBeweging, lelystad.nieuws.nl)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 11.02.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights