Binnen het project School’s cool begeleiden mentoren een kind van groep 8 van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Een kind dat een steuntje in de rug nodig heeft om een goede start te maken op zijn of haar nieuwe school van het Voortgezet Onderwijs. Persoonlijke, individuele begeleiding en de relatie tussen de thuismentor, het kind en de ouder(s) staan hierbij centraal.

Thuismentoren
Woensdag 16 november 2022 zijn door wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra certificaten uitgereikt aan 30 thuismentoren. De thuismentoren hadden zich de afgelopen anderhalf jaar ingezet voor het 16e School’s cool project.

Een mentor helpt de jongere een goede start te maken in de brugklas. De thuismentor gaat aan de slag met leerlingen die een extra steuntje kunnen gebruiken naar en in het Voortgezet Onderwijs. School’s cool ondersteunt de jongeren en mentoren met professionele begeleiding.

School’s cool
School’s cool zorgt voor een goede match tussen scholieren en mentoren. Op vrijwillige basis geeft de mentor extra steun aan de scholieren tijdens de schoolcarrière. De mentor komt maximaal anderhalf uur bij de leerling thuis voor individuele coaching. Dit gaat middels extra aandacht en begeleiding voor leerling en ouders.

Volgens School’s cool hebben alle kinderen gelijke kansen, ongeacht de situatie van het kind en het gezin. Maar dit is niet altijd vanzelfsprekend. Daarom worden al 15 jaar lang (thuis)mentoren gekoppeld aan kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs.

Vijftien jaar
Op 1 februari mag School’s cool Lelystad haar 15e verjaardag vieren. Hiervoor is een feestelijke bijeenkomst georganiseerd in de theaterzaal van Porteum. Deze bijeenkomst zal in het teken staan van de rol van de thuismentor.

In die 15 jaar heeft School’s cool Lelystad 377 schoolgaande kinderen geholpen naar een succesvolle schoolcarrière. De organisatie heeft 30 thuismentoren als vaste groep. De kinderen die zich gemeld hebben, komen van 15 basisscholen, die doorstromen naar Porteum en Aeres.

Özcan Akyol is ambassadeur van School’s cool. Gezien de vraag naar extra begeleiding momenteel nog steeds toeneemt, is er behoefte aan meer thuismentoren. Mensen die op vrijwillige basis dit willen doen, worden verzocht zich te melden middels de mail jjc.wolthuis@lelystad.nl.

(Bronnen: Maatjes gezocht, School’s cool, FlevoPost, lelystad.nieuws.nl) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 30.01.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights