Bus bij zonsondergang (© prov Flevoland)

Per 14 april wijzigt de dienstregeling van de bussen in Flevoland (exclusief Almere). Volgens een mededeling van de provincie zal de dienstregeling door de aanpassing betrouwbaarder worden. Op dit moment is er nog teveel onverwachte rituitval. De dienstregeling die per 14 april ingaat, zal duren tot 15 december 2024.

Personeelstekort 
De provincie heeft laten weten dat de reiziger erop moet kunnen vertrouwen dat de bus op het afgesproken tijdstip rijdt. Het vervoersbedrijf EBS heeft de concessie binnengehaald en verzorgt het vervoer in Flevoland, op de Veluwe, Apeldoorn en Harderwijk.   

Zoals eerder gemeld, vallen er te veel ritten uit. Volgens de vervoerder en de provincie heeft de uitval van ritten te maken met personeelstekort. Het probleem van rituitval door personeelstekort zou ook bij andere vervoersbedrijven voorkomen.  

Betrouwbaarheid 
De provincies Flevoland, Overijssel en Gelderland hebben besloten dat vervoerder EBS minder busritten mag laten rijden en busritten mag wijzigen. Volgens de provincies zou hierdoor een betrouwbare dienstregeling ontstaan.  

De gewijzigde dienstregeling voldoet aan de uitgangspunten van het Programma van Eisen van de aanbesteding. Tevens hebben de provincies afspraken gemaakt met EBS hoe meer personeel wordt aangetrokken én het busvervoer weer volgens eerdere afspraken rijdt. 

Informatie reizigers 
De verbindingen voor reizigers zullen bijna allemaal blijven behouden. Echter op die momenten dat de reizigersvraag lager is, zullen er ritten uitvallen. Naast dit uitvallen, zullen een aantal langere verbindingen worden opgeknipt. 

Vervoerder EBS is verplicht gesteld om de reizigers te informeren over de gewijzigde dienstregeling. Dit gebeurt via de site en de gebruikelijke landelijke apps, zoals 9292 . De 3 provincies werken aan het regionale vervoer onder de merknaam RRReis.  

(Bronnen: Provincie Flevoland, RRReis, 9292) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 28.03.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights