Vrijdagavond – oudjaarsdag – is waarschijnlijk een jongen van 14 jaar beschoten op het schoolplein van de basisschool Horizon aan de Wold 18. Tijdens het afsteken van vuurwerk op het schoolplein voelde de jongen plots een pijnlijk gevoel in zijn buik. De politie is een onderzoek gestart. 

Onderzoek 
De politie roept de hulp in van het publiek wat aanwezig was op het schoolplein. Daarnaast zoekt de politie ook naar getuigen. Mensen die informatie hebben, kunnen zich melden via het nummer 0900 – 8844 van de politie. Anoniem kan via 0800 -7000.

De 14 jarige jongen was met een paar vrienden op het schoolplein vuurwerk aan het afsteken. Na een tijd voelde hij een scherpe pijn in zijn buik. De jongen heeft dit als buitengewoon pijnlijk ervaren. Een woordvoerder wist te melden dat de jongen lichtgewond was en dat er geen medische hulp nodig was. 

Resten munitie in kleding 
Bij aankomst bij het ouderlijke huis, heeft de jongen het voorval gemeld aan zijn ouders. Toen bleek dat hij waarschijnlijk is beschoten, daar er munitieresten in zijn kleding bleken te zitten. Er zijn geen mededelingen gedaan over wat soort van munitie. 

De jongen is behoorlijk geschrokken. Op het schoolplein en omgeving heeft de politie sporenonderzoek gedaan. Dit heeft niet veel opgeleverd. Tevens is het onduidelijk wie verantwoordelijk is voor de daad. Daarom wordt de hulp van publiek en getuigen ingeroepen. 

(Bronnen: Wijkagent Jurion Veenstra (Instagram, De Stentor, FlevoPost)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 03.01.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights