Jachtseizoen 2024 (© gem Lelystad)

Op 30 april zullen jongeren gaan proberen om politie en boa’s om de tuin te leiden. De bedoeling is dat ze rennend in witte pakken er alles aan zullen doen om 3 stempelposten te bereiken. Voor dit populaire spel, Jachtseizoen, zal de wijk Waterwijk voor een dag het decor zijn. Het evenement wordt georganiseerd door Jongerenwerk van Welzijn Lelystad, in samenwerking met jeugdboa’s van de gemeente Lelystad, de politie en andere partners. 

Het spel Jachtseizoen 
De bedoeling van het spel Jachtseizoen is dat jongeren kennis maken met elkaar en het contact tussen jongeren en de politie, handhaving en jongerenwerkers zal verbeteren. Het spel zal de jongeren met elkaar in gesprek brengen. 

Burgemeester Mieke Baltus gaf tevens aan dat er meer wederzijds begrip voor elkaar zal ontstaan. Marieke Voogt, directeur-bestuurder Welzijn Lelystad, sluit hierbij aan en geeft aan dat door het spel de drempel tussen jongeren en de politie en boa’s verlaagd wordt.

Schateiland 
Op het moment dat de jongeren tijdens het spel opgepakt worden door politie en boa’s, moeten ze naar Schateiland. Op deze plaats is veel te doen. Zo zijn er shows met een beveiligingshond, een stormbaan (ook voor jongere kinderen) en een pannakooi. 

Daarnaast is er ook het spel FC24 op Playstation 5, een springkussen en de mogelijkheid om pijl en boog te schieten. Volgens jeugdboa Nick is het dankzij Schateiland het niet erg om gepakt te doen. Tenslotte is er genoeg te doen op Schateiland. 

Goede keuzes maken 
Jachtseizoen is een populair jongerenprogramma van RTL, wat goed aansluit bij het programma Preventie met Gezag. Dit is bedoeld om jongeren kennis en kracht te geven om de goede keuzes te maken. Tevens om verkeerde keuzes stevig aan te pakken. 

Preventie met Gezag is een onderdeel van de gebiedsaanpak Samen Lelystad Oost. In de voorbereidende fase bleek dat Jachtseizoen de jongeren, politie en boa’s dichter bij elkaar bracht. Dat komt mede doordat het samen werd georganiseerd. 

Meer energie 
Jongerenwerker Marcel van Welzijn Lelystad geeft aan dat jongeren vol ideeën zitten, waardoor de organiserende partijen ook weer meer energie kregen. Samen hebben ze met  de jongeren een foto gemaakt voor de aankondiging van het Jachtseizoen.

Daarnaast leggen de jongeren de dag van het Jachtseizoen op 30 april op foto en video vast. Jongeren die interesse hebben om mee te doen, kunnen zich inschrijven op de site van Welzijn Lelystad .

(Bronnen: Gemeente lelystad, Welzijn Lelystad) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 10.04.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights