Wellness

Kanker komt men overal tegen, het is momenteel zo dat in Nederland 1 op de 2 personen te maken krijgt met kanker. Volgens de site van Inloophuis Passie zijn er in Nederland zo’n 800.000 (ex) kankerpatiënten. In 2030 zal het zelfs het aantal van 1 miljoen bereiken of er over heen gaan.  

Ontmoetingsplaats 
De impact van kanker is groot, daar de ziekte zelf maar ook de gevolgen van de ziekte, het leven en de gedachten kunnen gaan overheersen. Vaak is er behoefte aan een plaats waar emoties en verhalen gedeeld kunnen worden. 

Zo’n ontmoetingsplaats is Inloophuis Passie. Een ontmoetingsplaats voor alle mensen met kanker en hun naasten, uit Lelystad en omgeving. Er wordt een plek geboden, waar men zichzelf mag zijn, erkend en gehoord wordt. Tevens kan men elkaar ontmoeten en voor de mogelijkheid voor ondersteuning. 

Activiteiten
In het voorjaar van 2013 hebben Klasien van Olst en Joke Korff Inloophuis Passie opgericht, waarna in oktober de eerste bezoekers aan huis kwamen (Hazeleger). Na verloop van tijd kon men de nieuwe locatie op de Botter in 2015 openen. 

Voor de nieuwe locatie krijgt men nog steeds veel waardering. Het is een mooie en sfeervolle plaats, waar iedereen welkom is, die te maken krijgt met kanker. De agenda van activiteiten is steeds gevuld. Voor meer informatie, volg de site

Vlinder- of Hand / onderarm-massage
Een van de activiteiten is de vlindermassage, die gehouden wordt op 5 april van 10.15 – 11.45 uur. Het is een eenvoudige, zachte en subtiele massage van de rug. Het werkt diep in op het centrale zenuwstelsel. Het zorgt voor een diepe ontspanning. 

Tevens wordt het evenwicht in het lichaam hersteld en worden blokkades en (oude) spanningen losgewerkt. Het is een cyclische strijking en een lichte aanraking. De kosten zijn 5 euro per massage en aanmelden kan via info@inloophuis-passie.nl ovv datum, tijdstip en soort massage. 

Klavertje 4 
Een andere activiteit is Klavertje 4. Inloophuis Passie is in februari gestart met deze groep. Hierbij wordt gesproken over de impact van kanker in groepjes van 4 gasten. De groep staat onder begeleiding van oncologieverpleegkundige Marianne Schoonhoven.  

Naast haar is er een vaste gastvrouw of -heer. Ondertussen zijn 2 groepen opgestart, die regelmatig bij elkaar komen. Er is plaats om een nieuwe groep Klavertje 4 te starten, indien er voldoende aanmeldingen zijn. Op 8 april van 11.00 – 12.00 uur is de volgende groep. Aanmelden kan ook via de bovenstaande mail.

Wellnessdag
Voor mensen die in het leven te maken hebben (gehad) met kanker, wordt een wellnessdag georganiseerd op woensdag 17 april. Inloophuis Passie zal hierbij een verandering krijgen en een uitzicht krijgen van een echt wellnesscentrum. 

De gasten kunnen zich op diverse plekken laten verwennen. Men heeft deze dag georganiseerd om het leven van mensen, die te maken hebben (gehad) met kanker, even iets dragelijker te maken. 

De vrijwilligers van het Inloophuis werken geheel belangeloos mee, net als de specialisten op die dag. De wellnessdag is ook gratis, maar men wordt gevraagd om zich in te schrijven via bovenstaande mail. Op basis van inschrijving kan men meedoen op de dag in de periode tussen 10.00 en 16.00 uur. 

(Bronnen: Inloophuis Passie (+ Instagram), Flevopost)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 26.03.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights