Op dinsdag 31 januari 2023 deed het centraal stembureau in een besloten zitting onderzoek naar de ingeleverde kandidatenlijsten. Daarna zijn op vrijdag 3 februari om 17.00 uur door het Centraal Stembureau de kandidatenlijsten definitief gemaakt en is de lijstnummering vastgesteld.

17 Partijen doen mee
Voor de verkiezingen van de Provinciale Staten van de provincie Flevoland hadden zich 18 partijen aangemeld. Aangezien de partij JEZUS LEEFT niet voldoende ondersteuningsverklaringen had ingeleverd, heeft het Centraal Stembureau de lijst ongeldig moeten verklaren.

Om de verkiezingen te kunnen volgen, zullen de verschillende media natuurlijk regelmatig nieuws vermelden, net als deze site. Tevens zijn de laatste gegevens te volgen op een pagina van de provincie Flevoland.

Informatie van de partijen
Op de site van de provincie staan de 17 partijen genoemd met een link naar de verschillende partijen. Let op, ze staan niet op nummer genoemd, zoals het Centraal Stembureau heeft bepaald, maar op alfabetische volgorde.

Opvallend op de site is de informatie van de partij Krachtig Flevoland. Er is namelijk niets te vinden over de partij en dat begint bij de lijsttrekker. Bij de goedkeuring van de kandidatenlijsten is de volgorde (waarschijnlijk) ook vastgelegd.

Krachtig Flevoland
Op het proces-verbaal over geldigheid en nummering kandidatenlijsten is nummer M (13) aangewezen voor de fractie van Krachtig Flevoland. De partij heeft 50 namen ingeleverd. Het proces-verbaal geeft aan dat bij goedkeuring van de lijsten de namen op de lijsten definitief zijn geworden.

Nummer 1 op de lijst van Krachtig Flevoland is Jurie Pasterkamp. Normaal gesproken zou hij de lijsttrekker zijn. De partij komt voort uit Krachtig Urk, de lokale partij van raadslid Dittie Hoekstra. Het ging dan om dat het geen keuze was om aan de zijkant te blijven staan.

In november besloot Krachtig Urk mee te gaan doen aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten om vooral de belangen van Urk en de Noordoostpolder te vertegenwoordigen. Hierbij wordt gesproken over de vissers van Urk en de boeren van de Noordoostpolder.

(Bronnen: Provincie Flevoland, FlevoPost, Kiesraad, Omroep Flevoland, Gemeente Lelystad, lelystad.nieuws.nl)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 07.02.202

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights