HARDERWIJK – In de multiculturele wijk Stadsdennen kan men mensen tegenkomen met verschillende achtergronden. En al deze mensen hebben ook eigen wensen als het gaat om boodschappen te doen. Daar heeft winkelcentrum Stadsdennen netjes op ingespeeld. 

Winkelcentrum
Naast het prettige feit dat er regelmatig optredens zijn van zanggroepen, zoals de Aalzangers, zijn er ook vele winkels te vinden. Zo kan men twee supermarkten vinden, drogist, bakker, twee bloemenwinkels, een visrestaurant, kapper, afhaal- en bezorgservices, slotenmaker, zorgcentrum en ga zo maar door. 

Maar juist voor mensen met een niet-Nederlandse afkomst of mensen die eens wat anders willen eten, zijn er ook genoeg mogelijkheden. 
Op 1 januari 2021 opende een Aziatisch afhaalrestaurant haar deuren. Enkele weken geleden is een Turkse slager in het centrum zelf geopend. Aan het P.C. Hooftplein ligt een Poolse winkel, aan de kant van de Vondellaan ligt een supermarkt van een Syrische eigenaar, Al-Medina. 

Slagerij / Supermarkt Atlas 
Tenslotte is er aan de Tesselschadelaan al jaren een slagerij / supermarkt Atlas te vinden. De laatste jaren heeft in de zaak een Marokkaanse ondernemer uit Zeewolde gezeten. Afgelopen zondag was het de laatste werkdag van de familie in de zaak, de familie is er mee gestopt en de Ambachtelijke slager & Minimarkt is overgenomen door een ondernemer van Syrische afkomst. 

Als men gaat zoeken op het net, komt men informatie tegen van de zaak Atlas, waarbij steeds verwezen wordt naar een website van Slagerij Atlas in Amsterdam (een soort webshop). Op een pagina op Facebook is wat te vinden over de zaak aan de Tesselschadelaan, maar dat is weer in de periode tussen 2018 en 2021. 

De Ambachtelijke slager & Minimarkt Atlas aan de Tesselschadelaan staat goed bekend onder de klanten. Een tijd lang heeft de zaak nog een tweede zaak, iets verderop, gehad. Dit was een bakkerij. Klanten kwamen niet alleen uit de wijk Stadsdennen, maar uit heel Harderwijk en zelfs uit Ermelo. De zaak had een grote klantenkring opgebouwd, doordat het prima producten en een goede service had. Tevens waren er regelmatig producten uit Marokko te koop bij Atlas. 
Atlas was 6 dagen per week open – maandag was haar vrije dag – maar met de overname gaat dit veranderen. Atlas gaat alle dagen open zijn, zeven dagen in de week. Ondertussen is de nieuwe eigenaar en zijn personeel al hard bezig om de klanten weer te voorzien van mooie producten, verse producten. 
Over 70 dagen zal de Ramadan beginnen, insha’Allah, het vasten van de moslims. Dan zal juist een winkel als Atlas het weer druk hebben. En lekkere producten nodig hebben, zoals dadels en zoete dingen. Zeker voor ‘Eid al Fitr, wat insha’Allah zal vallen op vrijdag 21 april.   

(Bronnen: Slagerij Atlas, FoodBEVG, Slagerij Atlas (Facebook)) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 17.01.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights