Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Zondag 05.02.2023 
Israëlische strijdkrachten doden één Palestijn; Meerdere gewonden bij protesten op de West Bank

Op vrijdag vielen Israëlische troepen verschillende delen van de West Bank binnen en doodden een jonge man bij de militaire wegversperring van Huwwara, ten zuiden van Nablus, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Lokale bronnen meldden dat de soldaten de 25-jarige Abdullah Samih Ahmad Qalalwa met scherp in de borst schoten.
Abdullah, een getrouwde vader van een pasgeboren zoontje, werkte op de landmeetkundige afdeling (Land Authority) van de Palestijnse Autoriteit. Zijn broer, Ibrahim, werkt voor Palestine TV.
Het Israëlische leger beweerde dat Abdullah probeerde het wapen van een soldaat af te pakken, een bewering die in soortgelijke gevallen vaak door het leger werd gebruikt en niet kon worden onderbouwd.

Israëlische soldaten verwonden verschillende Palestijnen in de buurt van Jenin

Op vrijdagavond vielen Israëlische soldaten het dorp Al-Jalama ten noorden van Jenin in het noordelijke deel van de bezette West Bank binnen en verwondden verschillende Palestijnen.
Amjad Abu Farha, het hoofd van de dorpsraad van Al-Jamala, zei dat verschillende legerjeeps het dorp binnenvielen, wat leidde tot protesten voordat de soldaten veel gasbommen en schokgranaten afvuurden.
Abu Farha voegde eraan toe dat verschillende Palestijnen gewond raakten, voornamelijk als gevolg van het inademen van traangas, en de nodige behandeling kregen.

Israëlische soldaten schieten 13 Palestijnen neer, 3 serieus, ontvoeren 5 en slopen 4 huizen in Jericho

Zaterdagochtend vroeg vielen veel gepantserde Israëlische militaire voertuigen, waaronder bulldozers, het Aqbat Jabr-kamp binnen, ten zuiden van Jericho op de noordoostelijke West Bank, schoten dertien Palestijnen neer, waaronder drie die levensbedreigende verwondingen opliepen, verwoestten vier huizen en ontvoerden minstens vijf Palestijnen , waaronder een vader en twee van zijn zonen.
De invasie werd uitgevoerd kort nadat undercover Israëlische soldaten het vluchtelingenkamp waren binnengedrongen en een Palestijns huis hadden omsingeld voordat veel legervoertuigen het gebied binnenvielen nadat ze het hadden omsingeld en geïsoleerd.
De invasie leidde tot protesten voordat de soldaten een spervuur van levend vuur, met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en schokgranaten afvuurden.

Israëlische leger ontvoert drie Palestijnen in Ramallah, Jenin en Hebron

Eerder op zaterdag ontvoerden Israëlische soldaten drie jonge Palestijnse mannen uit Ramallah, Jenin en Hebron, op de bezette West Bank.
In Ramallah, op de centrale West Bank , vielen de soldaten het dorp Khirbat Abu Falah binnen, ten noordoosten van de stad, doorzochten huizen en ontvoerden een jonge man, Nathir Nazzal.
In Jenin, op de noordelijke West Bank, vielen de soldaten het dorp Ar-Rahma binnen, ten zuiden van de stad, doorzochten huizen en ontvoerden Aws Na’el Khanfar.

Israëlische soldaten ontvoeren drie Palestijnen in Jericho

Vrijdagavond hebben Israëlische soldaten drie jonge mannen ontvoerd in Jericho, in het noordoostelijke deel van de bezette West Bank.
Volgens mediabronnen hebben de soldaten de 26-jarige Majd Akram Lafi uit het vluchtelingenkamp Aqabat Jaber ontvoerd toen hij de militaire wegversperring bij de zuidelijke ingang van de stad Jericho overstak.
De bronnen voegden eraan toe dat de soldaten een taxichauffeur, Yasser Abdul-Hafeth Al-Mqaiti, hadden ontvoerd nadat ze hem hadden tegengehouden bij de militaire wegversperring.

Israëlische leger ontvoert tien Palestijnen op de West Bank

Op vrijdagmorgen hebben Israëlische soldaten tien Palestijnen ontvoerd in verschillende delen van de bezette West Bank.
In Jenin, op de noordelijke West Bank, ontvoerden undercoversoldaten, die een auto bestuurden met civiele kentekenplaten, een jonge man, Amir Qar’awi, 22, terwijl hij aan de rand van de stad Jenin liep en brachten hem naar een nabijgelegen militaire basis.
De soldaten vielen ook het dorp Rommana binnen, ten westen van Jenin, ontvoerden een jonge man, Ehab Nabil Mahajna, en namen zijn auto in beslag.
Bovendien vielen de soldaten ook een coffeeshop binnen die eigendom was van Hamdi Abu Sati, doorzochten deze met geweld, richtten ernstige schade aan en vielen veel jonge mannen aan.

Israëlische leger ontvoert 27 Palestijnen op de West Bank

Op donderdagochtend bestormden Israëlische soldaten tientallen huizen op de bezette West en doorzochten ze met geweld, waarbij ze ernstige materiële schade aanrichtten. Ze ondervroegen veel Palestijnen voordat ze er 27 ontvoerden, onder wie broers.
Het PPS identificeerde de ontvoerde Palestijnen als:

Majd Nizar Na’san, 19, Al-Mughayyir,  Ramallah
Mohammad Khaled Na’san, 19, Al-Mughayyir, Ramallah
Adeeb Hamdallah Na’san, 19, Al-Mughayyir, Ramallah
Omar Raqi Abu Alia, 19, Al-Mughayyir, Ramallah
Bassel Raqi Abu Alia, 19, Al-Mughayyir, Ramallah
Ahmad Bashar Abu Alia, Al-Mughayyir, Ramallah
Mohammad Bashar Abu Alia, Al-Mughayyir, Ramallah
Bassel Monir Abu Alia, Al-Mughayyir, Ramallah
Mohammad Samir Abu Alia, Al-Mughayyir, Ramallah
Fadi Shehada Abu Alia, Al-Mughayyir, Ramallah
Mohammad Mustafa Abu Alia, 27, Al-Mughayyir, Ramallah
Mohammad Atef Abu Alia, 29, Al-Mughayyir, Ramallah
Mohammad Ahmad Abu Alia, 19, Al-Mughayyir, Ramallah
Wasim Hmeid Na’san, Al-Mughayyir, Ramallah
Ahmad Na’san, 18, Al-Mughayyir, Ramallah
Laith Ahed Hamayel, Kafr Malek, Ramallah
Naji Riyad Al-Maliki, Kafr Malek, Ramallah
Sadeeq Al-Ouri, 21, Al-Biereh, Ramallah
Mohammad Al-Ouri, 26, Al-Biereh, Ramallah
Mousa Al-Ouri, 30, Al-Biereh, Ramallah
Mohammad Shadi Qassem, 19, Nur Shams refugee camp, Tulkarem
Nayef Saleh Abu Ar-Rob, 24, Nur Shams refugee camp, Tulkarem
Saif Khaled Shehada, 23, Nur Shams refugee camp, Tulkarem
Shadi Bishkar, Nablus
Nour Khweira, Nablus
Yazan Awawda, Nablus
Bara Mohammad Qawasmi, Hebron

Israëlische leger vuurt raketten af op Gaza

Donderdagochtend heeft de Israëlische luchtmacht vele raketten afgevuurd op verschillende locaties in het centrale district van de belegerde Gazastrook. Het Israëlische leger beweerde dat het wraak nam op granaten die vanuit Gaza werden afgevuurd op Israëlische nederzettingen over het hek.
Mediabronnen zeiden dat de Israëlische luchtmacht vijf raketten heeft afgevuurd op een plek die wordt beheerd door een gewapende verzetsgroep, nabij het vluchtelingenkamp Al-Maghazi, in het centrum van Gaza, waarbij materiële schade is aangericht.
Ze voegden eraan toe dat Israëlische militaire drones verschillende raketten afvuurden op een plek ten zuidwesten van de Gazastrook, waarbij ze schade aanrichtten.Het leger vuurde ook ten minste twee raketten af op een ander gebied ten zuidwesten van de stad Gaza, waarbij buitensporige materiële schade werd aangericht.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 05.02.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights