Vereniging Milieuvriendelijk Tuinieren Lelystad

Op 15 en 16 maart 2024 is het weer tijd voor NLdoet, dé grootste vrijwilligersactie van Nederland. Iedereen die een dagje iets wil doen wat verschil kan maken voor een stichting, vereniging of een zorginstelling, kan zich aanmelden voor NLdoet. Op de dagen maakt men kennis met vrijwilligerswerk waarbij een sociaal-maatschappelijke organisatie helpt. Tevens is het ook nog gezellig.  

Een groot verschil 
Op een dag kan men met NLdoet een groot verschil maken voor een ander. De inzet van een ieder is hard nodig en zeer welkom. Men kan meedoen aan een NLdoet activiteit zodat men er voor zorgt dat ouderen fijner wonen in hun verzorgingshuis. 

Maar het kan bijvoorbeeld ook zijn om voor de buurtbewoners een mooie ontmoetingsplek te hebben in de buurt. Daarnaast ook dat nieuwkomers betrokken worden bij de samenleving. NLdoet wordt georganiseerd door het Oranje Fonds. Er zijn een aantal activiteiten in verschillende plaatsen, zo ook in Lelystad.  

Reparatie schuur volkstuincomplex 
Een activiteit in Lelystad is de reparatie van een schuur van de Vereniging Milieuvriendelijk Tuinieren aan de Bosweg in Lelystad. Bij de vereniging wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest en chemische middelen.  

Het is een complex van 30.000 m2, waarvan ongeveer 20.000 m2 in gebruik is als tuin en zo’n 10.000 m2 is er voor de natuur (hagen, gras, bomen). De vereniging telt ruim 100 leden, die de natuur op 10 werkochtenden per jaar bijhouden, samen met vrijwilligers.  

Hiervoor is nogal wat extra materieel nodig, wat opgeslagen wordt in een schuur op het complex. De kosten van het materieel zijn flink, daarom wordt er veel aandacht besteed aan het onderhoud van de schuur. Met een slecht onderhouden schuur gaat de kwaliteit van het materieel achteruit.  

De vereniging wil de dakplaten van de schuur vervangen in het voorjaar van 2024, daar het dak begint te lekken. De verwachte kosten zijn zo’n 600 euro. Daarbij zullen de werkzaamheden worden gedaan door vrijwilligers. 

Bij deze activiteit kan men bijdragen in de kosten, maar men kan mogelijk ook nog meehelpen als vrijwilliger. Indien men wat wil doen, laat het weten aan de penningmeester, Maria van den Bremer, via mail mariavdbremer@live.nl

(Bronnen: NLdoet, Nieuwsbrief Oranje Fonds) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 23.01.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights