Pesto (© Lyubov Kardakova via Pixabay)

De Bultpark Buitendag is een succes geweest en staat open voor een volgende editie. Ook deze keer zijn er weer vrijwilligers nodig. Dit keer om te schilderen. Misschien weten we het niet allemaal, maar er wordt ook een Taaltrip in het Bultpark georganiseerd. En net als overal, is ook hier weer negatief nieuws te melden. Er zijn nog steeds mensen die niet van andermans zaken kunnen afblijven. Voor de derde of vierde keer zijn zaken gejat die net geplant waren in de Zintuigenbakken. Dit keer ging het over de kleinbloemige sering en de kronkelhazelaar. 

Bultpark Buitendag 
De 2e Bultpark Buitendag werd op 13 april georganiseerd door de Stichting Bultparkcomité in samenwerking met IVN Afdeling Lelystad. Het is volgens de organisatie een mooie dag geweest met zo’n 50 standhouders, veel bezoekers en prima weer. 

De standhouders waren tevreden en zelfs vooraf was de animo erg groot. Het aantal kramen was beperkt omdat er niet meer geleverd kon worden, maar iedereen heeft een plekkie gehad. 

Deze keer was er muziek van zangeres Joy Schouten en de groep Timeless. Dijkdichters hebben hun gedichten voorgedragen en kinderen konden meedoen aan activiteiten. Binnenkort gaat de organisatie in gesprek over doorgroeien, maar zeker over de 3e editie. 

Schilders gezocht 
Het is tijd dat de bakken van de Zintuigentuin worden geschilderd. En ja, u begrijpt het al, hiervoor zijn extra schilderhanden voor nodig. Het wordt geen schilderij als ‘De Aardappeleters’ of ‘De Zonnebloemen’.

Maar van de andere kant moet het schilderen wel netjes afgehandeld worden. Tenslotte zijn de bakken een soort visitekaartje van het Bultpark. Het materiaal is aanwezig, nu de kunstenaars-in-spé nog. Gaarne aanmelden via p.a.kouwenhoven@gmail.com

Taaltrip in het Bultpark 
De Stichting organiseert samen met JINC (onder meer uit Almere) zogenaamde Taaltrips in het Bultpark. De eerste Taaltrip van 2024 ging van start op 18 april, met zo’n 27 leerlingen. Zoals het hoort, werd eerst citroenthee gedronken. 

Deze thee wordt gemaakt van de geplukte citroenmelisse blaadjes uit de Pluktuin. Na het genot van de thee is een deel van de groep het park ingegaan en de andere helft is kruiden gaan plukken voor de pesto. 

In het park werd tijdens de wandeling kennisgemaakt met de begrippen die men op school had geleerd.Na zo’n dik uur werden de rollen omgedraaid. Het hele programma omvat zo’n 2.5 uur. Jongeren die mee willen doen – programma TaalTriplopen, pesto maken, pannenkoeken serveren – kunnen zich melden via bovenstaande mail. 

(Bron: Nieuwsbrief Stichting Bultparkcomité) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 30.04.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights