Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Vrijdag 06.01.2023 
Israëlische soldaten doden een Palestijns kind in Bethlehem

Op dinsdagmorgen vielen Israëlische soldaten het vluchtelingenkamp Deheishe ten zuiden van Bethlehem op de bezette West Bank binnen, wat leidde tot protesten en waarbij een Palestijns kind werd gedood.
Mediabronnen zeiden dat een grote Israëlische strijdmacht het vluchtelingenkamp omsingelde voordat de soldaten het vluchtelingenkamp binnenvielen, met geweld huizen doorzochten, wat leidde tot protesten, en veel scherp schoten, met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en schokgranaten afvuurden.
Volgens medische bronnen hebben de soldaten een Palestijns kind, Adam Essam Ayyad, 15, gedood nadat ze hem met scherp in de borst hadden geschoten.

Israëlische soldaten schieten een kind neer in de buurt van Hebron

Woensdagavond schoten Israëlische soldaten een Palestijns kind neer in het vluchtelingenkamp Al-Arroub, ten noorden van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat veel jeeps van het leger het vluchtelingenkamp binnenvielen, wat leidde tot protesten voordat het leger veel scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurde.
Ze zeiden dat de soldaten een kind van 17 hadden neergeschoten met scherp in het been, wat matige verwondingen veroorzaakte voordat de medici hem met spoed naar een ziekenhuis in Hebron brachten.

Israëlische soldaten ontvoeren een Palestijn uit Jenin

Maandagavond ontvoerden Israëlische soldaten een Palestijn uit Jenin nadat ze hem hadden tegengehouden bij een militaire wegversperring nabij Nablus op de noordelijke West Bank.
Montaser Sammour, het hoofd van het Jenin-kantoor van de Palestinian Prisoners’ Society (PPS), zei dat de soldaten Adham Al-Qadi hadden ontvoerd uit het vluchtelingenkamp in Jenin.
Sammour voegde eraan toe dat Adham de militaire wegversperring van Huwwara ten zuiden van Nablus overstak toen de soldaten hem ontvoerden en naar een onbekende bestemming brachten.

Leger ontvoert een kind, een jonge man, in Jeruzalem

Op maandagavond hebben Israëlische soldaten een Palestijns kind en een jonge man ontvoerd in bezet Jeruzalem, op de West Bank.
Volgens mediabronnen hebben de soldaten de 12-jarige Ali Mohammad Siyam ontvoerd uit de stad Silwan, ten zuiden van Al-Aqsa in Jeruzalem.
Ze voegden eraan toe dat het leger het kind had opgeroepen voor ondervraging in de ondervragingsfaciliteit en het detentiecentrum van Al-Maskobiyya en hem had ontvoerd toen hij daarheen ging.
Ook ontvoerden de soldaten een jongeman uit Jeruzalem terwijl hij de binnenplaatsen van de Al-Aqsa Moskee verliet en brachten hem naar een onbekende bestemming.

Israëlische soldaten ontvoeren vier Palestijnen in Ramallah

Op woensdagmorgen hebben Israëlische soldaten vier Palestijnen, onder wie twee broers, ontvoerd in het gouvernement Ramallah, in het centrale deel van de bezette West Bank.
Volgens mediabronnen vielen de soldaten het vluchtelingenkamp Al-Jalazone ten noorden van Ramallah binnen, doorzochten verschillende huizen en ontvoerden naast Mohammad Al-Kanash twee broers, Qassam en Masoud Zoheir Samad’a.
De soldaten vielen ook het dorp Deir Abu Mashal binnen, ten noordwesten van Ramallah, doorzochten huizen en ontvoerden Saleh Al-Maken.
In de stad Beit Rima, ten noordwesten van Ramallah, vielen de soldaten het huis van Samer Barghouthi binnen en doorzochten het pand voordat ze hem vertelden dat ze op zoek waren naar zijn zoon Bilal, maar hij was niet thuis.

Leger ontvoert drie Palestijnen in Nablus en Tulkarem

Woensdagochtend hebben Israëlische soldaten twee Palestijnen ontvoerd in Nablus en Tulkarem, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
In Tulkarem vielen de soldaten het Sheika-gebied in het noordelijke deel van de stad binnen, doorzochten huizen en ontvoerden Kayed Nayfa.
Mediabronnen in Nablus zeiden dat verschillende jeeps van het leger veel buurten van de stad binnenvielen voordat ze huizen bestormden en plunderden en veel Palestijnen ondervroegen terwijl ze hun identiteitskaarten inspecteerden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten een jonge man, Yazan Al-Habash, hadden ontvoerd uit zijn huis in de wijk Ras Al-Ein en voormalig politiek gevangene Tareq Al-Koni uit zijn huis in het noordelijke berggebied.

Israëlische soldaten verwonden twee Palestijnen, ontvoeren drie, nabij Jenin

Op woensdagochtend vielen Israëlische soldaten de steden Qabatia en Zababda binnen, ten zuiden van de stad Jenin in het noorden van de West Bank, ramden twee Palestijnen met hun jeeps en ontvoerden drie anderen.
Ooggetuigen zeiden dat verschillende jeeps van het leger Qabatia binnenvielen voordat de soldaten een Palestijns huis omsingelden, wat leidde tot protesten.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten vele scherpe kogels op de demonstranten afvuurden, waarbij ze een jonge man in de schouder verwondden voordat ze hem met hun jeep ramden nadat hij op de grond viel.
Tijdens de invasie en huiszoekingen ontvoerden de soldaten Mirweh Yasser Khozeimiyya, Mohammad Mahmoud Abu Ar-Rob en Abdullah Abu Wa’ar.

Soldaten vallen de begrafenis aan van een Palestijnse vrouw in Hebron

Maandagavond vielen Israëlische soldaten de begrafenisstoet aan van een oudere
Palestijnse vrouw
in de stad Beit Ummar, ten noorden van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Lokale bronnen zeiden dat de Palestijnen deelnamen aan de begrafenisstoet van Faeqa Abu Ayyash voordat de soldaten de hoofdingang van de stad sloten om te voorkomen dat ze het kerkhof bereikten.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten veel gasbommen en schokgranaten afvuurden om de Palestijnen te dwingen het gebied te verlaten, wat leidde tot protesten.

Israëlische soldaten vallen Palestijnse boeren aan in Noord-Gaza

Dinsdagochtend hebben Israëlische soldaten veel gasbommen afgevuurd op Palestijnse boeren in het noordelijke deel van de Gazastrook.
Ooggetuigen zeiden dat de soldaten met hoge snelheid schoten op de boeren op hun land in het Abu Safiyya-gebied, ten oosten van het vluchtelingenkamp Jabalia, in het noorden van Gaza.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten ook drones gebruikten om gasbommen af te vuren op de boeren, waardoor ze gedwongen werden hun land te verlaten.
Op maandagochtend vielen verschillende gepantserde Israëlische militaire voertuigen, waaronder bulldozers, Palestijnse landbouwgronden in het zuiden van Gaza binnen en maakten deze plat. Ze vuurden gasbommen af op boeren in het noorden van Gaza, in het belegerde kustgebied.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 06.01.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights