Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Dinsdag 07.02.2023 
Israëlische soldaten doden vijf Palestijnen in Jericho

Op maandagochtend hebben Israëlische soldaten vijf Palestijnen gedood, waaronder twee broers, vele anderen verwond en acht ontvoerd in het vluchtelingenkamp Aqabat Jaber, ten zuiden van Jericho, in het noordoostelijke deel van de bezette West Bank. 
Quds News Network zei dat de vijf gedode Palestijnen geïdentificeerd zijn als Rafat Wa’el Owadat, 21, en zijn broer Ibrahim, 27, Adham Majdi Awadat, 22, Tha’er Khaled Awadat, 27, en Malek Lafi, 22 .
Het Israëlische leger en de Israel Security Agency (Shabak) zeiden dat ze een gezamenlijke operatie hadden uitgevoerd om Palestijnse strijders in het vluchtelingenkamp gevangen te nemen en met hen te hebben geschoten.

Israëlische leger verwondt zes Palestijnen in Jericho

Bij het aanbreken van maandag schoten Israëlische soldaten drie Palestijnen met scherp neer en veroorzaakten minstens bij drie de gevolgen van het inademen van traangas nadat het leger het vluchtelingenkamp Aqabat Jaber binnenviel, ten zuiden van Jericho, in het noordoostelijke deel van de bezette West Bank.
Veel jeeps van het leger omsingelden het vluchtelingenkamp voordat ze het binnenvielen, wat leidde tot protesten, voordat ze veel scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurden.
Volgens de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) schoten de soldaten drie jonge mannen met scherp in de benen en veroorzaakten ze dat minstens drie de gevolgen ondervonden van het inademen van traangas.

Palestijn gewond nadat hij de controle over het voertuig verloor bij Checkpoint

Een Palestijnse man werd zaterdagochtend vroeg in het ziekenhuis opgenomen nadat hij bij een Israëlische vliegende (tijdelijke) controlepost de controle over zijn voertuig verloor en met zijn voertuig andere auto’s begon te raken.
Volgens lokale bronnen probeerde de bestuurder auto’s aan de rechterkant van het controlepunt te passeren om er zonder inspectie voorbij te komen. De Israëlische politie begon op hem te schieten, maar hij reed voorbij en verloor de controle over zijn voertuig in de Lipta-tunnel, waarbij hij een andere auto raakte.
Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, net als de vrouwelijke bestuurder van de auto die hij in de tunnel aanreed.
De Israëlische politie beweert dat ze een mes in de auto hebben gevonden. Maar er was geen indicatie van een poging tot aanval op iemand met het mes.

Israëlisch ziekenhuis verplaatst Palestijnse vrouw nadat Israëlische kolonist weigert kamer te delen

Een Israëlisch ziekenhuis vertelde naar verluidt afgelopen dinsdag een Palestijnse vrouw die aan het bevallen was om van kamer te wisselen nadat een Israëlische kolonist bezwaar had gemaakt tegen opname in dezelfde kraamkamer.
De Palestijnse vrouw, een inwoner van Nazareth in het in 1948 bezette Palestina, arriveerde dinsdagavond laat met haar man in het Emek Medical Center in de stad Afula, volgens The Jerusalem Post. Ze kreeg te horen dat de kamertoewijzing in het ziekenhuis niet ‘volgens haar verzoek was, omdat haar werd gevraagd haar kamer te verlaten.
Het paar deed een poging om de Israëlische vrouw te overtuigen om hen in de kamer te laten blijven voordat ze het uiteindelijk opgaven en de kamer verlieten. Daarna werden ze overgebracht naar een privékamer.

Israëlische soldaten ontvoeren vijfentwintig Palestijnen op de West Bank 

Eerder maandag ontvoerden Israëlische soldaten vijfentwintig Palestijnen, onder wie broers, uit verschillende delen van de bezette West Bank nadat het leger tientallen huizen had bestormd en geplunderd.
In Jericho, op de noordoostelijke West Bank, ontvoerden de soldaten acht Palestijnen, waaronder broers  geïdentificeerd als Shaker Amarna, Mohammad Riyad Oweidat, Abdul-Hafeth Fakhr Oweidat, Fakhr Abdul-Hafeth Oweidat, en zijn broer, Mohammad, Mohammad Riyad Oweidat, Ehab Mohammad Hmeidat en zijn broer Ahmad.
De acht werden gevangen genomen tijdens een militair offensief in het vluchtelingenkamp Aqabat Jaber, waar het leger ook vijf Palestijnen doodde, onder wie broers, en vele anderen verwondde.

Israëlische soldaten ontvoeren elf Palestijnen op de West Bank

Zondag ontvoerden Israëlische soldaten elf Palestijnen in verschillende delen van de bezette West Bank, onder wie een voormalige politieke gevangene die een langdurige hongerstaking hield.
Mediabronnen in Jenin, op de noordelijke West Bank, zeiden dat de soldaten een voormalige politieke gevangene hadden ontvoerd die een langdurige hongerstaking hield uit protest tegen zijn willekeurige administratieve detentie, Khader Adnan, vanuit zijn huis in de stad Arraba, Abdul-Latif Saber Khalifa uit het dorp Ajjah en Khaled Walid Ghawadra, uit het dorp Bir Al-Basha, ten zuidwesten van Jenin.
In Bethlehem, ten zuiden van bezet Jeruzalem, ontvoerden de soldaten Amin Ali Thawabta, 21, en Khaled Mohammad Taqatqa, vanuit hun huizen in de stad Beit Fajjar, ten zuiden van Bethlehem.

Israëlische soldaten ontvoeren drie jonge mannen in Jeruzalem en Ramallah

Zondag ontvoerden Israëlische soldaten drie jonge mannen in Jeruzalem en Ramallah op de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten twee jonge mensen hadden ontvoerd van wie de namen onbekend bleven, nadat ze hem hadden tegengehouden bij een militaire wegversperring in Oost-Jeruzalem en hen naar een onbekende bestemming hadden gebracht.
De bronnen voegden eraan toe dat undercover-soldaten de stad Beit Rima, ten noordwesten van de centrale stad Ramallah op de West Bank, infiltreerden en een jonge man, Bilal Barghouthi, 21, ontvoerden uit een coffeeshop.

Israël treft voorbereidingen om woongebouw met 100 Palestijnen in bezet Jeruzalem te slopen

Israëlische bronnen zeiden dat de Israëlische politie en de “Stadsraad” in de bezette hoofdstad, Jeruzalem, voorbereidingen treffen voor de sloop van een woongebouw met meer dan 100 Palestijnen, waaronder kinderen, in de stad Silwan, ten zuiden van de Al-Aqsa Moskee.
De bronnen zeiden dat het gebouw waarschijnlijk op dinsdag of woensdag zou worden afgebroken, waarbij de vernietiging tot 24 uur zou kunnen duren.
Het vier verdiepingen tellende gebouw huisvest twaalf gezinnen van minstens 100 Palestijnen, die dakloos zullen worden.

Israëlische leger en kolonisten koloniseren Palestijns land in Deir Istiya

In een klein dorpje in de buurt van Salfit, omringd door vijf Israëlische nederzettingen, worden de olijfboeren en dorpelingen opnieuw geconfronteerd met een illegale inbeslagname van meer van hun voorouderlijke landbouwgrond door Israëlische soldaten en kolonisten.
Zondag heeft het Israëlische leger de Palestijnse landeigenaren in Deir Istiya geïnformeerd dat het leger 45 dunums land in Deir Istiya in beslag zal nemen. Het leger gaf ook waarschuwingen aan lokale landeigenaren om de bouw van acht faciliteiten in het gebied stop te zetten.
Het hoofd van de gemeente Deir Istiya, Moath Salman, zei: “De bezettingstroepen hebben een bevel afgegeven om beslag te leggen op 45 dunums land van de erfgenamen van Mustafa Mansour uit de stad Deir Istiya, in een gebied dat bekend staat als “Jabal al-Dib. ” ten noorden van de stad, grenzend aan de nederzetting “Emmanuel”, gevestigd op het land van de burgers.

(Bron: IMEMC, Quds News Network)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek


© Khamakar News Agency / 07.02.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights