Aanval met resultaat ribfracturen (@ IMEMC)

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Donderdag 29.12.2022  
Israëlische soldaten ontvoeren elf Palestijnen op de West Bank 

Op maandagmorgen hebben Israëlische soldaten elf Palestijnen ontvoerd nadat het leger vele huizen in verschillende delen van de bezette West Bank had bestormd en geplunderd.
In Jenin, op de noordelijke West Bank, ontvoerden de soldaten twee voormalige politieke gevangenen, Abed Al-Meithaluni en Yazan Lahlouh.
In Nablus, op de noordelijke West Bank, ontvoerden de soldaten de voormalige politieke gevangene Shadi Sbouh in het noordelijke berggebied van de stad.
Shadi is de broer van Islam Sbouh, die de soldaten op 9 augustus 2022 hebben vermoord.

Leger ontvoert twee Palestijnse tieners in Jeruzalem

Op maandagavond vielen Israëlische soldaten de stad Silwan binnen, ten zuiden van de Al-Aqsa Moskee in bezet Jeruzalem, en ontvoerden twee Palestijnse tienerjongens.
Het Wadi Hilweh Informatiecentrum in Silwan (Silwanic) zei dat de soldaten verschillende huizen bestormden en plunderden en veel Palestijnen ondervroegen terwijl ze hun identiteitskaarten inspecteerden.
Silwanic voegde eraan toe dat de soldaten twee tienerjongens, Midhat Zahda en Mohammad Somrain, uit hun huizen hadden ontvoerd en naar een ondervragingscentrum in Jeruzalem hadden gebracht.

Israëlische soldaten ontvoeren vierentwintig Palestijnen op de West Bank 

Op dinsdagochtend bestormden en plunderden Israëlische soldaten tientallen huizen op de bezette West Bank en ontvoerden vierentwintig Palestijnen, waaronder veertien in het gouvernement Ramallah.
In Ramallah, het centrale gouvernement op de West Bank, ontvoerden de soldaten veertien jonge mannen uit het gouvernement, waaronder dertien uit de stad Silwad, ten oosten van de stad.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten veel huizen in de stad Silwad binnenvielen en met geweld doorzochten en Mousa Yasser Hamed, Hanthala Samir Hamed, Assef Omar Hamed, Laith Raed Hamed, Omar Bassem Hamed, Bara’ Hamed, Saleh Hamed, Anas Hammad, Mohammad Abdul-Karim, Hammad, Anas Yousef Jama’in, Yousef Al-Aneed, Abdul-Rahim Jasser en Emad Issa Afif ontvoerden.
In het dorp Beitin, ten noordoosten van Ramallah, ontvoerden de soldaten een jonge man, Amin Bassam Jarab’a, uit zijn huis.
In de stad Jaba, ten zuiden van de stad Jenin in het noorden van de West Bank, vielen de soldaten verschillende huizen binnen en zochten ze twee jonge mannen, Yazan Emad Alwana en Ezzeddin At-Tirk.

Israëlische soldaten ontvoeren vier Palestijnen, verwonden één, op de West Bank 

Op woensdagmorgen hebben Israëlische soldaten vier Palestijnen ontvoerd en één verwond in verschillende delen van de bezette West Bank.
In Bethlehem, ten zuiden van bezet Jeruzalem, vielen de soldaten verschillende wijken van de stad binnen, doorzochten huizen en ontvoerden Ehad Ibrahim Zawahra, 22, uit het Al-Karkafa-gebied, en Bilal Khaled Kleib, 38, uit het Jabal An-Nawawra-gebied.
Bovendien vielen de soldaten het vluchtelingenkamp Deheishe ten zuiden van Bethlehem binnen, doorzochten vele huizen en ontvoerden Ashraf Mohammad Zaghari, 29.

Israëlische soldaten verwonden veel Palestijnen in de buurt van Hebron, ontvoeren een in de buurt van Jericho

Dinsdagavond verwondden Israëlische soldaten veel Palestijnen in Beit Ummar en het vluchtelingenkamp Al-Arroub in het gouvernement Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank. Het leger ontvoerde ook een Palestijn in de buurt van Jericho.
In de stad Beit Ummar, ten noorden van Hebron, vielen de soldaten het Za’ta-gebied binnen, achtervolgden veel spelende kinderen en vuurden veel scherpe kogels, gasbommen en hersenschudding granaten af om hen te dwingen te vertrekken.
Medische bronnen zeiden dat verschillende Palestijnen, waaronder sommigen in hun huizen, last hadden van de gevolgen van het inademen van traangas.

Israëlische soldaten, aanval, veroorzaken ribbreuken bij een man in de buurt van Bethlehem

Op maandag vielen Israëlische soldaten een Palestijnse man aan in zijn huis in het dorp Husan, ten westen van de stad Bethlehem op de West Bank, waarbij verschillende breuken in zijn ribben werden veroorzaakt, en vielen ze ook een lichamelijk gehandicapte man aan.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten het huis van de 45-jarige Ahmad Saleh Hamamra binnenvielen en het pand plunderden voordat ze hem aanvielen, vooral op de borst en ledematen.
Ze voegden eraan toe dat Hamamra met spoed naar het regeringsziekenhuis van Beit Jala werd gebracht, met ribbreuken, snijwonden en kneuzingen.

Israëlische kolonisten steken auto’s in brand en beschadigen huizen in de omgeving van Nablus

Een groep Israëlische kolonisten trok maandag door Palestijnse gebieden, stak voertuigen in brand, sloeg de ruiten van gezinswoningen in en schreef graffiti die zichzelf identificeerde als onderdeel van een rechtse haatgroep genaamd ‘Price Tag‘.
Dit is slechts de laatste in een reeks aanvallen door deze bekende bendes gericht op Palestijnse burgers. De Israëlische politie en strijdkrachten, die de Palestijnse gebieden op de West Bank regeren met behulp van de staat van beleg, weigeren echter de daders van deze aanhoudende aanvallen te onderzoeken of op te sporen.
De groep noemt zichzelf ‘Price Tag’ in een verwijzing naar Palestijnen en zegt dat Palestijnen “een prijs moeten betalen” voor hun weigering om hun voorouderlijke huizen te verlaten, zodat Israëlische kolonisten er kunnen intrekken.

Israëlische kolonisten bezetten vijf Dunams, politie ontvoert drie jonge mannen, in Silwan

Op dinsdagochtend bezetten illegale Israëlische kolonisten, vergezeld van tientallen soldaten en politieagenten, vijf Dunams aan Palestijns land in het Al-Hamra-gebied in de stad Silwan, ten zuiden van de Al-Aqsa Moskee, in de bezette hoofdstad Jeruzalem, in de West Bank. De Israëlische politie ontvoerde ook drie jonge mannen.
Mediabronnen zeiden dat de vijf Dunams eigendom zijn van de lokale Palestijnse Somrain-familie, wiens leden het al meer dan zeventig jaar planten en verzorgen.

Israëlische rechtbank ontkent beroep tegen woningsloop van familie Hebron

Maandag wees een Israëlische militaire rechtbank een beroep af dat was ingediend door een familie van een gedode Palestijnse man tegen de sloop van hun huis in de stad Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
De familie van de 35-jarige Mohammad Al-Ja’bari huurde een advocaat in om een verzoekschrift in te dienen tegen een militair bevel voor de sloop van hun vijf verdiepingen tellende huis, maar de rechtbank wees hun beroep af en gaf het leger groen licht voor de sloop.
Het tehuis biedt onderdak aan Mohammads ouders, zijn broers en hun families, die allemaal dakloos zullen worden.
Mohammad Kamel Al-Ja’bari werd op 29 oktober 2022 gedood bij een schietpartij die ook resulteerde in de dood van een Israëlische kolonist, Ronen Hananya, 50, nabij de illegale kolonie Kiryat Arba in de stad Hebron.

(Bronnen: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 29.12.2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights