Kringlogo-prijs 2024

Natuur en Milieufederatie Flevoland is op zoek naar het meest circulaire burgerinitiatief van Flevoland. De winnaar zal de Kringlogo-prijs 2024 ontvangen tijdens de Week van de Circulaire Economie. Om kans te maken op de circulaire prijs, kan men zich nu aanmelden

Ondersteuning in Flevoland 
De organisatie Natuur en Milieufederatie Flevoland ondersteunt de inwoners van Flevoland, die zich inzetten voor een circulaire samenleving. Hierbij kan men denken aan initiatieven die vermindering, hergebruik en recycling van spullen stimuleren.  

Hierbij kan men ook denken aan initiatieven om voedselverspilling tegen te gaan of campagnes om afval te voorkomen en recyclen. Maar ook projecten waarin bepaalde producten of diensten met elkaar gedeeld worden, zoals een deelauto of deelgereedschap.  

In Flevoland zijn al een aantal goede voorbeelden te vinden. Zo is er een inwoner van Almere die een project organiseerde voor speelgoeduitleen in de wijk. De buurtbewoners kopen gezamenlijk speelgoed en delen dat onderling.   

Ook in Lelystad is zo’n project. Een inwoner die materialen uitdeelt in de wijk. Zo zijn schuttingpalen weggegeven aan de buurvrouw. Zij heeft er een afmeerpaal voor de boot van de buurman van gemaakt. 

Kringlogo-prijs 2024 
De Natuur en Milieufederatie Flevoland zal in de Week van de Circulaire Economie – van 11 tot 16 maart 2024 – de prijswinnaar van de Kringlogo-prijs 2024 bekendmaken. De winnaar mag een jaar lang het Kringlogo gebruiken in al haar uitingen. 

Meedoen aan de Kringlogo-wedstrijd kan middels een eigen initiatief of door een initiatief uit de buurt voor te stellen. Aanmelden voor de prijs kan tot 23 februari middels het aanmeldformulier. De prijs is een initiatief van de Natuur en Milieufederatie Flevoland. Hetzelfde wordt georganiseerd in andere provincies.  

(Bronnen: NMF Flevoland, Nieuwsbrief Duurzaam in Lelystad) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 29.01.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights