Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Dinsdag 03.01.2023
Israëlische soldaten doden twee Palestijnen, verwonden acht, nabij Jenin

Op maandagochtend vielen tientallen gepantserde Israëlische militaire voertuigen, waaronder bulldozers, de stad Kafr Dan binnen, ten westen van de stad Jenin in het noorden van de West Bank, vernielden de huizen van twee vermoorde Palestijnen, doodden twee jonge mannen en verwondden minstens acht anderen, een ernstig.
Samer Atiya, het hoofd van het gespecialiseerde Ibn Sina-ziekenhuis in de stad Jenin, zei dat de soldaten de 22-jarige Mohammad Samer Houshiyya uit de stad Al-Yamoun, ten westen van Jenin, hebben gedood nadat ze hem met verschillende scherpe kogels in de borst hadden geschoten.
Atiya voegde eraan toe dat de soldaten ook Fuad Mohammad ‘Aabed, 25, van Kafr Dan hebben gedood, nadat ze hem met scherp in de borst en de dij hadden geschoten.

Israëlische soldaten vallen een Palestijnse vrouw aan in de buurt van Ramallah

Op zaterdag vielen Israëlische soldaten de stad Silwad binnen, ten noordoosten van Ramallah op de centrale West Bank , en vielen een Palestijnse vrouw aan, waarbij ze verschillende verwondingen veroorzaakten.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten de 45-jarige Samaher Ismael Hamed aanvielen in een wijk in haar stad, waarbij ze breuken en blauwe plekken veroorzaakte voordat Palestijnse medici haar met spoed naar een ziekenhuis in Ramallah brachten.

Israëlische soldaten schieten een Palestijn neer in de buurt van Hebron

Op zaterdagavond vielen verschillende jeeps van het Israëlische leger de stad Beit Ummar binnen, ten noorden van de stad Hebron in het zuiden van de West Bank wat leidde tot protesten voordat de soldaten een jonge man neerschoten en velen de gevolgen van het inademen van traangas ondervonden.
Lokale media-activist Mohammad Awad zei dat de soldaten veel scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en schokgranaten afvuurden op de demonstranten en omliggende huizen.
Awad voegde eraan toe dat de soldaten een jongeman van 20 met een scherpe kogel in zijn been hebben neergeschoten en tientallen, waaronder velen in hun huizen, hebben laten lijden onder de gevolgen van het inademen van traangas.

Israëlische soldaten ontvoeren een Palestijn bij de Al-Karama grens terminal

Zondag ontvoerden Israëlische soldaten een Palestijn terwijl hij probeerde de Al-Karama grens terminal over te steken op weg naar een pelgrimstocht naar Saoedi-Arabië.
Het Jenin-kantoor van de Palestinian Prisoners Society (PPS) op de noordelijke West Bank zei dat de soldaten de 24-jarige Abdul-Qader Ahmad Saba’na uit de stad Qabatia, ten zuiden van de stad, hebben ontvoerd.
PPS voegde eraan toe dat de Palestijn probeerde de terminal over te steken met Jordanië op weg naar Saoedi-Arabië, toen de soldaten hem ondervroegen en ontvoerden voordat ze hem naar een onbekende bestemming brachten.

Leger ontvoert twee broers in Qalqilya

Zondag hebben Israëlische soldaten twee Palestijnse broers ontvoerd uit Qalqilya, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende jeeps van het leger de stad binnenvielen voordat de soldaten bestormden en verschillende huizen doorzochten.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten Abdul-Qader Thiab, 24, en zijn broer Ali, 18, uit hun huis hadden ontvoerd en naar een onbekende bestemming hadden gebracht.

Israëlische soldaten ontvoeren acht Palestijnen in Bethlehem en Hebron

Op maandagmorgen hebben Israëlische soldaten zes Palestijnen ontvoerd uit Bethlehem, onder wie vier bouwvakkers, en twee in Hebron, op de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten veel huizen in de stad Bethlehem, ten zuiden van het bezette Jeruzalem, binnenvielen en doorzochten, voordat ze Mohammad Ahmad Abed-Rabbo en voormalig politiek gevangene Mohammad As’ad Faraj, in de twintig, ontvoerden.
De bronnen voegden eraan toe dat de soldaten de stad Za’tara, ten oosten van Bethlehem, binnenvielen en vier bouwvakkers ontvoerden die op weg waren naar hun werk, geïdentificeerd als Qussai Raed Maharma, Sanad Ahmad Eeda, Mohammad Jamil Zawahra en Mo’men Ismael Mheisin.

Israëlische leger ontvoert achttien Palestijnen op de West Bank

Op maandagochtend ontvoerden Israëlische soldaten achttien Palestijnen, waaronder de broer van een gedetineerde die stierf door medische verwaarlozing in Israëlische gevangenissen, uit hun huizen in verschillende delen van de bezette West Bank.
Mediabronnen in Nablus, op de noordelijke West Bank, de soldaten bestormden en plunderden verschillende huizen in de stad en ontvoerden Mojahed Mabrouka van de Northern Mountain, Omar Ash-Shami uit het Al-Makhfiyya-gebied en Ameed Teryaqi uit het Al-Etihad-gebied , in de stad.
De soldaten ontvoerden ook een jonge man, Karam Mansour, terwijl hij de Za’tara militaire wegversperring ten zuiden van Nablus overstak.

Soldaten ontvoeren twee kinderen in de buurt van Jericho

Op maandag hebben Israëlische soldaten twee kinderen ontvoerd uit het dorp Dyouk Al-Foqa, ten noorden van Jericho op de noordoostelijke West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten de “Arabische At-Treifat”-gemeenschap in het dorp Dyouk Al-Foqa binnenvielen voordat ze huizen bestormden en doorzochten en ernstige schade aanrichtten.
De bronnen voegden eraan toe dat de soldaten Adnan Rashayda, 17, en Mustafa Rashayda, 12, hadden ontvoerd nadat ze hen en hun families hadden ondervraagd.
In gerelateerd nieuws, de soldaten vielen de stad Silat Al-Harithiya binnen, wat leidde tot protesten en veel schoolkinderen deed lijden onder de gevolgen van het inademen van traangas. 

Israëlische leger valt binnen, bulldozers, landbouwgronden, branden bij boeren, in Gaza

Op maandagochtend vielen verschillende gepantserde Israëlische militaire voertuigen, waaronder bulldozers, Palestijnse landbouwgronden in het zuiden van Gaza binnen en maakten de grond gelijk, en vuurden gasbommen af op boeren in het noorden van Gaza, in het belegerde kustgebied.
Mediabronnen zeiden dat vier militaire voertuigen, waaronder bulldozers, tientallen meters de Palestijnse gebieden ten oosten van Khan Younis, in het zuidelijke deel van de Gazastrook, zijn binnengedrongen.
Ze voegden eraan toe dat de militaire bulldozers land ontwortelden en zandheuvels installeerden bij de omheining.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 03.01.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights