Bascul in Corneel (© Corneel)

Bascul is een nieuw eigenzinnig podium, een thuishaven voor moderne geluid en verfrissende kunst. Bascul wordt gebouwd door jonge makers in een stad in de polder die gebouwd is door pioniers. Het vormt de basis voor lokale jongvolwassenen en hun (sub) cultuur. 

Underground 
Bascul biedt – met passie voor de underground, experimentele en elektronische muziek – een podium aan lokaal muziektalent om op deze manier te bouwen aan een creatieve broedplaats.

Het is een zogenaamde doe-het-zelf-organisatie zonder winstoogmerk, die werkt op volledige vrijwillige basis. Hiervoor wordt steeds gezocht naar samenwerkingen en partners om de nachtcultuur in Lelystad te willen stimuleren. 

Bascul is terug 
Bascul is terug als een plaats van eenheid en onvergetelijke momenten. Het is een plaats van tolerantie en flexibiliteit. Het standpunt is om de medebezoeker te respecteren en er wordt geen enkele vorm van grensoverschrijdend gedrag getolereerd. 

Op één van de drukste dagen van Lelystad – de Koningsnacht – wordt er afgetrapt met DRNOX ofwel Bart Castricum. Men verwacht een vloeiend samenspel van minimal, progressive en techno.  

DRNOX
DRNOX is het alias van Bart Castricum. Hij is op zijn 13e begonnen als drummer / percussionist in een aantal bands. Op zijn 23e kwam er een nieuwe stap en dat was de kunst van elektronische muziek.

De stap naar de dj-draaitafel was toen niet zo groot meer en Bart Castricum is vanaf dat moment bezig gegaan als een psytrance DJ en het organiseren van Psytrance-events in Nederland. Onder zijn naam DRNOX heeft hij op verschillende podia gestaan.   

Psytrance staat voor psychedelic trance. Het is een muziekstijl die in de jaren 90 voortkwam uit de partyscene in de hippiebedevaartplaats Goa in India. Psytrance zou volgens de ene voortgekomen zijn uit Goa-trance, volgens anderen zou hetzelfde zijn.  

Bart Castricum heeft in 2018 geëxperimenteerd met andere geluiden, zoals clubhouse, techno, deep house en minimal. Tevens heeft hij een passie voor geremixte oude klassiekers. Het motto wat gehanteerd wordt: “ … Geen foons, geen foto’s, gewoon je mond houden en dansen, net zoals vroeger … “   

(Bronnen: De Kubus Lelystad, Corneel, Bascul, Flevopost, Wikipedia, Visit Flevoland) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 16.04.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights