In wijkcentrum Zuiderzee kunnen buurtbewoners samen genieten van een betaalbaar, goed en gezond driegangendiner van Resto VanHarte. De prijs is 7 euro. Iedereen is van harte welkom om te komen eten. Tevens is iedereen welkom om als vrijwilliger te komen helpen. 

Jubileum vijfgangenmenu
 
Elke dinsdagavond komen zo’n 50 gasten eten bij Resto VanHarte in Lelystad. Dit jaar bestaat het buurtrestaurant 5 jaar. Daarom zal er in februari geen driegangenmenu worden geserveerd, maar voor de prijs van 7 euro,  een 5-gangenmenu. 

Men kan binnenlopen vanaf 17.30 uur en het diner is van 18.00 tot 20.00 uur. Iedereen kan binnenlopen, aanschuiven en meedoen. Tijdens het diner kan men de buurtgenoten ontmoeten en een gezellig gesprek voeren. 

Mogelijk een tweede vestiging 
De gemeente Lelystad heeft manager Manon Geerlings van het sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte benaderd met de vraag of er ook een buurtrestaurant mogelijk zou kunnen komen in De Botter.  

Manon Geerlings heeft gemeld dat er zo veel gasten zijn, dat er regelmatig ‘nee’ gezegd moet worden en dat er wachtlijsten zijn. Dan zou een extra locatie goed uitkomen. Maar eerst moeten wel de financiële gevolgen bekeken worden. 

Voor een tweede locatie zijn weer extra vrijwilligers nodig, die het restaurant draaide gaan houden. En daar hoort ook een chef-kok bij. Tevens wil men weten hoe het plan in de buurt zal ‘landen’. Daarentegen is het wel een mooie kans. 

(Bronnen: Resto VanHarte, Omroep Flevoland) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 05.02.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights