Bij de Stichting Dop en Erwt worden kinderen op een speelse wijze via activiteiten en workshops betrokken bij de natuur. De kinderen kunnen in de PretTuin allerlei uitdagende attributen vinden, om hen te helpen om de natuur te ontdekken.

Stichting Dop en Erwt
De Stichting Dop en Erwt is opgericht omdat kinderen te ver van de natuur zijn afgedwaald. De kinderen groeien op met groente uit plastic van de supermarkt. Veel kinderen wonen in de grote stad, spelen tussen beton van huizen en het blik van geparkeerde auto’s.

De natuur wordt te weinig bezocht. Daarom helpt Dop en Erwt de kinderen de natuur te ontdekken via de PretTuin, Lesmateriaal en het Ontdek en Doe Magazine. In de PretTuin zijn attributen te vinden als een bijenhotelkast of een minisafari via de Wriemelbeestjes-zoekplaat.

In de PretTuin kunnen de kinderen tuinieren, zoals bonen planten. Maar ze kunnen ook heerlijk bewegen. In de tuin zijn loopstammen, stokpaardjes en een speelhuisje te vinden. Daarnaast zijn vele balspelen mogelijk.

Grow, Learn, Cook
‘Grow, Learn, Cook’ is geen ‘gewoon’ schoolboekje. Met het (E)boekje wil Dop en Erwt jongeren weer laten ontdekken dat groente uit de tuin, uit de aarde komt. Maar zeker niet uit een diepvrieskast van een supermarkt.

De schrijver heeft getracht om de jongeren wat te vertellen, maar zeker niet op een ‘prekerige’ manier. In het boekje worden groente behandeld met een korte groeiperiode. De kookrecepten zijn die recepten die de jongeren herkennen en daarom er enthousiast voor zouden kunnen zijn.

(Bronnen: Bron en Erwt in Lelystad (+ Instagram)) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 29.01.2023 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights