Op vrijdag 4 februari wordt de bezoeker in de Grote Zaal van het Agora Theater meegenomen op een ontdekkingsreis. Vanaf 20.15 uur wordt men meegenomen op een ontdekkingsreis in het wondere universum van het legendarische Fleetwood Mac.

Fleetwood Mac
De groep Fleetwood Mac is opgericht door Peter Green in juli 1967. In de oorspronkelijke samenstelling zaten Peter Green (zang, gitaar en mondharmonica), Mick Fleetwood (drums), Jeremy Spencer (gitaar) en Bob Brunning (bas).

In die dagen stapten de artiesten nog wel eens over van de ene naar de andere band. Zo hadden Green en Fleetwood samengespeeld in Shotgun Express (samen met Rod Stewart). Green stapte later over naar John Mayall’s Bluesbreakers, waar John McVie de basgitarist was. Ook Mick Fleetwood kwam er spelen en met z’n drieën gingen ze voor Fleetwood Mac.

Ontdekkingsreis
De band Fleetwood Mac heeft talloze wisselingen in de bezetting gehad. Tevens in de muziekstijl om tenslotte nogmaals muziekgeschiedenis te schrijven onder leiding van Stevie Nicks en Lindsey Buckingham.

Het optreden van The Cosmic Carnival is een bijzonder eerbetoon in de vorm van een live-documentaire. De grote hits komen natuurlijk voorbij, zoals ‘Don’t stop’, ‘Big Love’, ‘Dreams’, ‘Go Your Own Way’ en ‘Little Lies’.

Drie uur durende voorstelling
Tevens wordt veel aandacht besteed aan de ontwikkelingen in de band. Deze ontwikkelingen hebben wel geleid tot een van de best verkochte albums ‘Rumours’. De voorstelling wordt drie seizoenen en bijna 100 voorstellingen gespeeld door The Cosmic Carnival.

The Cosmic Carnival is winnaar van de Grote Prijs van Nederland. Het is een Rotterdams rockband en bestaat uit Nicolas Schuit (Guitars & Vocals), Indra Kartodirdjo (Keys & Vocals), Wies Delouise (Zang), Gerben van Etten (Keys & Vocals) en Kay van Driel (Drums).

(Bronnen: Agora Lelystad, Impact Entertainment, The Cosmic Carnival, Wikipedia)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 21.01.2023


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights