Nieuwe Liberalen Lelystad

Op de sociale media en in de media heeft Daniëlle van der Raad gemeld dat het ex-VVD-lid terug gaat komen in de gemeenteraad van Lelystad. Dit zal gaan gebeuren als een eenmansfractie onder de naam Nieuwe Liberalen Lelystad. De naam zal afgekort te zien zijn als NL Lelystad. 

Tijd nodig 
In haar bericht op de sociale media heeft Daniëlle van der Raad katen weten dat het opstarten van een lokale fractie (partij) tijd nodig heeft en dat er nogal wat zaken gedaan moeten worden voordat ze aan de slag kan als gemeenteraadslid met haar nieuwe partij. 

Op dit moment wordt hier hard aan gewerkt. Begin december 2023 is het gemeenteraadslid uit de VVD-fractie gezet. De fractievoorzitter van NL Lelystad blijft trouw aan het lokale VVD-programma.   

Zo zal de nieuwe fractie het lokale VVD-programma blijven steunen, maar dan wel in behapbare en aangepaste vorm, zodat het uit te voeren is door een eenmansfractie. Dit wordt momenteel uitgewerkt, zodat het eind februari bekend gemaakt kan worden. 

Fractieondersteuning
Een eenmansfractie mag zich laten ondersteunen door 2 fractie-assistenten. Eén zal in ieder geval oud-wethouder Madelon van Noort zijn. De dames zijn bekenden van elkaar, daar ze zich samen hebben ingezet om de basisschool De Fontein open te houden. 

In de portefeuille van Madelon van Noort zitten onder meer de onderwerpen Het Sociaal Domein, Financiën en Onderwijs. Daarnaast is natuurlijk nog een tweede fractie assistent nodig. Belangrijk voor een eenmansfractie is dat de assistentes inhoudelijke kennis hebben van dossiers en weten hoe de gemeenteraad werkt.  

De 2e fractieassistent zou onder meer kennis moeten hebben van en zich verder wil inwerken in de dossiers BOR, Energietransitie, Wonen, Bereikbaarheid en Natuur. Een ieder kan zich melden bij de fractie NL Lelystad. 

Als gemeenteraadslid zal Daniëlle van der Raad zich bezighouden met de portefeuilles Veiligheid, Dierenwelzijn, MRA, Commissie Voorzitterschap, het Stadshart, het betrekken van de inwoners (Participatie). De overige onderwerpen zullen verdeeld worden. Inwoners van Lelystad die zaken hebben die per direct aandacht nodig hebben, kunnen contact opnemen met de fractie van Nieuwe Liberalen Lelystad.  

(Bronnen: LinkedIn, De Stentor) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 30.01.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights