De gemeente Lelystad heeft middels haar site laten weten dat in de periode van 30 januari tot en met 10 februari inwoners en ondernemers met vragen over de gecombineerde belastingaanslag terecht kunnen op de spreekuren in het stadhuis. Maar er zijn ook andere financiële vragen die leven bij inwoners. Met deze vragen kan men terecht op het financieel spreekuur. 

Financieel spreekuur 
Mensen kunnen vragen hebben over het aanvragen van kwijtschelding of er is een brief binnengekomen van een instantie, waarvan de inhoud niet te begrijpen is. Soms is het moeilijk om de juiste informatie te vinden op het internet. 

Er zijn mensen die hulp nodig hebben bij het invullen van een formulier of men weet niet of men recht heeft op een toeslag en waar deze dan aangevraagd moet worden. Voor al deze vragen kan men terecht op het financieel spreekuur. Hier wordt men geholpen door vrijwilligers en professionals, zonder afspraak en gratis. 

Start in 2016 
Het financieel spreekuur in Lelystad is in 2016 gestart voor de ondersteuning en de hulp bij vragen op financieel gebied voor de inwoners van Lelystad. In de stad zijn momenteel 7 locaties waar de inwoners terecht kunnen.

In 2021 had het 5-jarig jubileum plaats hebben moeten vinden, maar Corona heeft dat ‘vertraagd’. Daarom stond wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra op 1 februari jl stil bij dit moment, tijdens een feestelijke bijeenkomst.   

Locaties 
De spreekuren zijn te vinden in Wijkcentrum De Brink (maandag 13.00 – 15.00 uur), Wijkcentrum Zuiderzee (dinsdag 09.30 – 11.30 uur), MFA de Hanzeborg (dinsdag 13.00 – 15.00 uur), Wijkcentrum de Dukdalf (woensdag 13.00 – 15.00 uur), Wijkcentrum de Waterbever (woensdag 10.00 – 12.00 uur), Wijkcentrum Atolplaza (donderdag 09.30 – 11.30 uur) en FlevoMeer Bibliotheek (donderdag 13.00 – 15.00 uur).

Het financieel spreekuur Lelystad is een samenwerking van Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland, FlevoMeer Bibliotheek, Welzijn Lelystad, Stichting Interkerkelijk Diaconaal Overleg (IDO) en Humanitas

(Bronnen: FlevoMeer Bibliotheek, MDF, FlevoPost, lelystad.nieuws.nl) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 04.02.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights